Sunday, November 27, 2011

ReVieW TwiLiGHT : BReaKiNg DaWN PaRT 1


Semalam gi tengok citer Twilight Breaking Dawn Part 1 kat TGV Jusco Seremban 2. Start pkul 10.15, so pekena dinner kat McD jela sebelum tu. 

Bagi aku memang mengecewakan la. Sequel kali ni bagi aku macam nak cter pasal orang susah nak beranak je tau. Start ngan perkahwinan Edward & Bella, gi honeymoon, men smpai runtuh katil pe sme, pregnant. Pastu sme orang pelik cmne leh pregnant. Dah ko projek, pregnant la. Ke bagi vampire, pregnant tu impossible? Dah pregnant tu lak, sme orang cam anggap satu malapetaka & boleh mengundang maut kat Bella.

Bella jadi makin lemah sampai akhirnya kuar idea bodo dari Jacob suruh mnum darah. Giler ah mnum darah macam minum air RM1 kat pasar malam ngan straw. Hahaha..Tapi idea bodo tu berjaya. Bella semakin sihat. 
Jacob sampai gaduh with his own pack demi menyelamatkan Bella. Bella akhirnya mati ketika nak beranak, baby selamat lahir tapi setelah beberapa ketika, Bella hidup balik ngan mata vampire. Tup, the end. Memang tensen la tengok gtu. Tak tau mne puncak cter dibuatnya. Terpaksa la tunggu part 2 camne nanti. Bagi yg tak tengok lagi tu, gi jela tengok walaupun tak berapa best. Kalau tak cmne nak paham cter kan. 

11 comments:

Eza Boom Boom :) said...

takpe, awak cerita pun Eza dapat faham jugak..Hik3. Salam Maal Hijrah untuk awak jugak..

say to easy=) said...

x tgk lagi nie..perlu ke tgk kalo ending mcm nie..adoi

EyqaLuvender said...

ending cm tu ek?
lorh...
tp nk tgk jgk sbb ROBERT PATTINSON...hehe
*melting

aReLaN said...

@Eza : salam maal hijrah kmbli.hehe

aReLaN said...

@say to easy=) :kna tgk gk wlupon xbrp best sbb nk phm citer :p

aReLaN said...

@Eyqa :yg tu dia nk tgk.adoiyai...hahaha

anamizu said...

owhh cmtu eh cite die??? sipbek x p tgk lg.. mari mendonlod! hiyakk!! hehe



*sory lma x BW sbb skrin crack :(






luv,
cik ana

aReLaN said...

@cik ana :xpe cik ana oi.phm2.nipon dh mcm mls je nk BW ngan berukband dh cecah limit.lembap.kna BW kt ofis.bahaya tu.hehehe

CekbOlat-bOlat said...

cekbolat tayah g tgok cter ni.. tayah beli dvD nye tape.. dgr alan cter dh tahu.. maceh abg lan ^^

aReLaN said...

@Cekbolat : kna tgk gak.len org len point of view dia.hehehe

Warna Warni Kehidupan said...

owh..baru nak tengok esok..haha memang gi tu la cite nye..saje jek tu wat ending cam tu, kan nak wat part 2 pulak..