Thursday, December 22, 2011

ResuLt PMR??

Hari ni kuar la result PMR. Ramai je member blogger yg PMR dalam list aku. Aku ucapkan all the best & tahniah buat yang berjaya. Yang tak berjaya capai target tu cbe lah kat SPM. Tak semestinya kurang berjaya di PMR, nanti SPM pon camtu kan. Bila ingat balik, aku nye PMR 9 tahun lepas kot. Kitorang la generasi pemula untuk  Kesusasteraan Melayu & English Literature. Selalu sangat dah budak 1987 ni jadi 'bahan ujikaji'. EST pn sme gak.

Time aku amek result PMR dulu memang chuak sebab malam sebelum result tu, aku dapat call kena gi Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu kat Kuala Terengganu. Mana tak chuaknya. Aku dah pikir macam-macam tau masa tu. Aku kena tangkat meniru ke, menipu time exam ke apa kan smpi kena panggil gi JPN. 4 orang budak sekolah aku kena gi. Pagi nak gi JPN tu lagi la berdebar. Pe la aku nak jawab kang time kena soal ngan Pengarah. Awal pagi dah kena bertolak dari Besut ke KT.

*Skang ni rasa cam senang je dapat 8A. Hahaha...*

Rupa-rupanya, ade sidang akhbar kat JPN. Terengganu kan setiap tahun cemerlang dalam UPSR & PMR. Sekolah aku pon masuk list la. Dan syukur alhamdulillah dapat 8A. Dengan result tulah aku masuk MRSM Kuala Berang. Tapi yang tak bestnya amek result kt JPN tu, xleh nak celebrate ngan klasmet pe sume. Skema je sidang akhbar. Kalau masuk paper atau dapat bayaran takpe la gak. Jauh tu menapak dari Besut ke KT.

So, pesan abang untuk adik-adik kat luar sne, yang berjaya tu teruskan momentum korang untuk SPM. Jangan nanti naek Form 4 korang honeymoon lak. Kang ada tak terkejar bila dah masuk Form 5. Yang kurang berjaya tu lak, jangan putus asa. Jadikan kegagalan itu satu titik permulaan baru untuk korang hadapi SPM dalam 2 tahun lagi. All the best!!!!

54 comments:

Ainie Apple said...

ganu best!!! pantai jea sana sni :p

niezam said...

terima kaseh! *tetiba* haha.

alamak. aku punye PMR 10 tahun lepas. OMG! aku lagi tua ke dari anda? adeyh!

aReLaN said...

@Ainie Apple : memang best tp kadang2 chuak sbb ombak kuat.men air kt tpi2 je.hehehe

aReLaN said...

@niezam : ko krenya abang la eh??hahaha

nasha sanza said...

hoho..pandainya awak nie..

aReLaN said...

@nasha sanza : pandai menembak je.hehehe

CekbOlat-bOlat said...

wahh abg bangla bolat dpat 8A ! ^^
ni syg ni.. muahmuahmuah

Kakzakie said...

Kalau sekolah agama kena ambil 9 subject sebab ada bahasa arab...

Eza Boom Boom :) said...

bestnya dapat masuk paper la beliau.. heee... ha'aaa, macam simple je kan dapat 8A. kih3. alaa, kita dah lepas, senang la cakap cenggitu. :P

p/s: hehe. rasa-rasa banyak betul persamaan kita ek. Boleh jadi kawan baik ni. :)

Ainie Apple said...

ganu bertambah best sbb ada nasi kukus area nak pg masjid kristal 2...wowowo:)

aReLaN said...

@DekBolat : tpi tu cter lama.orang tak pndg dh pn ble interview keje.hahaha

aReLaN said...

@Kakzakie :akak amek arab tak dlu???heheh..sye skolah bese je.

aReLaN said...

@Eza : kawan baik mmg boleh.hohoh...klu msk paper,dh frame la keratan paper tu.

aReLaN said...

@Ainie Apple :xprnh g msjid kristal.hmmm

Miss Xyz said...

wah, 8A eh? msuk srat khbr lgi? terror terror (^^,)

Mr. Jay said...

yg paling best mse f4 la..honeymoon memnjang...hahaha..tu yg spm kureng ckit..

DiDiE eLa said...

hohoh masuk paper tuee.... laaa sama umur dengan kakak DD rupanyer.... kakak pon 8A jugak..sekrang niee ramai sangat dpt 8a dengan mudah...caya lah...macam kacang jer bg budak2 nieh

Cik Bunny said...

Cik Bunny punya pmr, 5 taun lepas.slalu gagal. bile kuar result, terpaksa makcik2 sediakan ganjaran wang tunai untuk Cik Bunny(padahal cik bunny tak minta ape2pon bile dah lulus)
moral: tu ar jgn pandang rendah kat org yg slalu gagal =p

aReLaN said...

