Sunday, July 17, 2011

FLoRia & aLaMaNDa....

Awal-awal pagi dah kuar gi breakfast kat Nasi Kandar Impian & the menuju ke Presint 2 Putrajaya sempena Putrajaya Floria 2011. Ni kali pertama aku gi. Nasib baek la cuaca mendung je sepanjang hari. Kalau tak memang kuyup aku bermandi peluh. Bagi aku, Floria & seangkatan nye ni cukup sesuai utk pencinta bunga & cameraman sbb time aku gi tu, most visitors came with DSLRs. Aku nye camera ciput ni leh guna utk amek gambar kenangan berdua jela. Nak amek gambar bunga, kang bunga elok-elok je lawa, kuar kat camera aku NG.


 *Kalau laman rumah aku besar leh gak buat gini*

 *Cameraman utama mmg cukup fokus & komited*

*Roses are forever. Tema Putrajaya Floria 2011*

Dalam tengah hari gerak gi Alamanda la sebab ada orang tu kempunan tak pernah gi sana sedangkan aku dulu selalu je gi walaupun sorang diri ngan moto kapcai aku. Lunch kat situ pastu jalan-jalan. Nasib baek la Alamanda tu kecik je. Kalau tak memang letih. Masuk Maxis Center jap sebab aku rasa cam nak angkat Samsung Galaxy S II. Gilah usha pe yang best ngan phone tu tapi orang ramai sangat so aku bajet nak tanya la pendapat dari sorang pemilik Galaxy S II kat ofis R&D tu.

*Rumahku syurgaku*

*Kalau lah aku banyak duit...*

Bukan apa, kadang-kadang segan gak asyik kena kutuk je pakai Nokia RM85 tu. Dahla hari tu Paksu nak hntar gambar barang dia suruh beli thru phone takleh sbb phone aku chokia. Terpaksa balik ofis & then kuar balik gi kedai hardware tu.

*Nasib baek ada orang tolong amek gambar. See u again in 2 weeks*

Hari ni lak hantar dia gi KLIA. Gi China untuk training selama 13 hari. Dalam masa 13 hari ni aku sahut cabaran dia untuk buang lemak sekeliling perut ni. Dah lama sangat tak aktif g gym cam dulu. Malam Sabtu tu aku gi usha rupanya gym tu dah tak beroperasi pon. Hahaha...

3 comments:

kyo_9 said...

bakal bini ko keje syarikat mana sampai kene hantar training kt China plak tuh.. dahsyat~

so ape pendapat orang R&D tu pasal Samsung??

desir2sakura said...

ii naa ii naa :))

aReLaN said...

saido->dia keje kat alps.nk bkk new dept.tu yg kna htr smpi china.mmber ak tu ckp mmg best.tp ak tkut apps dia ssh dpt.tp ak test kt maxis pn mcm best je.

bila->ye bila.ii desu ne :)