Thursday, December 1, 2011

BaNgLa LaGi???

Kesian Bangla, tetiba je sebut diorang walaupun hakikatnya citer ni takde kaitan pon ngan diorang. Hahaha..Hari Sabtu lepas sebenarnya aku dijemput bersama member2 laen join team futsal sensei. Ada game futsal sempena Karnival Sukan JAD (Japanese Associates Degree) kat INTEC. Aku memang tak tolak la peluang beraksi di depan para kohai (junior) bersama rakan-rakan lama cam Keri, Shairam, Anep senpai, Takatsu Sensei, Abg Ad & Shahril Sensei.

Tapi masalahnya maen outdoor. Aku ni dahla belum pulih lagi dari bencana Bangla Episod 1 kes berjemur kat PD hari tu. Tetiba dah kna masuk Bangla Episod 2 lak. Jumlah match untuk setiap team adalah 6 match. Start maen lebih kurang pukul 9 sampai ke dekat pukul 1 untuk team kitorang. Panas giler. Letih nak mampus dibuatnya tapi bukan sebab lari ke apa, tapi sebab panas. Muka dah rasa cam terbakar. Pedih je rasa. Sunblock memang tak bawak la. Nasib baek la keputusan memberansangkan. Dapat la no 3 atau 2, aku pon tak pasti.

Habis match, lunch jap walaupun makan cam tkde rasa sebab baru lepas maen futsal, mne la aku ada selera makan. Pastu terus balik rumah. Lepas Asar, terus bantai tido (Jangan amalkan aksi ini ye sedara sekalian). Sedar-sedar dah tengah malam. Gi solat pastu sambung tido balik. Esok pagi tengok cermin, masya-ALLAH, memang jadi Bangla. 

*Produk pilihan aku. Auwww...*

Akibat dari itu, aku mengambil inisiatif membeli produk yang pernah aku pakai tatkala jadi Bangla masa zaman wakil kawad, ragbi, olahraga dan sewaktu dengannya iaitu Fair & Lovely. Hahaha...Setiap kali lepas mandi, memang akan sapu la krim ni. Time mandi tu memang cuci muka kaw2 la. Ngan scrub, pencuci muka pe sume. Cepat la kembali wahai kecerahan wajahku. Aku tak sanggup jadi Bangla lama-lama. 10 hb ni ada tournament futsal lagi. Kejohanan Futsal Belia 1Malaysia peringkat Nilai, men outdoor gak. Bakal kuar Lagi-Lagi Bangla a.k.a. Bangla Episod 3 ke pasni??Kita tunggu & lihat. 


Rasa lenguh, sakit sendi, otot??Try Tiger Balm ni

Dah daftar pengundi ke belum?Kalau belum cepat la daftar ye. Kita penentu masa depan negara

Sape nak BB??? Macam best je


26 comments:

msredcheesecake said...

Napa tak pakai sunblock?

aReLaN said...

@kak red : tak jantan la pki sunblock.hahahaha

anamizu said...

tak jantan punye psl,ha kan dah jd BANGLA..konfem ada BANGLA the trikuel nti nih..konfem! ahaakkkks~ =P



*semoga cik adik kembali sihat ;)





luv,
cik ana

niezam said...

haha. takjantan pakai sunblock? haha. kelakar :))

Fathin || Bamir said...

fair n lovely u!! hahaha
baru terserlah keayuan :P

Miss Hidy said...

wah!!! fair n lovely tue der...hehehe

aReLaN said...

@anamizu : hahaha...klu ade gmbr lg best ni.

aReLaN said...

@niezam : malas nk bli sbnrnya.cm mahal je.hahaha

aReLaN said...

@Fathin : ayu la sgt.hahaha

aReLaN said...

@Miss Hidy : hahaha..xnk jd bangla lme2.

alya said...

bangla versi 3# coming soon.hehehe. Berkesan ke fair n lovely tu?klu ok nk cube jugak la.

aReLaN said...

@alya : utk abg cm ok je tp lmbut lk rse kulit ni.hahaha

Eza Boom Boom :) said...

perrgghh, lama tak singgah sini...line tenet baru laju time ni. hahahaa....aiseehh, incik brother pakai fair and lovely laaaa....dengan slogan, 'tiap hari sayang'.. kih3..

All the best, match akan datang yeerrrrr.....:D

CekbOlat-bOlat said...

Fuyohhhh ! fair n lovely tuh.. dgn cogan kata "saya kejntanan" wahwah..
eh abg alan upload la gmbar bangla tuh ! pless..pless.. adk bolat nk nengokkk !

aReLaN said...

@Eza : kt rmh nye berukband pon lembap.tu yg bw time keje je.hahah..
ganbarimasu!!!

aReLaN said...

@Cekbolat : hahaha...xde gmbr la mslhnya.klu ade mmg dh upload la sblm n slps.

kyo_9 said...

haha..
dulu ak pon pakai gak..
memang berkesan aa produk nih..
nk hilangkan kesan jerawat pon bagus gak nih..
damn, mana la nak cari produk yang sama kt Jpon nih..

aReLaN said...

@saido : aku prnh order kt baticrom la do.hahaha

dhiera said...

pergh...kesian. sebelum kawad, ragbi segala jadah tu pakai la sublock dulu ye~

shineeshimizu said...

euwwwww......hahahhahah..ak pkai nivea sunblock yg murah je..ok je..xyah mahal2 pun xpa...

aReLaN said...

@dhiera : cm xbest je.xprnh nmpk laki2 pki.hehe

aReLaN said...

@zahir : klu stakat nk berjalan tgh panas leh la.ni ngan men ftsal lg.pyh2.

Norlida Ramli said...

hahaaa..oppps..pkai fair n lovely :p
nape x pkai je sunblock?insyaallah leh prevent dr jd bangla :p

anamizu said...

lan, its my turn tagged u here :

http://diary-kecilku.blogspot.com/2011/12/contest-blog-simple-by-bubu.html


tak pakse =P



luv,
cik ana

aReLaN said...

@Norlida Ramli : xbajet lak men outdoor.tu yg slumber je g men.hahaha

aReLaN said...

@anamizu : okay.nnt sye buat ye.hehehe