Saturday, November 5, 2011

SaLaM aiDiLaDHa


Salam Aidiladha buat sume yang membaca especially yang beragama Islam. Cuti 3 hari sempena raya ni my family & I ada family day kat PD. Family sebelah mak yang buat. So pe lagi, enjoy, rehatkan kepala otak ni dari asyik pikir bab keje je pe sme kan. 

Tapi seyes aku rindu zaman sambut raya haji cam dok Besut, Terengganu dulu especially masa awal2 dok sana. Lepas solat sunat Aidiladha mesti gi majlis korban kat jiran nye sedara punya rumah. Ada kenduri siap. Disebabkan kitorang adik beradik ramai, maka banyak la daging dapat. Memang satu hari ratah daging jela. Huhuhu...

Salam Aidiladha diucapkan sekali lagi. Bagi yang tak dapat pulang beraya bersama family tu, nak wat camne. Tupon kira satu pengorbanan gak kan sama ada atas dasar kerja, belajar dan sebagainya. Ntah bila la dapat jejak kaki ke tanah suci ek. Kena hantar mak abah dlu la...

6 comments:

adwafarahin said...

salam aidiladha jugak!

syafiqakarim said...

salam aidiladha. :)

pinky_liscious said...

salam aidiladha buddy!! ;).. moga2 niat nak anta mak abah gi mekah termakbul ye...

msredcheesecake said...

Selamat hari raya aidiladha... Have fun kat pd...

dhiera said...

salam aidiladha arelan~ selamat ber'family day' jugak~

aReLaN said...

salam aidiladha kembali buat sme.maaf zahir batin.sori la ye hari ni br leh balas.huhu