Thursday, August 4, 2011

WaLLeT PaNJaNg...

Beberapa bulan selepas tiba di Jepun, akibat wallet aku dah rosak, aku beli wallet baru. From that moment, I started using long wallet. Dan hari ni wallet panjang ketiga aku setelah yang kedua dah rosak teruk. Tu pon terpaksa pesan kat kohai (hontouni arigats ne) suruh bawak balik sebab kat Malaysia, aku tak pernah jumpa wallet panjang for men. Tak tau la kot2 kedai branded ada jual kan.

Aku lagi suka wallet panjang sebab aku tak suka duit aku berlipat. Dan wallet panjang Nihon besenya banyak compartment. So, aku leh asingkan according to notes. Kalau RM50, dok satu tmpt. RM10 satu tempat dan seterusnya. Aku jugak ada banyak kad yang tak mampu ditampung oleh wallet biasa. So, memang aku akan cari yang ada banyak tempat letak kad.

*Otsukaresan wallet kulit kuda + lembu*

Tapi masalahnya bila pakai wallet panjang ni, xleh la letak wallet tu dalam poket especially poket belakang. Kalau letak gak memang saje je cari nahas namanya sebab memudahkan keje penyeluk saku. Kalau kat Nihon dulu, wallet aku pernah tercicir dua kali tapi ade orang baik hati, bagi kat pihak universiti tanpa sebarang cacat cela. Duit 1 yen pon tak berusik. Kalau kat Malaysia ni gamaknya wallet jatuh, memang takleh wat pa dahla. 

*Si merah menyala, yoroppiku*

Tulah pasal kena bawak beg tangan untuk simpan wallet ni. Walaupun ramai cakap aku cerewet atau skema bab susun menyusun ke apa, lantak la korang nak cakap apa. I'm happy with who I am, the way I wanna be. 

7 comments:

kyo_9 said...

so skang ke mana2 ko g ada wallet panjang ngan beg tangan la ek?

semoga ko x jumpa orang fanatik agama.. takut2 diorang turunkan dalil cakap ko menyerupai wanita sudah..

:p

Has said...

alan rashii ne :)

aReLaN said...

saido->tkde la aku pki beg tgn cm pmpuan bro.mcm beg yg pki silang kt badan tu.klu pki cm pompuan tu ak pn xnk.pe kes.geli.hahaha

hasparina sensei->yappa A gata desune :p

Cik Bee said...

ada jek wallet panjang untuk laki kat mesia ni... tp, tak banyak choice and susah nk jumpe yang lawa. hiihihi

aReLaN said...

bihah->ala,tp xprnh jmpe pn.mne nk cri ek??mahal tu tiap kli nk pesan kt junior sruh bli kt jpon. :p

odah said...

ak start pkai wallet pnjg since duet satu yen n melambak2 tak gune n kad ak dok merata2 bile carik tak jumpe...hahaha..tashikani benri;)

aReLaN said...

odah->ak klu kt nihon,syiling tu bli beg kecik len la.hahaha...tp ko pmpuan.standard la kot pki wallet pnjg.laki2 ssh nk jmpe esp kt msia.slalu je kna gelak ckp cm pompuan