Tuesday, August 11, 2009

SaBTu YaNg GiLeR

Hari ni aku baito lagi setelah cuti sehari. Nasib baek smpat terjaga dari mimpi & ade orang tolong kejutkan. Kalu tak memang aku dh tak datang baito la gamaknya. Hari ni 可燃ごみ ( Combustible Garbage). Dapat lak ngan orang yg tak byk cakap. Memang ngantuk la aku sepanjang keje hari ni. Tapi yg bestnya sepanjang 5 hari aku baito bulan ni, hari-hari mendung. So takde la letih sangat dek kepanasan teriknya mentari yg menyinar.


Habis baito tatkala budak2 ni singgah Asoto utk makan, aku terus nek tren menuju 本厚木 utk 鮎祭り & 花火大会. Ni kali pertama aku tengok setelah setahun lebih kat Jepun ni sbb tahun lepas nak gi tengok tapi memanjang terlepas. Ramai giler orang. Bukan men ssh lagi nak gerak. Kena tunggu member lagi. Tak best la layan hanabi sorang-sorang. Memang sadis la gamaknya.



Hanabi start pukul 7 malam. Bile dia start lepas hanabi, kitorang still jalan2 lagi mencari hala tuju. Nasib baek la byk. Sempat la tengok. Macam-macam bentuk ade. Bunga, love, planet etc. Kitorang amek keputusan gerak awal utk pulang sbb risau tren penuh. Tapi last2 balik lewat gak. Singgah makan kat 大戸屋. Macam-macam ragam org leh tengok lepas hanabi habis. Nama pun Jepun. Hmmmm....Some pics taken by Oiyour.



2 comments:

QASEHNYA RANIA said...

2009 tengok pertandingan bunga api at PICC, putrajaya...best negara2 bertanding pon boleh tahan.. cantik yg amat sangat =)

aReLaN said...

@QASEHNYA RANIA : lme tak layan bunga api.klu kt jpon time tgk bunga api la leh tgk pompuan jpon pakai kimono rmi2.cuci mata.hehehe