Monday, June 13, 2011

1 MoRe To Go...

After 6 months, had to go to NCI Hospital again for my batu karang follow up. Last week dah kuar seketul. One week before dat dah kuar jugak seketul yang besar sket. Pukul 9.30 pagi gi hospital, tunggu jap, pastu nurse suruh minum air 2 gelas & then ikut dia buat ultrasound. Dahla sejuk dalam spital tu. Tengah tunggu doktor untuk scanning tu, attendant sorang kat stu suruh minum 2 gelas air lagi. Nak terkucil aku dibuatnya.

Ni dah kali ke-3 kot aku buat ultrasound. Besenya pompuan pregnant je yang aku tau buat benda ni. Memang geli & sejuk bila dia sapu gel kat scanner dia & gel tu kna perut aku. Aku ni dahla sensitip giler bab2 kena pape kat kulit tambah2 rasa geli2 ni. Nasib baek aku tak 'jettak' (bahasa standard xtau) ble kna. Balik rumah dulu lps dah setel blood test & urine test.

Petang nya review result. Doktor cakap ada lagi satu je kat sebelah kanan. Tupon 3.3 mm. Yang the last time scan sebesar 5.4 mm tu dah takde. Yang sebelah kiri pon sume dah takde. Alhamdulillah. Doktor recommend satu ubat ni, Cystone sebab dia pon ade batu karang & suruh bawak batu karang yang aku simpan kat rumah. Dia nak hantar lab untuk analisis. 

One more stone to go. Ganbare Matle. MC 2 hari.....

3 comments:

Has said...

アランくん、お大事にね。そして、また、ファイトね!:)

aReLaN said...

hait.aja aja fighting!!!

QasehnyaRania said...

done hb =)