Sunday, July 11, 2010

KaJaNg DesTiNasiKu....

Minggu lepas Chairman Ichikoh Corp., Mr. Kawashima telah datang melawat IMS. Memang chuak aku bila dia masuk department aku. Power giler English dia, siap ada slang lagi. Teruk gak la GM & Manager ktorang kena ngan dia. Hari Jumaat ade pesta durian antra beberapa department tp disebabkan ramai designer gi Perodua utk part review, maka design tak join. Kempunan aku nak makan durian free.

Bajet malam tu nak makan durian rumah bdk2 ni kt Kajang sbb ade pasar malam tpi bdk ade 3 org je. Tak meriah la nak makan. Tengah malam nya ronda-ronda KL ngan Keri. Meriah gak rupanya KL pagi-pagi buta ni. Sabtu sebelah malam, gi tengok match bola Kelantan vs Selangor. Nak parking susah giler sbb datang pn dh 2nd half. Parking area S'ngor, entrance S'ngor, seat S'ngor. Nasib baek takde penghadang. Leh jela g tempat penyokong Kelantan.

Meriah gak rupanya match Liga Super ni terutamanya melibatkan Kelantan. Penuh Stadium, vuvuzela pn ade. Bila S'ngor skor dlu, penyokong Kelantan senyap sunyi. Tapi ble Kelantan menyamakan kedudukan, memang bising satu stadium. Botol & bekas air dibaling, nasib baek tak kena kepala aku. FRU yg lalu kt trek pn kna kutuk, "Kiri kanan kiri kanan".

Sorang penyokong S'gor kena tahan FRU sebab timbulkan kekecohan. Besenya memang gitu. Team lawan akan start dulu. Yang Kelantan provoke balik baek punya, kasi curah petrol kat api yg membara di kalangan supporter lawan, tu yg selalu gaduh smpi hancur stadium. Memang teruk la stadium Shah Alam. Toilet takde rupa toilet. Cermin pecah bertaburan. Ni match yg dulu rasa aku, sampai bakar2 kerusi tu.

Habis bola, lepak Syasya, jumpa Abg Ad, gi rumah Shahril Sensei bagi kad jemputan (Keri & Tikah la). Sampai Kajang dah pukul 3 pg. Tak larat dah nak layan bola. Tido......Ahad tak buat pape,balik Nilai, tunggu final WC,layan sorg2 kt TV1 nnt sudah....

2 comments:

kyo_9 said...

pergh.. layan bola sorang2 serius x feeling dowh.. kalo ak kt Malaysia kompem dah kt mamak aa= ;)

aReLaN said...

saido->klu kt mamak pn,tkde geng,lyn sorg2 gk la jwbnya.hahaha