Thursday, July 28, 2011

RiMau KeNa BaHaM....


Hajat di hati nak tengok kat Stadium Nasional Bukit Jalil tak kesampaian sebab tiket sold out. So tengok jela kat TV2. Malaysia memerlukan kelebihan 2 gol sekurang-kurangnya untuk melayakkan diri ke peringkat kumpulan tapi sayangnya, match tadi berkesudahan seri 1-1, menjadikan keputusan agregat berpihak kepada Singapura, 6-4. 

Tapi walaupon kalah, at least kita kalah bermaruah dan melawan. We are real footballers, compare to the Oscar winning actors of Singaporengge. Tapi rasanya kalau kita leading selesa, kita pon buat gitu gak. Takleh nak salahkan lawan sangat. Tapi hakikatnya banyak benda kena improve. Defense kita mudah leka bila dah skor sbiji. Nasib bek la Apek ade menyelamatkan keadaan. Memang aku salute performance Apek malam ni. Tapi masalah betul la defender leh hilang marking kat player Singapore. Qiu Li yang debab tu pon leh lepas. Pe cer ni bro.


Pastu ade hati nak wat long pass & high pass. Kalau korang Beckham takpe la gak, knfem tepat. Ni passing ntah ke mana-mana. Sedar la sket player kita bukan Usain Bolt nak kejar bola tu. Bukan Yao Ming leh sambut bola tinggi gitu. men short pass dahla. Takde la senang-senang hilang bola, takdela penat sangat nk sepak, kejar & lompat tinggi2 nak dapatkan bola. Yang aku hangin ngan si Ismail Faruqi tu. Ko ingat ko Messi ke nak gentel sorang2. Pass la bro. 

Safee Sali tu takleh nak cakap apa la sebab dah kena mark kaw2. Dapat satu gol tu syukur alhamdulillah. Papepon, walaupon kali ni Harimau Malaya kita dibaham Singa, kita tetap melawan. Cuba lagi in future. More to improve though. We support you with all our heart. Proud to be MALAYSIAN!!!


4 comments:

kyo_9 said...

haha..
ak terlepas aa game nih..
dapat tgk 10 minit terakhir je..
tu pon waktu ak tengok dah seri so x dapat nk komen perlawanan secara keseluruhan..

dengar citer ramai fan dah mula muak ngan Rajagobal sampai ada page yg mintak dia letak jawatan.. kalo dia blah, sape yg agak2 leh ganti dia?

aReLaN said...

maa ne.kdg2 ble tgk senarai pemain mmg tak puas ati esp bg penyokong red warriors.knp mcm xdiberi peluang maen.mcm wujud sabetsu lak kt stu.msuk yg sampah sarap pn ade.xpon mke2 sampah yg men tu,time training power gler tp ble honban je kantoi.tp ak rse tkde la smpi rajagobal kna step down.bg dia peluang bina skuad yg cukup mantap dlu la.mne lg nk cri org cm dia.

Cik Bee said...

proud to be malaysian too!
malam tadi seronok sekejap jek... tapi memang kfcm hero btul malam td... kalu tak, agak nye ada gak laa singa baham harimau 3-1 smlam. keh keh keh

aReLaN said...

biha->tau tkpe.klu tkde apek xtau la pe nsb.walaupon tak lyk ke next round,kte dh buat yg terbaik.terima jela