@Miss Xyz : sye xmsk la.blah awal.bosan la sidang akhbar gtu.hahaha

aReLaN said...

@Mr Jay : sye pn honeymoon gk tp pastu nek form 5 gelabah la nk catch up blk sme bnda.hahaha

aReLaN said...

@DiDiE eLa : mne msuk.org len yg g tu msk la.blk awal.mls nk tgg smpi abis.hahaha

aReLaN said...

@Cik Bunny : PMR dlu dpt mountain bike tp sbb ble nek form 4 msuk mrsm,basikal tu adk2 la yg pakai :p

Rahmah Ram Ram said...

Jangan putus asa..cuba lagi sampai berjaya... :)

maszull said...

assalamualaikum ...wah pandai betul n gempak keputusan arelan kan...moga sentiasa berjaya di dlm semua bidang k...:)

wahida said...

mesti mak bapak ko hepi giler kan...aku tumpang bangga dgn kejayaan ko...

aku punya 16 tahun yg lalu...

♥ nitnot said...

Untunglah 8subject jee , smka waajib amek 9subject . HAHA , kenangan 3tahun lepass . *muda muda . Hew hew .
Abg budak MRSM ehh ? *woot woot tabik springg ! ;P

aReLaN said...

@Rahmah Ram Ram : btul3.kte btul2 gagal ble kita tak bangkit dari kegagalan lampau.heheh

aReLaN said...

@mama : insya-ALLAH.mg kejayaan sntiasa bersama dri ini.heheh

aReLaN said...

@wahida : mak bapak mne tak bngga ngan anak dia kn.tme kasih :p

aReLaN said...

@nitnot : mne2 skolah sme je.jnji kte usaha.

Iznie said...

wahhh....ni best student 9 tahun lepas rupanya...patutla macam kenal...hee :P

aReLaN said...

@Iznie : biar btul.hahahah

Juliet_iRa~" said...

pandainyaaaa...:))

hee..dl ira dpt 6a2b je..tu pon mcm dah happy gile..kekeke ;p

Amirah Fisra said...

terengganu memang terbaik setiap tahun.. Alhamdulillah.. macam mane lah saye tahun depan PMR ~ hehe

dhiera said...

hahaha...alan, kamu jangan lupe kita budak 1987 ni juga yang merasa jawab PTS buat pertama kali ye~ hekhek

Cik tikah said...

PMR nak dpt 8A sgt senang. SPM susah nk dpt straight A. hehe

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" : xdenya pndi pn.nsb je sme tu.hahaha..xcye try la tnye mmber

aReLaN said...

@Amirah Fisra : uish,thun dpn br nk PMR??tua nya dri ini trase.

aReLaN said...

@dhiera : PTS tu lg la hampeh.apa pn xtau.adoiyai

aReLaN said...

@Cik Tikah : SPM tu mmg.sye pn xdpt.spe sruh main2 cm PMR.hahaha..

laskar pelangi said...

rindunya zaman PMR dulu...sob3x

mimie_za said...

best yer..straight a..awk curi a sy..ahhaha

dyabunga said...

kita pun amik pmr..hehe

Lady Shana Sweet said...

betul tu arelan... sometimes bile dah masok form 4.. ramai yg honeymoon huhu

aReLaN said...

@laskar pelangi : lme dh kn.thun exam adalah thun plg dikenang.hoho

aReLaN said...

@mimie_za : mne ade curi awk nye.org len la tu yg curi. :p

aReLaN said...

@dya : eh,biar btul???perghhh..rmi nye reader yg muda.hahaha

aReLaN said...

@Lady Shana Sweet : ditujukan utk dri sndri gk.time form 4 tu keje nk men je.msuk sukan sne sini,aktiviti pe sme.nek form 5 terkial2 nk kejer blk.pdn ngan mke tak dpt straight.hahah

sekamar rindu said...

salam....

tahniah pada yg berjaya tu..:)

Juliet_iRa~" said...

membe siapa?hee..bukan..usaha awk tu plus rezeki awk..:)

heeee ;p..

biar benar xpnh mkn buah ciku?;p

aReLaN said...

@sekamar rindu : salam. yup.tahniah buat yg berjaya.yg xberjaya tu cbe lg la

kyo_9 said...

gile kencang abe nih !!!
WOW!

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" : xtau dh mkn ke tak.dalam ingatan ni mcm xprnh.xtau la dh mkn tp xtau nme buah kn.hehehe

aReLaN said...

@saido : abe le kan meme kece.hahahaha