Sunday, November 13, 2011

20th aNNuaL DiNNeR icHiKoH 2011

 *Aku paling kiri. Jaket putih setahun lebih tak jumpa dari Jepun*

Tanggal 11.11.11 yang lepas, company aku keje wat Annual Dinner kat Nilai Spring & Golf Resort. Aku jogging dari rumah pon leh sampai. Takde dekat lagi ke nak buat. Aiya...Disebabkan dinner ni, kitorang para pekerja dapat half day free. Start majlis pukul 6.30 petang. Aku beruntung dapat angpow RM200 kali ni berbanding RM100 je tahun lepas. 

*Ucapan dari MD, Mr. Otozu*

Kali ni nye dinner style buffet. Aku bukan minat buffet kalau dinner gini. Nak kena beratur berebut makanan tu yg malas sket. Nak wat camne ikut majoriti, ramai undi untuk buffet banding dengan Chinese cuisine. Persembahan untuk dinner ni sume dari staff Ichikoh sendiri. Ada tarian & karaoke. Kalau ada choreographer leh gak aku layan menari zapin, inang, joget ke apa. Disebabkan takde, tengok jela orang buat persembahan. 

*Aku bantai daging kambing je banyak*

Tahun ni ade lebih 200 hadiah untuk lucky draw. Yang paling grand TV 42 inci & iPad. Pekerja kilang aku keje ni adalah dalam 300 lebih. So dalam 100 orang jela tak dapat hadiah & aku termasuk dalam 100 orang tu la. Memang sedih. Member yang satu meje ramai dapat hadiah, aku ni seumur hidup tak pernah dapat hadiah lucky draw. Memang bukan rezeki dalam lucky draw la.

*Pemenang Best Health. Ni muka xpernah MC & claim duit company utk bil klinik*

Tapi macam besela, annual dinner menjadi tempat para operator bergaya dengan macam-macam fesyen. Kitorang yang kat R&D serta Engineering slumber je pakai. Biar la. Bila lagi nak bergaya kan. Kat kilang pakai baju kilang je hari-hari.   Tahun depan ntah ade lagi aku kat Ichikoh ni untuk join annual dinner. Hmm...


37 comments:

Ewani Islam said...

wat mari ktku engineer sore weh..hahahaha

aReLaN said...

@Waniey : apyoh bleh laki engineer ni.mg ckgu blik awal.laki mg balik xtau pkul brp.bhye2

dhiera said...

sama la.. tak pernah menang lucky draw pun. wuwuwu. tak suka jugak dinner wat buffet sebab orang ramai, mls nak beratur~ hek

aReLaN said...

@dhiera : bkn rezeki.msuk byk contest pn xprnh mng grand2.dpt keychain je prnh skali.sedih kn.

Kakzakie said...

Masuk sini diperkenalkan oleh dhiera... Kakak pun seumur hidup susah nak dapat lucky draw walu beratus benda tetap susah. Kadang dalam hati dapat blender yg kecik pun tak apa tapi tetap tak dapat...hihi...

kyo_9 said...

cam sedih je ayat last tu..

aReLaN said...

@Kakzakie : time kasih sudi singgah.tulah pasal.ble dh hbis lucky draw,pikir blik,kalau dapat blender ke cerek pn dh ok dr tkde pape.nk wat cmne.bkn rezeki nk mng.alhamdulillah

aReLaN said...

@saido : hahaha...ak mengalami sindrom nk tkr company kamo ne....

Shera Nasir said...

haha..xkan sbb x dpt lucky draw nk tukar company kot??=p

aReLaN said...

@shera : hahaha...bkn la.byk sbb len.xde kaitan pn ngan lucky draw.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

operator kilang kalau dinner melaram mengalah retis kan?? sanggup abis sebulan gaji utk 1 malam tu.. apapun i x sanggup la.. ok la tu dpt angpaw 2oo x dpt lucky draw pun

aReLaN said...

@THE LEKAT LEKIT STORY : tulah pasal.rambut buat kt salon, baju tempah, make up pon kna gne make up artis.bsr btul blnje.yg laki gk relax,amek je pe baju ada dlm rak.ssh2 sgt cri kt bundle.heheh

Anonymous said...

racist teruk ke bro?

konde said...

mantablah, boleh tuh ikut dinner LOL

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM100, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

msredcheesecake said...

msred pun kalu jumpa daging kambing kat buffet memang attack tu je, tak malu dah...hheee

aReLaN said...

@ano : racist pe bnda.melayu nk kojolkan melayu adelah.adoiyai

aReLaN said...

@konde :pergh,manthap gak adiah dia.

aReLaN said...

@kak red : tulah pasal.mmg kipas-susah-mati kambing la kte.hohoh

Has said...

oh, alan hitam lah! :P

aReLaN said...

@Sensei : mana ada.tu sbb lighting yg nmpk gelap k :p

ZYASH said...

Ade kerja kosong tak untuk sijil automotive n dip eng electronic...??

aReLaN said...

@ZYASH : stakat ni tkde lak open pape keje kosong melainkan manager kt sni.sori la ye.

EyqaLuvender said...

meriahnye dinner company...
ble la iqa nk merasa..hehe
keje pon blom.

irah said...

<---- budak ni pun xde rezeki time org wat lucky draw.

adwafarahin said...

angpau tu share2 la sket haha :P

aReLaN said...

@irah : rezeki kte kt tmpt len,bkn pd lucky draw.insya-ALLAH

aReLaN said...

@adwa :uish,duit tu msuk tabung kawen la.hahaha

aReLaN said...

@Eyqa :time preparation sblm g jpon lg la.memanjang ade mkn kt hotel for free.hehehe..ala,bkn sme kilang tau buat annual dinner.lg ramai staff,lg ssh nk ada dinner

ZYASH said...

Apply manager la mcm ne...huhu. Kalau ade kosong rojer2 eh..

aReLaN said...

@ZYASH : insya-ALLAH.klu ade kosong saya gtau ye.ala,tp besenya klu sni ada vacancy msti kuar kt jobstreet nye la.hehehe

oli-go said...

tang dapat angpau tak boleh blah tu..byk woooo...

aReLaN said...

@oli-go :tulah rezeki.at least ade gak angpow.tp sedih xdpt lucky draw,.wuuuu

アヌムちゃん said...

bunyi mcm nk tuka keje je tu.hehe..aa mmg ssh gkla nk dpt lucky draw ni.heee..btw, husband yg student lg dekat jepun ni..

aReLaN said...

@anum chan :ooo...naruhodo.dh tu suri rmh tangga la kt sne eh???xwat baito ke pape ke??hehehe

shah said...

ajar aku cakap jepun bang

aReLaN said...

@shah : boleh tapi masalahnya yg nk ajar ni pon hampeh je bahasa jepun.hahaha

SeriBunny said...

uwaaa~ sedey, boyfren kite masuk keje kat Ichikoh ni and dah nak lebey sebulan xjumpe sbb banyak keje..malam pon balik tah kul bape..uwaaaaaaa..IR mang kejenye mcm tu kee...sob