Monday, November 28, 2011

SeGMeN 10 PeRKaRa PeLiK TeNTaNg SaYa....

Hari ni terpaksa buka blog curi-curi sebab keje banyak pasal esok ada internal review sebelum review ngan Japan side. Tup2, tengok kat komen & shoutmix, Cik Eza rajin lak mengtag diri ini. Tag tu bertajuk "10 Perkara Pelik Tentang Saya". Kalau ikutkan aku ni takde la pelik pon tapi aku cuba la bagitau pape je yang aku rasa pelik ye. Segmen ni sebenarnya anjuran CikBolat. Sape nak join leh la try klik gambar CikBolat kat bawah ni.


So, berikut adalah 10 perkara pelik tentang diri aku yang bagi aku pelik la. Bagi korang tak tau la kan.


1. Aku right-handed tapi left-footer. Manusia jenis bersilang la kiranya. Jadi, kadang-kadang akan rasa janggal dalam diri aku bila buat sumthing yang memerlukan penggunaan kaki & tangan contohnya badminton, boling, snobod etc.

2. Aku susun hampir sume barang aku dari duit kertas dalam wallet (ikut sususan note), baju (jersi ngan jersi, kemeja ngan kemeja, baju melayu ngan baju melayu, pastu ikut warna). Aku gak tak suka duit aku ade kelepek2 atau terlipat. 


3. Aku fanatik brand Nike. Kasut basketball, but bola, kasut futsal, running shoes, tshirt, jersi, stoking, shorts, track suit etc. Aku memang susah nak pilih brand len.

4. Aku suka dok sorang time bujang gini sebab senang nak wat pape. Hujung minggu nak kemas satu rumah, exercise ngan dumbell ke apa, xde sapa nak marah atau tegur. Aku pon tak tensen ngan kerenah orang len dalam rumah. 

5. Terlalu obses ngan berat badan. Aku cukup anti orang panggil aku gemuk & aku akan pastikan BMI aku kekal manthap. Terlebih sket je memang aku bantai la jogging, push up, air boxing pe sme. Pernah skali berat aku naek kaw2 lepas raya. Aku berjaya turunkan 5 kg dalam masa tak sampai seminggu tapi pastu aku demam. Hahahaha

6. Aku suka masuk pape contest walaupon kebarangkalian menang tu rendah. Banyak la aku berhabis duit hantar borang peraduan pe sume tapi pernah menang sekali je. Tupon hadiah keychain & CD dari Cornetto.

7. Aku fobia ngan pompuan sejak pindah Terengganu. Masa kat Johor sampai darjah 2 aku memang nakal. Aku pernah gunting rambut budak pompuan sebelah aku sebab dia senyap sangat. Tapi bila pindah Terengganu, aku culture shock. Budak pompuan darjah 2 sume dah bertudung. Kat Johor budak pompuan gi skolah pakai skirt je. Aku jadi sangat pemalu & segan ngan pompuan sejak dari tu. Walaupun mesra kat dunia siber tapi bila berdepan, aku jadi bisu. Hahahaha

8. Aku pernah tak masuk cinema atas alasan aku tak nak menyumbang pada tempat maksiat. Memang pon. Tiap kali aku pergi tengok wayang mesti ada la wayang free len dekat ngan seat aku. Kalau tak silap ada ustaz pernah cakap walaupun kita tak buat keje haram tu tapi sebab atas duit kita belanja kat tempat maksiat tu, kita juga ada saham dosa tu. Hmmm...

9. Aku pernah bercita2 jadi pilot air force tapi hakikatnya aku gayat. Nek tingkat 2 pon aku dah terketaq lutut. Muahahaha...

*My precious*

10. Aku sanggup berhabis ratusan ringgit untuk barang sukan aku. Kasut basketball cecah RM5++, jersi ragbi sampai RM6++ (SA Springboks), jersi MU lengkap stoking, jersi, short order direct dr UK etc. Tapi bab beli pakaian kasual ke apa cam tshirt, jeans pe sme memang malas. Berapa helai la aku beli dalam setahun. Jeans aku banyak dapat dari abah aku & time keje part time kutip sampah kat Jepun. Hahaha

Tulah kot. Bagi aku, pelik la. Tak tau la kot2 bagi korang normal je kan. So, aku nak tag Miss HidyCik Ana & Aziemah. Kalau sudi silalah jawab. Hehehe...


