Tuesday, October 11, 2011

LaMa TaK JaWaB eXaM

*Emel jemputan survey*

Bukak emel tetiba tengok ada jemputan jawab survey dari SAYS.my. Survey ni diorang panggil 'The Big Survey'. Menurut blog SAYS.my, seramai 6000 ahli SAYS.my yang aktif menerima jemputan ini dan hanya 1000 ahli pertama yang menyelesaikan survey ini akan menerima rewards RM13. 6000 ahli yang dijemput telah disenaraikan dan mereka (termasuk aku) ada ID sendiri untuk jawab survey tu.

*Dapat la macam duit OT sejam kat kilang aku*


Memang seksa. Dia dah pesan awal-awal survey tu ada dalam 500 soalan yang mungkin makan masa sampai satu jam. Disebabkan dia nye survey dalam omputih, aku amek masa sampai sejam setengah baru setel. Alhamdulillah dah masuk RM13 dalam akaun SAYS.my aku. Dah macam rupa orang jawab exam. Susah gak bahasa omputih untuk survey ni. Aku maen tibai je jawab. Hahaha...

Banyak je cara nak buat duit. Atas kita je sume tu nak cari cara yang halal. Terima kasih SAYS.my. Kalau nak tau cara join SAYS.my leh la baca kat my old post ni 

http://noruazuran.blogspot.com/2011/08/saysmy.html


18 comments:

anamizu said...

perhh!
500 soalan??
tp xpela
dah dpt rm13 tu..hehe


luv,
cik ana

kyo_9 said...

cukup 2 hari nye duit makan tengahari tu..

aReLaN said...

@cik ana : exam pn xsmpi 100 soalan.hahaha..alhamdulillah

aReLaN said...

@saido : aku mkn tgh hari kat kilang ni mmg free dow.hahah

dhiera said...

500 soalan??banyak gile!

pinky_liscious said...

pergh! banyak gile soalan tu... dugaan..hehehe ;p

aReLaN said...

@dhiera : mmg byk.ble jwb tu slalu je pikir ble la nk hbis,ade lg ke soalan pe sme

aReLaN said...

@pinky_liscious : mmg dugaan.nsb bek la ade rewards.tkdela rugi atau menyesal jwb.

H said...

oh kire halal gak ke walaupun main tibai je jawab survey tu?

=P

aReLaN said...

@H : halal je dow.dh mmg xtau.sme gk cm exam.klu dh tak tau sgt n ko men tembak je jwb,halal je.hahaha

msredcheesecake said...

Okla tu kot... Jawab soklan je dapat rm... Syukur....

aReLaN said...

@msredcheesecake : mmg seronok & puas lps dh hbs jwb tu.walaupun rm13 tp tetap duit kn.alhamdulillah

nurfauzi said...

500 soalan.
kalau buat, banyak kali la berenti rehat kejap.
cebok anak berak, sambung sikit.
bagi anak susu, sambung sikit lagi.
tidurkan anak kejap, sambung lagi.

silap-silap 3 jam tak abis

[sutera kasih] said...

lama x aktif says, konfem xdpt jemputan hehe

aReLaN said...

@fauzi : tulah psl.nsb bek bujang dok sorang.xyah rsau pape.ngadap jela survey tu smpi abis.hahaha

aReLaN said...

@ [sutera kasih] : xtau lak.klu ade emel tu mksdnya ada la nme dlm invitation tu.hehehe

dayu_myself said...

pergh...bes gile...jwb survey 50 soklan je dpt rm13..huhu
aq tak tau la aku djmput atu tak...
sbb byk email dri says.my aq dah buang awl2 tnpa tgok dulu...
ngee...
bleh mintak blanje ni..
muahahahaa

aReLaN said...

@dayu_myself : klu 50 tu mmg untung la.ni 500 tau.terseksa jiwa raga menjawab.hahaha