Sunday, December 25, 2011

JaKuN Di PuDuRaYa

Semalam adalah first time aku naek bas dari Puduraya. Sebelum ni pernah turun tapi tak sempat nak explore la Hentian Puduraya tu. Memang banyak improvement la. Tempat menunggu yang dingin, bersih, teratur. Kaunter tiket pon bagus. Tak serabut macam dulu. Hohoho..

*Lunch : Nasi Goreng Ayam + Telur mata + Nescafe Ice*

Tapi masalahnya akses ke satu2 tempat tu susah sket. Nak gi food court kat tingkat 4 kena naek lif. Lif tu lak hari tu satu je leh pakai sebab dia tulis kat satu lagi tu under maintenance. Kalau dari kaunter tiket tu kena kuar jap nak gi ke lif. Tapi platform nak naek bas tu cam kureng lagi la. Seyes aku leh lemas dok kat platform tu. Kalau lama sket memang aku dah pengsan la jawabnya. Papepon, syabas la untuk pihak yang terbabit dalam penaiktarafan hentian pudu ni. 

Dan skang ni aku dok bantai bercuti kat Teluk Intan selama seminggu. Habiskan annual leave yang ada tapi tupon still ade baki lagi 2 hari yang aku carry forward next year. Hehehe...Laptop ni pon nampak gaya dah start buat hal ngan virus ntah apa la. Aiyaa...

42 comments:

CekbOlat-bOlat said...

10 thun dh tak ke sne.. T___T

niezam said...

whoa! selamat bercuti. :))

Fathin || Bamir said...

owh...orang perok...haha. selamat becuti!

aReLaN said...

@CekBolat : 10 thun lps tu dtg tluk intan wtpe???ade sedara ke?

aReLaN said...

@niezam : huhu..sankyuu~~

aReLaN said...

@Fathin : time kasih.lme tak nmpk.hehehe

nurmujahidah said...

alamak,, kena virus ker,, repair cpt,, nanti makin parah lak :D

aReLaN said...

@muja : tulah psl.kang ade gk msuk spital laptop ni.adoiyai

ツ Bieaz ツ said...

seronok la gi cuti...saya cuti kat umah je uhuhu

elok gi repair laptop nnti makin menjadi2 plak masalahnya. biasa laptop pun nak bcuti hehehe

aReLaN said...

@Bieaz : nipon dok rmh je xkuar mne2.lptp ni nnt2 la kot.huhu

~SaL IjOu~ said...

x penah sampai lagi pudu sbb xde sbb nak g sana..tapi teringin gak nak g tgk sekali~ ^^ enjoy ur holiday!~ =)

aReLaN said...

@~SaL IjOu~ : time kasih.try la g skali tgk keadaan.hehehe

dyabunga said...

kalau dya lgi jakun kot..haha.. lme gle xg c2..last pergi time skolah dulu..haha

izzana said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..teluk intan =))

penkcintadia said...

waa.. slamt bercuti ok!! btw, lapa plk tgok menu tu.. huhu.. follow yep =)

QASEHNYA RANIA said...

jgn lupa pergi pangkor yop...n bawa la ole2 sikit..hehehe

KizZ said...

Pergh telur tu nampak terbaik seyh..

P/S : Kalau rajin-rajin sudi-sudi lah join segmen "Bloglist Xchange" and "Review Ur Blog" dari Kiz kayh

Eza Boom Boom :) said...

Sedap-sedap je makanan yang awak makan. hee, menguji selera Eza yang tengah diet nih. *konon je* :P. Happy oliday tauu, laptop tu antar la ospital cepat-cepat :D

aReLaN said...

@dya : try la gi skali tgk cmne.huhu

aReLaN said...

@izzana : knp ngan tluk intan???

khalila said...

slamat pulang ke kampung. hehehe.... tah2 bselisih sebelah bahu pun x prasan kan? kat pudu suka satu kedai makan je. betul2 depan lif tgkat 4 tu. hehe

aReLaN said...

@penkcitandia : thanks. lme xcti pnjg gni.

aReLaN said...

@QASEHNYA RANIA : cti ni dok rmh je xkuar mne2.adk2 nk skolah.hehehe

aReLaN said...

@KizZ : telur tu mmg terbaik.menu wajib ada tu.hoho

aReLaN said...

@Eza : sye pn nk diet gak tpi klau dah kat rmh ni,mmg xjd la.mkn je keje.hahaha

aReLaN said...

@khalila : lif sblh mne ni??bkn lif dia kt luar ke nk kena jalan sket br smpi food court???ohoho

khalila said...

heheh... mmg la. kan foodcourt die tingkat 4. boleh pe naik lif sampai tingkat 4, kluar terus jumpa kedai makan

eyida said...

bestnya pegi bercuti..kita tak boleh cuti hujung tahun ni...huhu

aReLaN said...

@khalila : ade lif len eh slen yg kt dpn tandas tingkat 1 tu???hehehe

aReLaN said...

@eyida : ala..bg la can kn.thun ni,ni je leh amek cti ngan sng hati.sblm ni byk keje.skang br leh relax btul2 kt rmh.hehehe

nini said...

pudu dah cantek kan....saya pun kalu p sana mesti jakun nih...=D

aReLaN said...

@nini : hahaha...pe kte buat rombongan rmi2 yg xprnh g.biar jakun beramai2. :p

Juliet_iRa~" said...

dah lama x g pudu sjk ada TBS..hee

dl pudu la tmpt wajibb 2minggu sekali..kekeke ;p

mmg ok la kan dr dulu..;p

dhiera said...

dah lama tak ke puduraya. laptop kamu tu berjangkit dgn laptop saya kot alan.

khalila said...

ooo mungkin alan naik lif lain kut. hehee... ni lif kat luar sekali. yg dekat esculator luar tu

anamizu kaito said...

lalu jln lama nampak BESOUT??? wahhhhhhhhhhh!!!! TERingat kat guwa tak?? =P







luv,
cik ana

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" : mak aih smpi 2 mgg skali.blk rmh??mnjenya la tiap 2 mgg blk rmh.hahahaha

aReLaN said...

@khalila : oooo...len la tu.xtau lak ade lif len.hehehe

aReLaN said...

@cik ana : sbb teringat tulah.hahaha...mle2 cm xcye ade felda besout.sye dlu dok besut, terengganu.tu yg plik.mmg ade rpenya.

G@D!z$ said...

pudu sentral la arelan...dh tukar nama...hehee

Aida Effarina said...

kadang2 teringin nak naik public transport. tp my mom tak bg..

pernah lalu pudu tu, tgk cantik je, baru renovate kan :)

DiDiE eLa said...

pudu baru xpenah jejak skali pown..last skali jejak tahun 2009 - 1st sem..masa xtaw nak naek ape nak balik ke kedah...hahaha 2 pown uncle yang tolong tunjukkan arah...hahaha