Saturday, June 4, 2011

aPa NaK JaDi....

Minggu lepas Hamdan senpai selaku GM Production telah meletak jawatan akibat bebanan keje yang ditanggung. Dan sepanjang beberapa minggu kebelakangan ni, orang2 Perodua selalu ada di Ichikoh dan orang2 Ichikoh berada dia Perodua untuk standby. Selalu je downtime sebab tak mampu nak supply barang on time. Masalah bertimbun-timbun yang menimpa. 

Minggu lepas gak ichikoh dilawat oleh Presiden Ichikoh Corporation, Mr Ali yg asalnya dari France. Memang sempoi, dressing takde gaya presiden pn. Pakai kemeja bese2 je aku tengok. Memang low profile. Sebelum Mr Ali datang, Director QA Ichikoh Corp., Mr Hossein Nafari jugak ada datang. Dia ni lak berbangsa Iran. Memang international habis la Ichikoh skang. 

Ntah bila la sume masalah ni nak selesai. Support dari Jepun pon dah berapa ramai yang datang IMS ni. Aku rasa lepas ni mesti Perodua dah serik nak amek IMS sebagai supplier lampu diorang kalau keadaan terus camni.

2 comments:

kyo_9 said...

wuiyoo..
macam2 masalah bila dah jadi syakaijin nih ek..

x cucuk2 ke Mr Ali tuh??
;p

aReLaN said...

Mr Ali just jmpe Manager & GM je.mendan face to face bro.hahaha..ak xsmpi tahap utk kna jmpe dia.jauh lg