Monday, October 31, 2011

suPeR suNDaY....

Semalam seharian gak la kuar. Gi kenduri kawen anak Kak Yong operator kat Labu, gi Putrajaya untuk sesi fotografi pre-wedding kakak si dia, makan malam kat Taman Warisan, balik singgah Tesco lak. Hari Ahadnya, awal pagi dah kuar rumah sebab nak bertolak gi One Utama. Lama giler tak gi sana. Ni pun pegi sebab si dia & geng ALPS dapat bonus. So, bila bonus, pe lagi kuar la enjoy skali ngan Farewell Party budak ALPS sorang. Disebabkan first time gi ngan keta, follow jela orang laen. 

*Senarai harga*

Venue dia adalah Seoul Garden. SG ni style BBQ +steamboat eat-all-you-can versi makanan Korea. Kat Jepun  kedai camni kitorang panggil tabehoudai. Ongkos nye lebih kurang RM32. 40 la sorang. Gi Korea dulu tak merasa pon camni sebab seafood je leh makan. Makanan berdaging yang halal aku makan time gi Korea dulu hanyalah kebab Turki. Kat Jepun dulu pon takleh makan yakiniku (daging bakar). Kali ni memang lepas gian la.

*Sebelum masak nye gambar je ada. Bila dah start mentekedarah, kamera terus simpan*

Aku amek sampai 2 pinggan daging je. Tu la aku ratah, daging & salad, takde nasi ke apa dah. Tapi seyes best. Daging perasa kopi memang kaw2 la rasa kopi. Sume daging pelbagai perasa memang masyuk wa cakap. Sos cili korea, kimchi pe sme pon memang tak terkata. Memang aku syorkan la sape yang nak pekena buffet makanan Korea untuk datang. Tapi tak merasa la kimbap, bibimbap dan lain-lain. Tapi memang kenyang giler la. 


Disebabkan takut nak balik lambat dari OU, lepas ronda dalam OU jap & Zohor, terus gerak gi Mines dengan harapan nak tengok cite In Time tapi takde tayangan In Time kat TGV Mines hari tu. Ronda jap & layan flash mob pastu terus balik. 



26 comments:

bluedianthus said...

Seronoknya jalan-jalan cari makan. :)

ZYASH said...

Teringit sangat nak g sane, tapi asyik tak berkesempatan je lah...huhu.

aReLaN said...

@bludianthus : nipon menumpang orang.klu tkde orang ajak,xsmpi gk tu.heheh

aReLaN said...

@ZYASH : belum ade rezeki lg tu.nnt2 tu ade la kesempatannya kn.insya-ALLAH

pinky_liscious said...

jalan sakan naaa....

aReLaN said...

@pinky : ala,xde la sesakan org tu smpi ke melaka kn.hehehe

adwafarahin said...

ooo wiken die makang makang! nyum2!

aReLaN said...

@adwa : wiken jela ade mse nk try mkn tmpt2 best.kna lk dh msuk gji.heheh..

kyo_9 said...

pergh..
ada yakiniku ke kt Malaysia?!
cibeeeekkkkkk..
kempunan ak camni....

bagitau.com said...

oh nyam nyam!

aReLaN said...

@saido : ni br ak tau.hahaha..nk sgt mkn cuti nnt blik try la.

aReLaN said...

@bagitau.com : mmg yummy la.smpi ke mlm kyg.hahah

Norlida Ramli said...

lapaq nyaaa tgk ...kalo leh mkn skrg ni mmg ku rembat abes-abesan..haha

aReLaN said...

@norlida : uish,cntrol sket nafsu mkn tu.nnt ade mse gilah meratah kt seoul garden ye.hehehe

Cik Klawa said...
This comment has been removed by the author.
Cik Klawa said...

sebenarnye aku tak paham ape ko cakap~ ngahahah, ke sebab name makanan yang pelik2 tuh? haha! jap aku bace skali lagi.kot2 paham (~_~')

aReLaN said...

@Cik Klawa : klu yg bkn bhse melayu tu mmg nme makanan korea la.ak pn xtau.hahaha

Cik Klawa said...

ahahhaha, abes ko men bantai jela? mentang2 kua ngan si 'die', sume pon rase sedap je ek? hahak

aReLaN said...

@Cik Klawa :Dah ada cop halal JAKIM kt stu,mmg bedal la.hoho

msredcheesecake said...

ratah daging... i like...

aReLaN said...

@kak red : mmg puas ati la.menambah daging dlm badan sndri.hahaha

msredcheesecake said...

msred tag dia... hheee... have fun k..

http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/11/bila-ditanya-saya-akan-jawab.html

anamizu said...

"YAKINIKU" in japanese mksud dia DAGING BAKAR eh arelan?? wohh kalo in BM laen plak..hehe.. perhh! mmg lazatla dpt makan2!! daging perasa kopi?????? =P





luv,
cik ana

aReLaN said...

@Cik Ana : niku tu daging n yaki tu bakar, panggang n seangkatan dgnnya.mle2 pelik gk ngan yg perisa kopi tu tp ble mkn sedp la gk.hehehe

hotbabes said...

bestnye,tpi mahal seyh.. dulu sudent dpt murah,skarng dah x student.. tpi,leh lagi ker pakai card student yang lama2 tu?? hahaha...

aReLaN said...

@hotbabes : skali skala ok la nk mkn tmpt gtu.klu slalu sgt mmg leh lingkup la.hehehe