Tuesday, November 15, 2011

iN TiMe ReVieW


Hari Ahad baru dapat kuar sebab si dia kena keje hari Sabtu. Gi layan citer In Time kat Alamanda. Memang lambat la kitorang layan muvee ni. Slalu gini sebab masing-masing busy. Ni kali kedua aku guna MaxisMovies Buy 1 Free 1. Memang jimat la. Untuk 2 tiket wayang campur ngan kos SMS pe sume baru RM12.00. 

Time nak beli popcorn terserempak ngan Kak Shirin tapi dia layan citer Tower Heist la. Tak sempat nak sembang pon sebab nak kena kejar citer & tak nak kacau dia date ngan BF dia. Hehehe...Pendapat aku citer In Time ni terlalu mendatar. Tak tau mana klimaks, mana anti klimaks pe sume. Pastu macam mencabar konsep ketuhanan la. Ada ke patut ajal bergantung pada masa yang tercatat kat jam ko tu. Bayar pape sume pakai masa. 

*Buy 1 Free 1 dari MaxisMovies. Android & Apple ada*

Memang mengarut la masa as currency. Kalau dah sampai ajal mati gak dow. Kalau ikut citer ni orang kaya giler babeng jela leh hidup lama sedangkan yang miskin ni dok sentiasa dalam keadaan terburu-buru, kena keje untuk topup jangka hayat, tido tak cukup sebab kang habis masa kat tido lak. Walaupun awek dia leh tahan (nama tak ingat tapi awek dalam Red Riding Hood), jalan citer memang hampeh. 

Pasni nak tengok citer apa ek. Paypal dah topup sket so dat aku leh pakai MaxisMovies Buy 1 Free 1 tu. Huhu

29 comments:

apaajanews said...

lawak pulak rasenye filem ni bile baca sipnosis

aReLaN said...

@apaajanews : mmg bsn la sbnrnya cter ni.trailer sblm ni mcm best tp hakikatnya chait.hahaha

EyqaLuvender said...

name pon citer fiksyen..bnyk yg ta logik dr yg logik...
btw,justin timberlake hot kot...hehe

YOUsoF said...

Haha aku ada terbaca sikit pasal sinopsis movie ni.. Bila baca review kau ni makin jadi tak semangat pulak nak tengok..



Macam mana cara nak guna axisMovies Buy 1 Free 1? Explain sikit boleh bro?

aReLaN said...

@Eyqa :tak logik tkpe lg janji best.ni bsn je tgk.wuuuu

aReLaN said...

@YOUsuF : Dah gitau kat ur blog bro.jimat la sket duit tu.huhu

adwafarahin said...

cter omputih kan sume ngarut jer
bole tgk tp jgn caya :P

aReLaN said...

@adwa :tulah psl.memanjang kna tipu ngan omputih.hahaha

oli-go said...

blom tgk lagi cite ni.dh bape tahun tak pegi tgk wayang...

aReLaN said...

@oli-go :lor,siannya.dlu ada gk zaman tak g wayang sbb ade org kte haram pe ntah.tp ble pikir blik cm ok je.hehehe

EmpayarUtama said...

Lama tak tengok wayang. Salam kenal :)

aReLaN said...

@EmpayarUtama : salam kenal.thanks sudi singgah n follow.pe lg.gilah tgk.byk cter skang ni.huhu

wanie wonek said...

best x citer ni ? justin timberlake tu

aReLaN said...

@wanie wonek :bleh kte tak kot.terlalu plain.

nurfauzi said...

apo nak buek jang.
namo pun cerita.
memang tak logik la dibatnye. selalu yang merapu ni best huhu

aReLaN said...

@nurfauzi : bese yg merapu best tp yg ni mmg xbest.dia xreti nk merapu la tu.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

cite org kafir memang menyesatkan..
Alahai.. entah bila la blh tgk wayang. kena tggu baby besar dulu

dhiera said...

dah lama tak tengok wayang~ tapi tak minat cerita. mcm ampeh je.

diANa hARiS said...

lepas ni citer twilight breakdawn pulak! hehe

aReLaN said...

@THE LEKAT LEKIT STORY : sbr ye.klu dh tak tahan sgt nk dating tgk wyg ngan cik abg,tggl la jap ngan parents.hehehe

aReLaN said...

@dhiera : mmg ampeh pn yg ni.tp bleh la diterima lg.

aReLaN said...

@diANa hARiS : yezza.tp kan tensen gak tgk twilight ni.msti yg dok sblh time tu kagum teramat ngan si mamat taylor tu.wuuuuu

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

erk??haishh..aku mmg tak minat tgk wayang,lau tgk nti mesti tido lam tuh..hahhaa

aReLaN said...

@Fana : hahaha...depends on cter & prestasi hr tu la.klu dh mmg ltih berjalan ke pape sblm tu,tetiba msk cinema.dpt lk cter boring,knfem la tdo.

Norlida Ramli said...

yg tower heist dh tgk..cite tu pun x best..yg cite in time blm tgk lg..

br2 ni ada tgk cite shark knight..erm..bole la..x best sgt pun..

skrg ni xde cite yg best la..

aReLaN said...

@Norlida : yg xbest tu kte download jela.jimat lg duit.huhuhu..

shah said...

tepon canggih wo.....apa ke nama dia tuh... ipon... ifon...apa nama dia?

aReLaN said...

@shah : xmen la ipon, efon, eton pe ni.hahaha...layan S II je.

msredcheesecake said...

Citer ni mmg melampau mengarutnya tapi msred suka sbb citer dia kena pikir dan ada action...