Sunday, July 3, 2011

a CosTLy RiDe....

Orang laen habis duit kat kete. Aku habis duit kat moto je. Moto Legenda kena curi dulu tu bayar cash. Dah habis dkat RM6k kat situ. Tapi Legenda tak pernah meragam atau buat hal. Habis duit utk tukar minyak hitam je sepanjang setahun berkhidmat.

Tapi bila pakai je GT128, memang besar belanja. Tapi yang ni aku tak bayar cash. Ansuran setahun. Pakai 2 minggu, tayar belakang dah bocor time men badminton kat Bangi. Macam ada orang cucuk je. Dahla tayar tubeless mahal. Minggu lepas masuk lubang 2 kali. Kali pertama tu bengkok sket je. Dahla kantoi bawak laju. Kali kedua masa OTW nk g soubetsukai senpai Ichikoh, punyalah nak kejar traffic light masuk, dua lubang berturut2 masuk. Gi SHELL nak pam tayar. Tapi masuk angin,terus kuar balik.

Lepas je soubetsukai, terus hantar kedai moto. 3 hari baru setel. Dia bagi pinjam la Kriss lama. Lampu belakang takde. Brek langsung tak makan. Body cam nak barai je bila gerak. Sume bergegar cam nak tanggal. Petang semalam amek la balik. Sport rim depan belakang kena tukar sbb nak bagi matching walaupon yang kemik belakang je. Bukan takat bengkok tapi crack terus. Tu yang terpaksa tukar. Campur kos len lagi, melayang RM340 aku.

*My kuda merah new look*

Pengajarannya, jangan la bawak laju2. Tapi kan walaupon orang slalu cakap aku bawak laju, aku rasa cam slow je. Lampu merah pon selalu langgar je. Kalau insaf pon besenya kejap je aku ni. Tak tau la pe aku kejar.

3 comments:

Anonymous said...

ade yg jadik atep v2 lak kang tak pasal2

kyo_9 said...

pergh..
banyak gak belanja ntk motor nih..
ganas giler komen kt atas nih..

aReLaN said...

ano->xbek ckp gtu dow.kte2 itu doa.

saido->agak ganas la.hahaha..klu ko bwk elok2 tkde bsr blnje pn.