Sunday, December 4, 2011

PeRsiaPaN KaWeN

Chuak???Hahaha...yup, memang semalam gi cari barang untuk persiapan kawen tapi bukan untuk diri aku. Sebaliknya, semalam cari barang kawen untuk kakak si dia. Maklum la kat Nilai 3 tu banyak barang jual. Kalau ikutkan satu hari jalan pon tak habis. Beli langsir, barang-barang hadiah untuk tetamu, barang-barang hiasan untuk hantaran, bunga telur dan laen-laen.

Bila pikir balik skang ni nye kawen memang pakai duit. Kakak si dia bakal kawen bulan depan time cuti Tahun Baru Cina. Beli barang untuk hantaran tu tapi gubah sendiri macam lebih kurang je beli yang dah siap gubah & hanya perlu letak barang hantaran je. Design pon lawa-lawa. Takyah pening pale dah pikir nk hias camne kalau amek yang dah siap tu. Tapi duit la. Ada duit sume jalan. No money, no talk man. Hahaha...

Pastu kan jumpa la member lama masa lower form kat Besut dulu, Mimiey yang bakal kawen gak. Kecik je dunia ni rupanya. Ayat dia yg first tu memang buat aku nye hati remuk ,"Eh, bakpo aku tgk mung mace makin gemuk jah". Perghh....Ini bukan gemuk tapi besar. Masa lower form aku men sukan cam badminton & olahraga. Mana la nak besar. Dah masuk MRSM, join ragbi, men basketball, olahraga, tu yang macam dipam2 badan aku ni sampai skang.

Kalau gini la nampak gaya memang kena start training teruk2 cam dlu la. Aiyaaa...

30 comments:

Eza Boom Boom :) said...

siapa la si dia tu? haha..sweet je. :D.. alaa, makan puas-puas dulu, lepas tu baru g kempiskan perut... :P

Ouyasuminasaiii~

CekbOlat-bOlat said...

cekbolat dpat kak ipar ! yeayyyy =="

aReLaN said...

@Eza :hahaha..masalahnya kan klu dh membulat btul,mmg akan jd malas giler babeng la nk kempiskan.waaaaa

aReLaN said...

@Cekbolat : dia lk semangat.doa la byk2 ye biar cpt sket.hehehe

adwafarahin said...

hahaha sbb bahagia kot ade org tersayang..tu membesar :P

niezam said...

atlet rupanya. takpe2, boleh stat training kasi 6pax blk. hehe :))

ツ Bieaz ツ said...

ahahaha remuk hati terus kena tegur mcmtuh!!
pasni leh bole training...nanti bila jmp member lama hati xremuk :P

Norlida Ramli said...

hehehe..
ingtkn td awk yg wat persiapan nk kawen.hehe..

tu mknanya awk kna bykkn exercise la :p

alya said...

laa,igtkan abg buat persiapan kawen td...bru nak tnggu kad.hehe rupenye unt org laen.

aReLaN said...

@adwa : thun lps tiap mlm g gym tp lps busy ngan keje,trus stop.tup2 br nk g blik,gym tu dh tutup pn.hahaha..xnk membesar lg

aReLaN said...

@niezam : byk sgt alasan utk xtraining.busy keje la,letih,tkde mse.hahaha

aReLaN said...

@Bieaz : kna training gk cmni.wuuu

aReLaN said...

@Norlida : mmg kna exercise la ni klu dh sme ckp gtu.wuuuu

aReLaN said...

@alya : hahaha..sbr la ye.nnt dh smpi mse abg gtau

kyo_9 said...

abg ni suka main2 kami la..
abg.. bila nak kahwin?


hahahahahahahhaha

aReLaN said...

@saido : haktuih ko dow.hahaha..abg nk kwen thun dpn la tp xtau la bln brp.pe kte adik do sponsor sket.hahaha

fiQ'Ra said...

alamak! cakap psal barang kawennnnn... huaaaaaaa

aReLaN said...

@fiQ'Ra : hahaha..nk kwen jgk ke???bsr kn blnje skang ni.hmm

shah said...

u dont have money, bank got maaaaa

aReLaN said...

@shah : feeling dia len kwen pki duit kumpul sndri bndg ngan pinjam bank.hoho

wanie wonek said...

baru sekali pergi nilai 3 tu. nampaknya kali kedua pegi time nak kawen jugak la kot.

aReLaN said...

@wanie wonek : xprnh g utk cri brg sndri.slalunya utk teman org je.heheh

anamizu said...

aah betol3 kalo ade DUIT smue jadi.. tp tu la kan bile psl kawen ni, cian lelaki,mmg kaw2 la kena usaha saving...mklumla, bkn sng2 bakal mak ayah mertua nak serah anak dara dorang..hehe



*moge2 cepat jodoh arelan & si dia :) errr kalo si dia dah syg, konfem die x ksh nye dah cik abg die besar ke kecik..hehe






luv,
cik ana

dhiera said...

cakap la kat dia, ni gemuk muscle. gemuk muscle xpe~ hek

aReLaN said...

@anamizu : mmg la dia xksh tp empunya diri ni ksh.xske dri jd gemuk.wuuuu

aReLaN said...

@dhiera :mmg jawab cmtu pn tp pastu dia buat mke.hahaha

Miss Hidy said...

hidy tengok tajuk post macam dah nak congrate da..sekali kakak si dia daa..hehe..xpe..lepas ni da boleh beli barang sendiri da..practice dulu..=P...badan dipam2x ye..hahahah

aReLaN said...

@Miss Hidy : mse skolah dlu ringan je satu bdn ni nak belasah org.tp xprnh pn.praktis bli brg kwen.nnt sng.hehehe

Miss Hidy said...

@arelan: ceh..ringanla sangat kononnya..hahahaha...layan jela...bagus..kwen jgn lupa jemput..ahakss~~~

aReLaN said...

@Miss Hidy : kalau kawen,mmg nk heboh satu dunia la.al-maklum la hari plg bahagia.skli seumur hidup insya-ALLAH.hehehe