Wednesday, June 8, 2011

Gua LeTiH BRo....

Hari ni jadi runner ke hulu ke hilir aku. Awal-awal pagi lagi Paksu dah suruh cari barang kat kedai hardware. So, aku amek kesempatan tu untuk selesaikan macam-macam benda la. Bayar maintenance rumah sewa, tunaikan cek, makan roti canai, pastu baru g kedai hardware. Sampai kedai hardware, Paksu ade kat situ ngan sorang supporter dari Ichikoh Japan. Terpaksa la jadi translator tak bertauliah utk diorang nak cari barang. Barang yang Paksu suruh aku cari takde kat kedai tu. Dia suruh aku cari kedai hardware len. Dekat 10 kedai aku gi satu Nilai ni tapi takde gak.

Balik kilang, Paksu kata takpela kalau takde tapi kena suruh regular supplier kitorang untuk fabricate sumthing so dat part yang lebih kurang ngan pe dia suruh cari pagi tadi tapi not same size leh masuk. Sejam siap tapi tetiba Paksu cakap kat sorang lagi supporter dari Ichikoh Japan bahagian anti-fog facility yang aku leh tolong cari barang dia nak. Rempit la aku ke kedai hardware balik tapi malangnya takde parts yang dia nak tu. tak habis lagi kat situ. 

Kena lak ngadap HPW (Hot Plate Welding) nye machine utk model Myvi replacement. Aku lak kena amek lens & housing. Dahla mula-mula cakap nak 5 set tapi tak cukup. Amek lagi 3 set. Tak cukup gak. Amek la lagi 5 set. Berpeluh-peluh aku dibuatnya. Habis ngadap HPW, kena ngadap LED Robot lak. Sampai pukul 9 malam aku kena ngadap robot tu. Betulkan camne pon koordinat LED nye mounting tu, kejap ok pastu dia sewel balik. Aku pon naek sewel. Dahla diari aku hilang. Letak katne pon tak ingat. Ade operator cakap nampak kat rak kasut tpi rupa-rupanya Kak Ayu operator LED dah amek awal2 lagi simpan. Patut la dia tnye petang tu mana aku nye diari. Aku ngan yakin je jawab ade dalam ofis. Memang pelupa. Memanjang terkial-kial cari diari sebab nyanyuk tak tau mana letak.

3 comments:

kyo_9 said...

pergh.. diari pon bawak masuk tempat kerja??

AsMiza said...

kalu aku jadi kak ayu aku nak bace lah selai due diari ko.
hakhakhak...

aReLaN said...

nak kte diari pn lebih kpd buku catatan kot.engineer bese sme ade.tulis jadual, nota, meeting etc.hohoh..klu ko bce,msti gelak je.kalerful kot buku aku tu.