Wednesday, November 2, 2011

LaMa TaK KeNa Tag

Selamat malam. Awal pagi datang keje, buka blog tetiba tengok ade orang tag. Lama giler tak kena tag ni. Kali ni ditag oleh Kak Red. Tag game ni ada syarat dia seperti berikut :

1. You must post these rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.

11 Perkara Mengenai aku, Azlan a.k.a. Matle a.k.a aRe-LaN
1) Berdarah A+. Orang Jepun cukup taksub ngan blood type ni. Nak tau ciri-ciri darah A cam aku leh rujuk sini.
2) Benci giler orang tak tepati janji & waktu. Aku selalu sampai awal dari waktu dijanjikan supaya orang tak tunggu aku tapi seyes aku benci tunggu orang lama-lama.
3) Peminat setia MUFC, Kelate FC (Red Warriors) & New Zealand All Blacks.
4) Gayat walaupon hanya dok tingkat 2 atau 3. Pandang bawah je terus terketar-ketar.
5) Chuak bercakap depan orang ramai & dengan pompuan. Hahaha...
6) Pernah gunting rambut klasmet pompuan mse darjah 1 sampai kena panggil ngan guru besar. masa tu nakal sket.
7) Setia ngan brand Nike
8) Terlebih kemas kadang-kadang.
9) Anak sulong dari 7 adik beradik.
10) Anti giler dipanggil gemuk & obses ngan bentuk badan. Berat lebih sket je dah gelabah.
11) Gila bersukan.

Soalan untuk mereka yang msred tag....
1. Perkataan atau ayat yang sering anda gunakan?
Tapi....

2. Anda jenis left brain atau right brain?
Right brain

3. Adakah anda seorang yang setia?
Of course la

4. Describe yourself in 3 words?
Sportsman, strict, stubborn

5. Coffee? Tea? Or Milo? Which one is you?
Coffee

6. Apa perkara paling buruk sekiranya pasangan anda lakukan yang boleh buatkan anda terus tinggalkan dia?
Curang ngan laki laen la

7. What is your worst nightmare?
Kemalangan jalan raya satu family

8. Sehari berapa kali anda gosok gigi?
2 kali

9. Adakah anda addicted to something? Apa dia?
Macam takde je

10. Movie yang paling tak best?
Ntahla. Semua muvee aku tengok mesti best bagi aku. Hahaha...

11. If you decide to join this tagging game, why?
Just for fun & wanna know other people.

Soalan aku lak kepada yang kena tag :
1. Bagi yang pernah bercinta, dah berapa kali korang bercinta atau tukar pasangan?
2. Friendship or love?
3. Kenapa blogging?
4. Benda (bukan orang) paling korang sayang?
5. Ciri-ciri rumah idaman?
6. Pendapat tentang politik Malaysia.
7. K-Pop atau J-Pop atau M-Pop, mana lagi korang suka?
8. Lagi suka keje kerajaan atau swasta & kenapa?
9. Nak anak berapa?
10. Destinasi perlancongan impian?
11. Kalau bosan buat apa?

Yang kena tag, anda tak dipaksa untuk menjawab k.

20 comments:

Anonymous said...

lama-lama aku tengok ko ni macam jenis layan ramai perempuan pula.baru 24 tahun.lagi 5 6 tahun tak tau lak camne.huhu.

Eza Boom Boom :) said...

Wah, rajinnye buat benda tag-tag ni..Um, awak otak kanan tu maksudnya kidal ke??Hehe.. TQ selalu komen kat blog Eza :)

Cik Klawa said...

oho~ patutla macam tak sedap badan je ari ni, kene tag rupenye~ sampai ke besa nakal agi

anamizu said...

owhh blood A+ rupenye..hehe..TQ tag cik ana ye..nti cik ana buat =P





luv,
cik ana

Cheq Suna said...

waaa!!..suke2...:))

Zul Fattah said...

kita memang tak serasi.. haha.. ko MU aku spur dan darah ko A aku O.. haha
salam knal bro

aReLaN said...

ano :bkn dow.ak tag pompuan sbb pompuan lg rajin bab jawab tag ni.hahaha

aReLaN said...

@eza :tkdela.beza otak kiri ni sama ada dia jnis lbih kpd artistik atau jnis statistik.sbnrnya sye tgn kanan tp kaki kidal.so pakai dua2 otak la.heheh

aReLaN said...

@Cik Klawa : Mana ada.zaman kecik2 dlu je nakal.skang dh baik. :p

aReLaN said...

@cik ana : hehehe..silakan tp jgn pksa diri.

aReLaN said...

@Cheq Suna :gudlark menjawab.

aReLaN said...

@Zul Fattah : Salam perkenalan.kdg2 ble tak serasi tu la yg lg best.hahaha

Cik Klawa said...

owh, dah baek? betul ke dah baek? kalau betul dah baek, hah amek ni. bace sampai abes. Tak abes, sah fitnah belake baik tuh


http://cikklawa.blogspot.com/2011/11/ko-tag-aku-aku-tag-ko-kihkihkih.html

aReLaN said...

@Cik Klawa : Chait.ok,tgg nnt ak jwb.klu jwb time keje ni kang kantoi lak ngan boss.ngahahah

ZYASH said...

Alamak...kene tag la, tag org tak betau pulak tu, sebaik rajin singgah bace blog ne...huhu. Kalau ade mase zyash jawab eh, ne baru balik dari kelas, ade test.

aReLaN said...

@ZYASH : dh tggl comment tpi berukband kt rmh buat hal.tu yg xdpt kot.heheh

hotbabes said...

macam mne nak tau kita kena tag.. dasyat lah korang nie.. saya x pandai benda2 nie.. hahaha..

aReLaN said...

@hotbabes : msti la tkg tag tu akan gtau kat org yg kna tag tu.tgglkn komen kt blog dia ke apa.hehehe...klu tkde syarat 11 org tu,rsenya sme yg ade dlm list dh kna tag.

msredcheesecake said...

thanks layan tag msred... : )

aReLaN said...

@kak red :sama2.at least ade bnda nk post.hehehe..so, time kasih gak