Sunday, June 12, 2011

2 GoaLs BuT 1 ReSuLT, LosT.....

*Pow gambar kat blog orang*

Keputusan akhir Piala FA, walaupon Kelantan menjaringkan 2 gol melalui Roya & Daudsu, tapi Terengganu gak yang menang sebabnya Daudsu tanduk masuk gol sendiri. Punya lah banyak cara nak clear bola depan gol sama ada tanduk ke atas atau belakang, bicycle kick dan sebagainya, yang ko tanduk arah gol sendri tu pe kes. Dahla time ko tanduk tu match dah dekat nak habis.

Tapi sepanjang match pon aku tengok memang Terengganu banyak mengasak Kelantan walaupon Kelantan skor dulu. Nak wat camne kan. Kalah menang adat pertandingan. Kita maybe kalah Piala FA tapi kita leh cuba lagi Piala laen tahun ni. All the best Red Warriors. Sori la tak dapat sapot kat stadium kali ni. Next time aku gi tengok ye.

p/s : Aku dok Besut lama. Walaupun Besut kat Terengganu, kami cakap loghat Kelate. Kelate lebih dekat di hati aku berbanding Terengganu. Aku pon pernah rasa sabetsu bila ada state level nye competition. Skang ni dah dok kat N9 & family kat Perak, hati aku tetap kat Besut. Tempat aku membesar, dari darjah 2 sampai la umur aku dah 21 tahun. Bila lah leh jejak kaki ke Besut balik & jumpa member2 lama.

2 comments:

kyo_9 said...

Besut skang under parti pembangkang kan? lol

aReLaN said...

Besut Be End pegang tp undi adalah rahsia wlupon ko knfem tau ak nye pegangan politik cmne.hohoho