Thursday, May 19, 2011

1 JuTa....

Wahai LED Robot yang bernilai RM 1 juta, mengapa kau suka wat hal. Macam-macam masalah kau bawak. Semalam dah kali kedua sensor nye wire putus menyebabkan tak dapat jalan production. Terpaksa la aku pagi-pagi lagi call supplier tanya pasal order sensor ko tu bila nak sampai. Disebabkan ko tak sihat hari ni, terpaksa la aku tolang Kak As pasang plate to LED base secara manual. 

Bila ko sihat walafiat, walaupon selalu je buat bunyi NG, production ko cecah gak 300 pcs sehari tapi aku ngan Kak As buat manual dapat la 30 set setengah hari. Tu baru pasang plate, belum assembly siap ngan LED cam ko wahai robot. Time aku dah nak balik, masuk ofis, Paksu cakap order sensor from Keyence tu dah sampai. Alhamdulillah, pasang la sensor baru tu kat ko bersama-sama Paksu. Nasib baek la ko tak buat hal banyak sangat tadi.

Tapi disebabkan ko wahai LED Robot, I don't get my weekend, must OT on Saturday & Sunday to help the supporter from Japan to install something new to you so dat you won't be crazy or sick anymore. If you become sick, I'll be sicker. Terpaksa tunda nak layan Nur Kasih The Movie & Pirates ke minggu depan....

4 comments:

kyo_9 said...

Nur Kasih ?!
ape barangggg~~~~
lol

aReLaN said...

ak tau ko jeles sbb tkleh tgk kn.hahahaha

aienrozaini said...

cakap jela sedih tangguh dating nak layan nurkasih dgn fatin sbb kene ot. hahaaa ;p

aReLaN said...

ain->ak tkde la smpi tahap sedih ngan nurkasih tu.nsb bek cncel kena dtg keje esk.tp sme wyg pnuh maa