Tuesday, February 16, 2010

KoRea TRiP

Jumaat lepas, bersempena ngan tamatnya presentation majoriti bdk JAD, Mangat, Oiyour, Kerel & aku telah berangkat ke Korea, menyahut cabaran mencari gadis Korea yg comel macam SNSD. Amek flight paling ekonomi iaitu Asiana (29000yen), suite Coatel Hotel berdekatan Gangnam station (14000 yen).


Sampai kt Incheon Airport dah malam, terus berangkat ke hotel ngan teksi yg menelan belanja 80000 won. Malamnya test makanan Korea. Masuk restoran yg bdk2 ni promo kt Oiyour tp sume pekerja tak reti cakap English mahupun Jepun selaen sukoshi & oishii. Memang sedap tapi pedas tak ingat. Berpeluh kitorang makan.

*Makan puas hati tapi pedas giler*

2nd day, gi Myong Dong, Nam Dae Mun & Seoul Tower. Tapi disebabkan 13 Mac Korea start cuti tahun baru diorang, banyak kedai tutup terutamanya kedai brooch yg menjadi buruan kami. Satu kedai je buka tp tak byk pilihan & harga stiap brooch ialah 5000 won (500 yen gurai). Langsung tak beli ngan harapan jmpe kedai murah di len hari. Dahla kena cekik makan kt warung tepi jalan smpai 80000 won utk 5 orang. Baek makan kat hotel. Lagi puas ati.

*Myong Dong*

*Seoul Tower*

3rd day, gi merayau sampai ke Blue House (kediaman Presiden Korea), Gyeong Bok Palace, bandar yg tutup & aku tak ingat nama dia serta Itaewon. Jalan berlecak ditambah ngan sedikit snow menyukarkan pergerakan. Bayangkan satu bandar leh tutup sbb cuti. Memang pelik. Nasib baek Itaewon yg mempunyai ramai warga asing tak tutup. Meriah je. Kedai halal pn banyak. Aktiviti malam lepak kedai kopi & ingat nk gi merasa Thai massage tapi malangnya premis tutup sebab cuti.

Final day, awal pagi lg dah bangun sebab kena kejar flight pukul 11.30. Finally, we bought some omiyage at the airport tapi sikit jela & utk orang tertentu sebab mahal sangat. Pengajaran di sni, pastikan anda melawat Korea maupun mana2 tempat di waktu yg sesuai. Sekian....


3 comments:

salmi dharmiza said...

hehe otsukare! kaw2 ah kne tipu 80000won tuh. apela korg mkn. ;p

kyo_9 said...

pengajaran bermakna sungguh nih..

aReLaN said...

salmi->otsukares.gudlark utk bdk rits.ktorg mkn udang,sotong,suhun,kepah.tp mmg truk la kna.argh

saido->so,rncg perjalanan anda.ngahaha