Sunday, October 23, 2011

We aRe THe cHaMPioNs

*We Are The Champions!!!!*

Final match RWC 2011 antara NZ All Blacks menentang France berlangsung di Eden Park pada jam 4 petang. Layan sorang je kat rumah sambil pekena Ali Cafe. All Blacks mendahului pada minit ke 15 hasil try Tony Woodcock. Tamparan hebat buat All Blacks pada minit ke 34 apabila Aaron Cruden injured & terpaksa digantikan oleh Stephen Donald, fly-half ke-4 All Blacks untuk tournament ni. Sebelum ni Carter & Slade dah injured. Posisi yang sama & memang crucial dalam sukan ragbi. First half kekal ngan 5-0.

Permulaan yang baek buat NZ di 2nd half apabila Donald menyumbang 3 mata hasil penalti pada minit ke 45. Tapi hasil kesilapan Nonu & Weepu, France dapat gak try pada minit ke-47 dari Dusautoir dan conversion disempurnakan Francois Trinh-Duc. Mata jadi 8-7. Rentak All Blacks makin kucar kacir lepas tu. Tapi tetap kagum ngan semangat sume especially NZ Captain, Richard McCaw. Walaupon kena sepak, kena pijak pe sme, tetap berjuang sampai akhir. Luka, berdarah, terkehel pe sume tu bukan perkara asing dalam ragbi.

 *Piala leh kuar api tu*

*Apa nak gitau anak bini ni???Wuuuu...*

*Congrats McCaw & fellow comrades*

Mata kekal 8-7 hingga ke wisel penamat. Giler tensen aku tengok match ni. NZ All Blacks menang juga akhirnya di tanah sendiri selepas 24 tahun. I like diz. Yahoo!!!Yabedabediiii!!!Yatta!!!Nak je aku nangis tengok match ni. Hahaha...And still I believe in a black jersey!!!


6 comments:

nurfauzi said...

masa tu dah tak kesah dah bau ketiak dengan badan masing-masing macam hape dah..
janji eden dah monang!

fadh leyanie said...

kah3..lawak la,,*apa nak gitau anak bini ni?muka kecewa semua..T.T

aReLaN said...

@nurfauzi : time tu mmg dh xkah pon.jnji dpt julang piala.hoho

aReLaN said...

@fadh leyanie : sedih n kecewa xsudah tu.klh 1 point je.sadis2

adwafarahin said...

all black! lama dah x tgk diorang beraksi kot

lama x tgk tv -____-

aReLaN said...

@adwa :kesiannya.ni br leh tgk tau.sblm ni lyn kt video je.nk tgk ragbi kt rmh family,org len tak layan ragbi.skang dok sorg menyewa rmh,mmg lyn hbis la.hehehe