52 comments:

CekbOlat-bOlat said...

u know what ? u r weird.. lelaki yg cerewet =,=" ohdear.. pestime bolat jumpe.. *grrrr..
haha.. joke okei..
anyway.. tengs join segmen bolat.. ^^

aReLaN said...

@CekBolat : hehehe...cerewet adalah antara ciri utama si pemilik darah A. sama2.slmt berkenalan

anamizu said...

-wo! nakal gile ko lan smpai ko gunting rmbut dak pmpuan pendiam tu! pdn muke ko malu dgn pmpuan pakai tdung! kehkehkeh
-gua suka part yg kemas2 smua baju + duit xnk kelepet2 + rumah kne kemas :)




-pd gua,tu smue bukan PELIK tp UNIK :)
-TQ tag..nti gua buat eh..hehe


luv,
cik ana

say to easy=) said...

im left handed too:)

CekbOlat-bOlat said...

hyeee.. bolat dtg lagi.. *grr
<< muke tak malu la kan..
haha..
nk gtaw.. anda dh di list
http://emybloggergirl.blogspot.com/2011/11/list-blogger-segmen-10-perkara-pelik.html

k.h.a.l.i.l.a said...

huhuu... beberapa kenyataan kamu kat atas mmg agak pelik. ^_^

Miss Hidy said...

thanks for tag me, maybe hidy nk join jgak kot. hehe..from your statement hidy rasa lan ni guy yang a bit cerewetla. but hidy suka sikap yang teratur,kemas n jrang jumpa laki yg mcm ni. so bgusla kan...keep it up..=)...

aReLaN said...

@cik ana : thanks.tp kan mse tu jela nakal.lps dr pd tu trus fobia.adoiyai

aReLaN said...

@say to easy=) : eh mne sme.sye tangan kanan tapi kaki kidal.len tu.hehe

aReLaN said...

@CekBolat : time kasih banyak.hehehe..nnt2 leh la buat segmen lagi ye

aReLaN said...

@khalila : sme org ade kepelikan masing2 kn. :p

aReLaN said...

@Miss Hidy : tpi kalau dh time malas atau penat gler,mmg tak kemas gk.hahaha

abah khalisha said...

nice shoe

AsMiza said...

matle,ko gemok!

hahahahahahahahahahaa!!!!!

aReLaN said...

@abah khalisha : thanks. jarang pakai dh sbb sayang.hahaha

aReLaN said...

@Cik as: oit2.men kasar nampak.ko dh brp lme xjmpe ak tetiba nk ckp ak gemuk lak.arghhhhhh...

shah said...

hmmm takkan dapat suar jeans je kutip kat jepun,takde ke kutip kereta evo ke skyline ke,bagi aku satu

EyqaLuvender said...

fobia ngn pmpuan???
tipulah abg long ni...
ta caye.ta caye!

aReLaN said...

@shah : klu leh kutip keta tu sme,mmg dh lme la buat.hahaha

aReLaN said...

@Eyqa : hahaha..xcaya sudah. :p

superNADD said...

fobia ngan perempuan?haha. memang pelik. skunk fobia lagik tak? :)

aReLaN said...

@superNADD :fobia lg la misi. ada ubat tak utk penyakit fobia ni???heheh

Jalanan Hamba said...

Aku suka yg no 2 tu. Aku pun selalu buat. Walaupun nampak pelik tapi memudahkan kerja kemudian nanti...

KSWSK said...

senang org umahnya nanti sbb tuan punya bdn suka mengemas umah..

fadh leyanie said...

ko gunting rambut budak perempuan?haha boleh pinjam gunting aku lepas ni :P

aReLaN said...

@Jalanan Hamba : time kasih sudi singgah.tulah psl.tp nk wat cmne.sesetengah org anggap kte ni pelik n cerewet sbb tu.hahah

aReLaN said...

@KSWSK : tkut kang jd malas lk ble dh ade org rmh.hahaha

aReLaN said...

@fadh leyanie :hahaha...xpela.dh xbrani buat bnda2 cmtu.

Alieza Dayasari said...

