Tuesday, December 6, 2011

NeW TuKaNg CuCi

Mesin basuh jenama National kat bawah ni parents aku bawak datang rumah aku. Umur dia ntah berapa la. Ada kot sebaya ngan aku. Tapi hari tu dia rosak, sebelum raya lagi kalau tak silap & sejak dari tu, aku terpaksa basuh baju pakai tangan. Memang seksa.

*Terima kasih atas jasamu*

Akibat tak tahan dah tangan aku ni letih membasuh, aku beli je mesin basuh baru kat Giant. Melayang la RM6++. Free delivery memang best tapi lahanat nye Giant, delivery je dia buat. Dia hantar mesin basuh tu kat bawah, terus tinggal aku terkaku kat situ. Dahla datang waktu Maghrib, aku baru je buka pose ngan minum susu, pastu kena angkat mesin basuh ni sorang2 sampai tingkat 3 (kira dari bawah la).



Memang menyumpah2 la aku angkat mesin ni nek tangga. Nak peluk takleh sebab besar sangat, aku pikul je macam-macam gaya. Jiran tengok je tanpa membantu. Masuk rumah terus aku terlentang. Letih dow kena angkat mesin basuh 6.8kg ni. Kalau berat tapi kecik takpe gak. Berpeluh aku dibuatnya. 

Pape pon, buat mesin basuh baru, selamat berkhidmat dengan cemerlang untuk tuanmu ini. Hohoh

20 comments:

wanie wonek said...

sama lah kita punya mesin basuh yg baru ni. hehehe ...

CekbOlat-bOlat said...

abg alan bolat kuattt ! yeayyy.. ^^

Anonymous said...

Cek Bolat-bolat ..
Abang kuat boleh.. hahaha.. yeay...

shah said...

tumpang basuh baju 2 kilo

Norlida Ramli said...

wah kuatnya angkat smpai tingkat 3!
pasni ada 6 pax la!haha

Shahirah said...

mesti time angkat tu asyik terstop kat mana2^.^ semangat2

aReLaN said...

@wanie wonek :mmg dr dlu lg dh target yg ni.hahaha

@CekBolat : sakit pinggang dibuatnya tau.

@ano: yeay la sgt.hahaha

aReLaN said...

@shah :mehla jmput dtg rmh.hahah

@Norlida :mslhnya angkt mesin bsuh bkn gne perut pn. :p

@Shahirah : mmg byk la pit stop tu.mne la larat nk agkt direct.uish

Cik Tie@Akak said...

arelan...bos akak citer..dulu dia duk arab nunnn....terpikat ngan satu awek Arab..kije kedai runcit..ari2 main balas2 senyum je,cantiknya ..Ya allah..
satu hari gas habis,tepon kedai.jap lagi gas pun sampai...nunnn..tingkat 5 nun....terkejut beruk bos akak bila tgk tukang pikul gas tu awek arab tu la...hihihi...jadi moralnya kalau x larat nak pikul yang berat2 kena cari awek/bini Arab daaaa.....hahaha

[z@ck] said...

gilo.angkat sorang je? hebat.dah la besaq mesin basuh tu.dorang pn tak beragak nak delivery pun.haish.

emy zulaiha said...

wah hebatnye boleh angkat mesin basuh sorang2 smpi tingkt 3?omai!!! kalau emy tak grk pon mesin tue.haha :) eh nak hntr baju boleh?hahaha

aReLaN said...

@Cik Tie@Akak :ala,tong gas bleh tahan lg la leh pikul.dh bese.mesin bsuh ni mcm2 gye dh kuar nk angkt tau.hahah

aReLaN said...

@[z@ck] : slh dri sndri gk tak phm btul2 mksd free delivery.hahaha

aReLaN said...

@emy zulaiha : bhye tu klu nk htr bju kt sni.hehehe

Miss Hidy said...

haha...harus kuruslah lepas ni en arelan kita ni..alaa...basuh guna tangan jela..lagi bagus...hehe

aReLaN said...

@Miss Hidy : letih la nk bsuh ngan tgn.byk lk tu bju.wuuuu

Warna Warni Kehidupan said...

Waa seronot nye...mesin kat umah ni pun dah mogok x mo jalan.. nak kena lupus la tu sat2 gi

aReLaN said...

@Warna Warni Kehidupan : dah try repair mesin lme tp tkleh.terpksa la bli yg bru.melayang duit....

dhiera said...

wahh... dari mesin basuh semi manual terus tukar jadi auto. terbaekkk~

dhiera said...

wahh... dari mesin basuh semi manual terus tukar jadi auto. terbaekkk~