Sunday, August 14, 2011

SAYS.my

Hari ni pon dok je rumah tunggu orang bawak lori nak beli botol plastik, tin, surat khabar & botol kaca. Aku ni bab bunbetsu sampah ni memang terer. At least dapat la duit sket daripada buang ikut dan je. Dan hari ni gak first time aku cash out duit dari SAYS.my setelah 4 bulan berdaftar. 


Sebenarnya SAYS.my ni adalah platform buat duit melalui social network. Kalau berjaya pengaruh orang join dapat duit, pastu setiap klik iklan SAYS.my kat FB, twitter, blog etc, kita gak dapat duit. Walaupon sket, tapi at least ada la pendapatan pasif daripada ngadap je tenet tak tentu arah.


Bukan susah pon nak join benda ni. Caranya :


1) Click SAYS.my ni ha.


2) Pilih new user & jawab la soalan-soalan simple yang tertera.


3) Pastu pilih la network bersesuaian ngan korang. Dah setel sume. Memang kejap kan.


4) Then leh la kalau korang nak tukar tengok profile, setting, rewards history, cash out pe sme kat sebelah atas kanan. 



5) Kalau nak jemput kawan-kawan join, klik Invite Friends kat sebelah kiri tengah2 sket. Pakai link dia bagi leh, ajak direct thru FB, twitter & email pon leh. 


*Nak clear, klik sendri gambar kasi besar ye*


6) Kalau member korang join dapat la sket. Pastu share link iklan yang dia promo kat SAYS.my tu. Kalau muka tak malu, suruh la sape2 kt FB ke twitter tu klik link korang tu. Jawab pole pon dapat reward duit atau point gak.


 Alhamdulillah rezeki ada je di mana. Pandai-pandailah kita cari yang halal ye sume. 

2 comments:

kyo_9 said...

ehemm..
brape ratus ko dapat? ;p

aReLaN said...

saido->ratus pe bnda nya.1st time, dpt la rm50.hahaha..syukur la ade gk sket