Aku susun hampir sume barang aku dari duit kertas dalam wallet (ikut sususan note), baju (jersi ngan jersi, kemeja ngan kemeja, baju melayu ngan baju melayu, pastu ikut warna). Aku gak tak suka duit aku ade kelepek2 atau terlipat.
wooo...
ni hebat.. dan lagi satu yg suka masuk contest kat paper...
sbb saya pernah nk masuk.. alek2 simpan dlm sampul jer contest.. malas nk post.. huhuhu

Warna Warni Kehidupan said...

wuhuuu...adakah anda seorang yang perfectionist??? seram haha...

aReLaN said...

@Alieza Dayasari : hehehe...kdg2 ade gk yg dh msuk smpul tp terlupa nk pos.membazir btul rse.

aReLaN said...

@Warna Warni Kehidupan : hahaha..tp klu ikt kajian, mmg org darah A like me perfectionist.seram eh?? :p

NAZRUL AZAT said...

ape?? kau pemalu dgn awex2?? ngee :-)

محمد رازيق said...

haha.. aku pun minat gak nike bro... tapipncit aku nak beli.. haha.. jadinya, nike ciplak je lah.. haha... tang berat bandan aku pun sama.,.. cuma aku ni perut cpat naik.. bila bersukan, kurang lah jugak.. hehe.. free2 jmput singgah blog aku bro.

dhiera said...

perghh.... pelik la kamu ni. serius pelik. belum pernah tengok orang susun duit ikut susunan nilai, susun baju standard la nak susun ikut jenis tapi ikut warna belum jumpa lagi~

kalau lah saya curi kasut basketball dgn jersi ragbi tu, apa perasaan?

aReLaN said...

@NAZRUL AZAT : hahaha...sye pemalu orgnya. adoiyai

aReLaN said...

@Raziq : sme la.perut tu mmg cpt nek.pstu ssh lak nk trun.aiya

aReLaN said...

@dhiera : memang menangis tak berlagu la jwbnya.wuuuu..mcm org mati bini kot.

[z@ck] said...

pergh.sanggup noh spend ratusan ringgit untuk barang sukan.tapi kalau selalu guna, worth it la kan =)

ciK LyndaWawa said...

saya pun terlalu obses dengan berat badan.takut gemok........

ciK LyndaWawa said...

saya pun terlalu obses dengan berat badan.takut gemok........

ツ Bieaz ツ said...

ahahaha peliknya...tetibe awak jadi pobia ngan pompuan.

Norlida Ramli said...

wahh..mmg pelik2 la..hehe

aReLaN said...

@[z@ck] :jnji puas ati.hoho

aReLaN said...

@ciK LyndaWawa : ala,pompuan normal la kn obses ngan berat bdn.laki jarang tau.sme men bantai je mkn.hehe

aReLaN said...

@Bieaz : skang ni dh krg sket la bndg zaman skolah dlu.heheh

aReLaN said...

@Norlida Ramli :tu unik nmenya.aish,lme membisu.busy ke??? :p

Eza Boom Boom :) said...

Aiseh!! meletop entry ni...banyak betol orang komen...thanksss a bunch sudi join..hasil eza meng-tag awak..hahahaha....
tapi, awak memang pelik la derrr..
Huhu, tambah-tambah lagi high taste giler kott...Segan pulak Eza nak kenal kalau real... berbeza kot life kita....Apapun, just be urself. tomodachiii la kita kat dunia internat ni yea...

Salam hari jumaat..komen panjang berjelaaaaa...

aReLaN said...

@Eza : time kasih sudi tag.ade gk bnda nk cter kn.dalam pelik tu ada uniknya.hehehe..eleh,ckp kt org.eza pn pe kurangnya.pelik gk.hahah

ceriteraliyana said...

woooo!! sangat byk benda pelik yg bole diklafikasikan as OBSES. btw no 9 tu saameeee,,kaki akan otomatik gigil, pheewww!

aReLaN said...

@ceritaliyana : hehehe..tu la manusia.obses itu unik.

Shahirah said...

salam.blogwalking:) yg pasal gunting rambut dak pompuan tu wat teringat dulu ade dak laki nakal guting tali beg sekolah time darjah dua jugak padahal xkwn pun.ha3.sampai skunk anti dak tu!