Monday, August 23, 2010

WiKeN BuLaN PoSe YaNg GiLeR

Hajat di hati nak makan free rumah Kak Shirin ngan member JAD 6 yang lain tak kesampaian atas hal-hal yang tidak dapat dielakkan. Tapi makan-makan sama kitorang tetap berjalan walaupon hanya berenam je. Aku, Piji (kaki pow), Roy (kena pow), Shairam, Keri & Tikah. Aktiviti bermula lepas Maghrib. Bukak pose kat rumah dulu, pastu baru gi Medan Satay sebab Roy ngidam nak makan satay Kajang.

Siap pesan satay arnab & satay rusa lagi. Roy relax je bayar. Orang kaya la katakan. Pas satay, g Alamanda lak nak tengok wayang tapi sebab wayang kitorang pukul 12.05 tgh malam, pekena la boling dulu satu round. Sume maen cam sampah setelah sekian lama tak men'spin' bola boling. Sorang pon tak cecah 100. Memang cam haram. Tapi pahala puasa banyak berkurang sebab awek ramai sangat keliling. Pastu bukan Melayu lak tu. Dressing yg sungguh menggugat iman.

Masuk wayang layan citer Repo Man. Memang puas hati dengan kedahsyatan, brutal la sket2. Tapi tensen sebab kena tipu cam citer Shutter Island dulu. Habis wayang, gi lepak McD lak untuk sahur. Roy gak kena pow. Kesian kat Roy. Tiket wayang pon Roy, boling pon Roy, McD pon Roy. Sori la. Kitorang shakaijin yg miskin la Roy.

Balik rumah terus tersadai. Esoknya gi hantar Roy kt TBP, jalan-jalan sekitar bandaraya Shah Alam, pastu balik. Letih aku tapi time kasih banyak la Roy. Budak-budak master len yg balik, kalau nak datang, pastikan lepas kitorang dah masuk gaji. Kalau tak, memang teruk la korang jadi mangsa pow kitorang.

6 comments:

Miza Azmi said...

lah,pow roy ke??rugi aku x folo.leh aku join mengepow sekali.haha

kyo_9 said...

xpe.. kt Jpon ni Roy kaki Pow.. balik Malaysia baru dia tau langit tu tinggi ke rendah..

p/s main belasah jer ayat~ kui3

aReLaN said...

as->roy tak gtau awal2 dia nk blnje.len kali kte pow bdk len lak.hahah

saido->ko ble lak do.ak nak pow ko.hr ni dhla muka ko kuar brita harian.

mymirotic said...

xnak la jmpa bdk2 jad kat mesia.t kna blnja..hahaha~

aReLaN said...

syasya->pe slhnya skali skala.korg lg berduit dr ktorg ni.sedekah dapat pahala.tmbh2 lak bln pose ni.hahaha

Anonymous said...

dorang dapat 17 man.. tak luak aaa rasa duit tuh kalau belanja. hu3..