Monday, December 5, 2011

ReVieW oMBaK RiNDu

Semalam gi lah tengok citer Ombak Rindu yang dikatakan cukup best oleh sume orang tu. Tapi disebabkan wayang start pkul 1.05 petang, sampai je Alamanda terus lunch kat Kenny Rogers. Seperti biasa la, aku jadi tong sampah kena habiskan makanan si dia. Hahaha..cmne la badan tak naek. Aiyaa...

*Pergh...memang sedap *

*Buy 1 Free 1. Jimat duit. Baru RM11 for 2 tickets*



Pada pendapat aku, cite ni memang best. Jalan citer menarik. Tapi buat pembaca novel Ombak Rindu kat luar sana, korang kena la paham. Ini filem, mana la leh nk ikut sebiji macam dalam novel. Kalau ikut novel, 4 hari 4 malam pon tak habis citer ni. Bek dia wat drama je terus. Watak Mila Amylia lakonan Lisa Surihani memang top. Tapi sakit telinga aku asyik dengar dia cakap kuat cam nak menjerit je keje. Aaron Aziz sebagai Hariz pon best. Romantik tapi bila pikir balik pe la perasaan bini dia tiap kali tengok dia berlakon gitu. Maya Karin sebagai Izzah paling out. Kostum ntah pape. Cam tak bertenaga je lakonan. Tak tau lak kot2 memang watak dia perlukan dia jd gitu.

Dengar kata ramai yang nangis tengok citer ni. Aku gelak je banyak. Paling lawak ayat Aaron Aziz dalam satu babak tu , "Kau suka aku sentuh bibir kau macam ni?", sambil tangan menyentuh bibir Maya. WTH. Dari romantik jadi lucu lak bagi aku dengar ayat tu. Tapi kan, bila pikir balik, perlu ke adegan ranjang atas katil pe sume. Ramai gak budak yang tengok. Sungguh aku tak paham. 

Buat sape2 yang tak tengok lagi, memang aku sarankan korang tengok tapi jangan la expect macam dalam novel ye. Huhuhu... Enjoy it





30 comments:

nini said...

wah ni yang teringin nak nengok nih...

Norlida Ramli said...

wah,,rmai yg wat review psl cite ni..
tapi sy blm tgk lg..huhuhu..

mkn kenny rogers..nyum2..hehe

aReLaN said...

@nini : sila la tengok ye.mmg berbaloi

aReLaN said...

@Norlida : smpt je lg nk tgk.klu ssh sgt nk tgk kt wyg, download je nnt.sng cter.hehehe..

alya said...

wahh..tak dpt tgk.susah2 bratur dgn atie, smpai kt kaunter tiket abis....:( huhu

KiD said...

alaaaa.. citer ombak takmo.. citer ongbak okay laa,, hehehee

msredcheesecake said...

Collection citer ni lebih dari twillight... Prg nak tengok aaron dari lautner...

Fana | Aqim said...

wah..tengok ombak rindu..:)

Has said...

lama tak makan kat kenny rogers sebab prefer nandos :D (ところで、最近このブログのファンが増えたね。あまりにもコメントが多いので、つい遠慮してしまいます。:P)

Miss Hidy said...

ramainyer da tgok ombak rindu. hidy tak berkesempatan lg. mybe this weekendla kot..hehe

aReLaN said...

@alya :adoi la.abg pn awal2 dh tempah sbb knfem pnuh nye la wayang tu.

@KiD : Ong Bak tu mmg best la.hahaha

aReLaN said...

@kak red :hero malaya tu.hahaha

@Fana : tgk jgn tak tgk.

hotbabes said...

wah,bestnye.. ok,nak pegi nati.. x sabar rasa.. hehehe..

superNADD said...

wahhh. bestnye lalan tgk wayang beli 1 free 1. heheee

kyo_9 said...

Ombak Rindu..
ak pernah baca novel ni waktu form 5 dulu.. memang layan gile aa.. x sangka dah jadi filem.. nak tunggu balik Malaysia baru layan memang kem salam aa lagi2 ak memang x suka tgk wayang citer Melayu.. so tunggu orang upload kt youtube je la.. hehe=

pergh, camne RM11 leh dapat 2.. huhu, yg nuff kasi ak tiket free sempena birthday tu pon xde orang nak lagi.. ko nak x?

Warna Warni Kehidupan said...

ai dah baca novel ni, memang tak best nak bayangkan hero dia itu adalah di aaron huh, hero dalam pikiran aku lagi mantap kot hahaha...

wanie wonek said...

time wanie tengok ritu, part yang arelan gelak tu pun, satu panggung gak gelak. kelakar gile. muka aaron time tu mcm nak mintak penampar je.

wanie pun terfikir gak pe perasaan bini dia tengok citer ni. wanie ada cakap kt BF, kalau suami wanie berlakon mcm ni, mmg wanie tak bagi la. jeles kot walaupun lakonan. eeeeeeeee .. mintak simpang 44

aReLaN said...

@HAS 先生:でもね、彼女がちょっとうらやましいだけど、私のブローグのファンが増えるなんて (笑) fatin n sye xske nando.hahaha

@Miss Hidy : tempah awal2 tiket tu.kang ada yg melepas lk.hehehe

@hotbabes : pastikan tgk.sediakan tisu byk2.hahaha

aReLaN said...

@superNADD : pe lg.download la maxis movies,bkk akaun paypal.leh jimat tgk wyg. hehehe

@saido : pki maxis movies leh la.jnji ade paypal atau m-wallet.cter apa ko dpt ni??

aReLaN said...

@Warna Warni Kehidupan :spe lg mantap??rosham nor?ahaha

@wanie wonek : tau tkpe.anak2 dia pn ntah pe la pikir kot.sbr jela.nme pn pelakon.hmmm

abah khalisha said...

kat radio semua pakat cm best giler..ckap kena pegi tgk..errrr..sori abah tk layan cite jiwang-jiwang ni..ntah2 ramai yg dtg tgk cm nak tgk aksi ranjang je kot..hehehehe

dhiera said...

saya tak tengok. sekarang ni xda mood tgk wayang. huk.

aReLaN said...

@abah khalisha : klu iktkn xnk lyn tp dh diajak.nsb bek la best.hehehe

aReLaN said...

@dhiera : lor,knp xde mood lk ni???ceciter2

adwafarahin said...

sbb tu x brani tgk sbb tau mst x sama mcm bace novel

aReLaN said...

@adwa : hahahah..ala,try la tgk dlu.tp jgn berharap sgt la ye.

shah said...

dah 6 tahun tak tengok wayang

aReLaN said...

@shah :kesian gler mengenangkan nsb mmber sorg ni.wuuuu

hotbabes said...

yeah,dah tngok ari selasa lepas je baca blog nie tau.. credit to u.. jln cerita best sgt2.. 1st time air mata menitik dlm panggung.. huhu...;)

aReLaN said...

@hotbabes : hahaha..ni msti jnis sensitif gk.hr tu sbnrnya dh berair mata tp pndi2 la cover.nme pn laki2. :p