Sunday, December 26, 2010

aNNuaL DiNNeR icHiKoH 2010

*Bersama Bad senpai yg akan bersara & jadi agen Prudential full time*


First company's dinner in my life. Bertempat di Hotel Pullman, Lakeside Putrajaya. Memang banyak kejutan aku terima. Annual dinner kali ni bertemakan celebrity night. Aku pakai jaket kulit hitam & jeans je. Cool, takyah nak tiru mana-mana celebrity pon, jadi diri sendiri je cukup.
*Juadah 1st. Ni je sempat amek gambar. Yang len dah malas*

Makanan takdela sedap sangat pon tapi nasib baek la dewan dia besar & air-cond kuat. Takdela kepanasan aku ngan jaket kulit aku tu. Kalau panas, nak bukak takleh sebab pakai t-shirt round neck je kat dalam. Antara aktiviti malam tu ialah magic show, tarian dar dancer Pullman, karaoke & paling ditungu-tunggu, cabutan bertuah. Tapi buat kesekian kalinya, aku tak bertuah jugak. Dah 23 tahun tak pernah dapat cabutan bertuah. Hahahaha....


*Khusyuk tengok orang menari*

Tapi paling aku takleh lupa bila kena panggil naek stage sebab senpai pompuan sorang ni jerit nama aku. Padan muka ngan dia skali kena naek stage. Pastu panggil lg 3 org pompuan utk naek. Aku panggil makcik kantin skali. Kena buat lakonan band wat show. Alat muziknya pam tandas (trumpet), baldi (dram) & penyapu (gitar). Aku jadi vokalis je. Tetiba time ktorg dia pasang lagu keling. Aku joget jela ikut irama. Hahahah...Kitorang memang ada can menang tapi lawan kitorg budak production yg majoriti. Sejak dari tu, sume orang snyum je jumpa aku. Malu siot.....
*Para model pilihan*

Kejutan aku kali ni ialah ramai giler orang aku tak kenal sebab kt kilang elok je bertudung. Tetiba time dinner tudung hilang, rambut salun, pakai gaun, skirt, blaus. Tak kira tua muda. Masya-ALLAH. Dahla lagi buruk aku tengok sorang-sorang. Camni rupanya alam shakaijin. Penuh hipokrit. Arak pon ade je yg tonggang sebab dihidangkan gitu je kat luar dewan. Dunia akhir zaman......

3 comments:

kyo_9 said...

adoi.. punya la happy ak baca dari atas.. tp ayat yang bawah tuh buat ak sedih.. duniyaaa....

Anonymous said...

ayat kepoyo2an gak...

AjiGiJiss, AiN Kici said...

aku rs sume kilang cmtula..bile dinner je operator2 yg keje kt production sume ilang tudung. tp derg minum arak terang2 ke..astagfirullah..