Monday, September 6, 2010

WiKeN BeRMaNFaaT

Wiken kali ini memang penuh aktiviti berfaedah. Dimulakan ngan majlis bukak puasa at Kak Shirin's place. For the first time in our history, we got to eat homemade food at her place. Sebelum ni katering je. Memang bertuah. Hampir 20 orang hadir memeriahkan suasana. Best dapat jumpa member2 especially budak master yg balik bercuti raya. Nanti raya kalau berkesempatan kita serbu lagi rumah Shirin ye kawan-kawan. Tapi memang rugi la. Tak ingat nak bergambar kenangan ramai-ramai sebelum balik.

Habis je tu, takdenya balik terus. Aku, Piji, Shairam & Stacap gi Alamanda. Plan nak tengok wayang atau karaoke tpi terpaksa cancel atas sebab2 tertentu. Last-last gi Masjid Putrajaya. Bulan Ramadhan ni memang elok mengimarahkan masjid. Lagi best jenis pasang air cond cam ni. Sejuk hati & badan dok dalam masjid. Terima kasih kepada Stacap atas ajakan. (Ini bukan olok-olok tau).

Stacap stay utk qiam. Aku, Shairam & Piji lak meronda ke ibu kota lihat suasana KL. Puasa cam tak puasa gak rupanya. Penuh je org kat kelab. Kitorang tengok jela, tak masuk pon tau. Pekena nasik lemak dekat Zouk (bukan di Zouk), balik terus tido.

Esoknya, Piji gi buka puasa rumah sedara. Aku & Shairam tak tau hala tuju, ingat nak gi Shah Alam, call Keril, gilah Sunway. Jalan-jalan sampai letih, bukak puasa, tengok wayang citer Piranha. Banyak sgt scene kena cut. Pastu terus balik la. Nak buat apa lagi, esoknya keje dow

3 comments:

kyo_9 said...

tipu giler first time makan homemade kt umah sensei.. bukan open house raya seblom nih dia masak gak ke?

aReLaN said...

mne prnah.sme katering dow.dia panaskan ade la.lgpon dia sndri pn ckp gtu.hahaha

fareast said...

selamat hari raya matle...