Friday, April 16, 2010

a WeeK iN icHiKoH

Dah seminggu aku kat Ichikoh ni. Tapi sepanjang minggu ni, takde pape perkembangan sangat pon disebabkan kehadiran audit dari Ichikoh Japan. Semua orang atasan busy je ngan audit. First day, jalan-jalan sekitar kilang buat kali kedua. Pastu aku masuk bahagian design lak tu. Kena belajar CATIA. Tapi sebab sume busy, aku ngan sorg lg budak baru ni belajar sendiri ngan bantuan senpai-senpai yg ade.

Kitorang bernasib baek masuk time ni sbb projek baru je habis. Memang lepak giler. Tapi menurut senpai, bila ade projek, kebarangkalian balik tengah malam mahupun pagi-pagi buta adalah tinggi. Nama pon engineer. Kena la terima hakikat ini bukan kerja senang.

Minggu depan insya-ALLAH bermula training aku secara rasminya. Tapi kan, pasni akan ade lagi kekosongan kat bahagian design sebab sorang senpai akan berenti hujung bulan ni, sorang naek pangkat, dan budak baru msuk skali ngan aku tu lak bakal masuk Perodua. Jadi mungkin ada 3 kekosongan. Sape-sape nak gitau cepat-cepat. Leh aku rekemen.


3 comments:

kyo_9 said...

pergh.. seblom nih Izyan bagitau ade kosong kt Sony, skang nih Ichikoh lak.. skali pikir cam xde masalah xde pekerjaan pon kt Malaysia nih ek.. ;)

AjiGiJiss, AiN Kici said...

byk je peluang pekerjaan kt msia nih saido oi..nak or x nk jee

noaz said...

catia senang ar.. huuhu