Saturday, February 19, 2011

coMe oN La MD...

Rumor terbaru, MD berhasrat mengambil pekerja asing sebagai operator. Alasan dia, kalau pekerja warga asing ni, increment sket pon dia tak complaint cam operator skang. Diorang keje, dapat gaji, ok je. Tapi masalah bagi kami di sini nanti ialah nk train diorang la wahai MD bengap oi. Kalau dapat yang tak reti BM mahupon English, tak ke mati kitorang nanti. Ajar buat laen, laen lak jadinya kang. Lama-lama terus lingkup IMS ni tau.

Kalau ye pun nak cut cost, banyak lagi cara laen tau selaen amek foreigners. Dahla RM70 sehari. Kitorang engineer pon dapat RM80 sehari. Dah lebih kurang sama taraf je lak rasa. Kalau nak sangat cut cost, pe kata ko potong gaji ko dulu wahai Encik MD. Ko sukati je beli keta Volvo baru ngan duit company. Dahla sume elaun & living cost korang atas duit company. Minyak free, keta free, rumah free, macam-macam la. Pastu sukati ko je nak wat macam tanah air ko. Ada gak tak pasal-pasal aku bakar Volvo tu ngan ko skali wahai MD.

ARGHHHHHH!!!!!


9 comments:

Cik Bee said...

abe alan, betul2 bengang ni..
tapi tu la, adat keje ni macam-macam kan

aReLaN said...

bihah->spe tak bengang.keje tgh byk.dia g tmbh lg ngan mcm2 bnda len lak.problem btul MD sorg ni.nilah MD plg truk prnh cmpny ktorg ada (menurut antra operator yg dh berkhidmat dlm 15 thun kt sni).tensen2

Anonymous said...

operator = RM70
engineer = RM80

hampir sama rate nya..

Anonymous said...

mak aih....
ganas nye ko.jgn sampai bakar kete org tu.saba,sabar...

-asmiza malas nak sign in blog-

nAna ezReenA said...

i laikkkkkk.. dorg mmg!! cut cost jer memanjang.. tp bli kete camry baru.. bengang tak bengang nyee.. elaun bahasa xmo kasi, keje melambak .. mmg lingkup aaaaaaaaaaa syarikat2 jepo0n kat mesia nieee..haha~~

aReLaN said...

ano->tulah psl.tu bkn nk cut cost nmenya.pe la bengap MD aku ni. tak blaja math ke apa.

as->ko blum tgk lg ak nye ganas btul cmne.xpsl2 satu kilang ni ak bakar kang.arghh

nana->tau tkpe.ingt ni jpon ke.ingt kte ni cm diorg je leh keje cm robot.tkde life, tkde family pe sme tu.

Anonymous said...

klu amik gaijin jd operator lg rugi ade la kot..bnyk reject n claim je..lg bgus bg peluang kat bdk2 local yg ramai xdek keje..huhu

Miza Azmi said...

ブログのURLを変更しました。
www.blogcikmiza.blogspot.com
よろっぴく!

QasehnyaRania said...

...kita bakor ..kita bakor je yop..hehehe