Sunday, December 18, 2011

ReVieW MissioN iMPossiBLe : GHosT PRoTocoL

Semalam, awal pagi dah kuar g jogging & men basketball cam bese di kala wiken. Orang tengah sedap tidur lagi, aku lepas subuh trus gi taman. Balik rumah, siap2 nak kuar sebab plan nk tengok pameran alat penderaan Eropah kat Muzium Negeri kat Seremban tapi bila sampai muzium, takde orang pon, ktorang terus cancel. Bergerak gi Putrajaya terus. Solat Zohor kat Masjid Putra, lunch kat Nando's bawah tu pastu melepak kat Taman Wetland. Ramai giler pelancong asing kat Masjid Putra tu. Dahla ada event depan masjid pasal kempen berbasikal Putrajaya. 

*Hisashiburini lunh @ Nando's*

Kat Taman Wetland tu lak ramai budak sekolah berkumpul untuk program apa ntah ngan fasi diorang. Berkayak pe sume. Nak berkayak gak tapi kang ada yang basah kuyup kena air. Hohohoh....Pastu gerak gi Alamanda la, meronda-ronda dalam tu & dinner kat Rasa. Nak pekena Oyako Don atau Chicken Katsu-Don sebab kat Jepun mana leh makan tapi dah takde menu tu. Terpaksa la makan seafood mee curry kot, nama tak ingat. 

*My dinner*

Pastu showtime, Mission Impossible : Ghost Protocol pukul 9 malam. Penuh hall tu sampai habis tiket. Nasib baek awal-awal dah booking kat MaxisMovies tu. Jimat 1 tiket cam bese la. Pada aku, citer ni memang best, penuh aksi & mendebarkan. Sasuga Tom Cruise & Mission Impossible, tak pernah menghampakan aku. Jalan citer senang paham. Terpegun tengok setting cter. Burj kat Dubai, keta Bugati Veyron, parking bertingkat kat India. Aku tak tau lak kat India pon ade gitu. Tunjuk pasal orang India yang mewah giler tu. Siap ada penampilan istimewa Anil Kapoor lagi. Hahah...

*Buy 1 Free 1. Pasni kena topup lagi akaun Paypal*

Yang tak bestnya time tengok citer ni adalah penonton laen. Yand pompuan dua orang kat sebelah kitorang asyik mengomen je. Kuat lak tu. "Eh, kenapa jadi gini?"," Oooo..dia nilah yang amek beg tadi", macam-macam lagi la. Yang budak kat belakang lak dok maen sepak2 seat kitorang. Pe kes la korang ni. Tengok wayang pikir la sket. Korang nak buat camtu, pe kata next time korang booking satu hall terus. Takdelah nyusahkan orang laen. 

*Don't miss it*

Bagi yang belum tengok tu, silalah penuhkan panggung tengok citer ni. Kalau sayang duit, pe lagi tunggu la lama sket untuk download yg lawa nye grafik ye. 

57 comments:

niezam said...

Mission impossible mmg best kan. :)) baru nak update blog pasal cite ni, tgk2 ko update dh, hehe

Eza Boom Boom :) said...

perghh, sedap je juadah makanan kat entry nih... Lain kali awak belanja k. Kih3.

CekbOlat-bOlat said...

tak ajak bolat pun =,="

p/s : bkn kete produa.. wira ^^

aReLaN said...

@niezam : update je.len org len view dia kn.hohoh..

aReLaN said...

@Eza : nak belanja kena dtg nilai la.hoho

aReLaN said...

@CikBolat : ala...jauh la nk ajak.hehehe..oooo...klu wira kna mntak org len la.xbuat lmpu wira.hehehe

khalila said...

halamakkk.... cambest ni. nak tengok jugak! huhuu

aReLaN said...

@khalila : pe tgg lg.pegi je tgk.seyes tak rugi la duit tu.hoho

dyabunga said...

kalau best nk tgk lah..

DiDiE eLa said...

perghhh kelaparan pulak tengok makanan...nyum3

p/s : get well soon

aReLaN said...

@dya : jgn tgg lme2.kang dh sjuk cter ni kt wayang,xbest lk.hehe

aReLaN said...

@DiDiE eLa : wiken adalah wktu utk memanjakan dri.uhuhuh

dhiera said...

dari seremban pegi putrajaya. gigih sungguh~ tak pernah makan kat nando's, kenny selalulah~ sedap ea? kalau tiket 2 tu, tengok dengan awek le tu~

Kakzakie said...

Kalau kakak memang sah tunggu VCD keluar baru dapat tengok:) Tonton kat rumah boleh landing-landing taklah kena tendang-tendang kerusi hihi...

aReLaN said...

@dhiera : ala..bkn jauh sgt pn.nando's ni 2nd time dlm 5 tahun kot rsenya.hehehe..dh tu nk tgk ngan spe lg klu bkn dia.

aReLaN said...

@Kakzakie : klu cter kureng2 mmg dh download je.cter yg dirasakan top mmg wajib lyn kt cinema. :p

kyo_9 said...

1) nape cancel g muzium sebab xde orang? xde orang ke xde barang pameran?

2) x nak main kayak sebab takut basah?

3) pic daging tu cam sedap.. order kt mana? Brape RM?

4) biasa yg sepak2 seat belakang ni sebab orang depan bising atau buat maksiat (lol)

aReLaN said...

@saido :byk btul soalan ko ek.hahaha

1) pameran tu pameran alat penyeksaan. ble tkde orang,lg bertambah chuak la org sebelah ak tu.hahaha

2) pakai baju kuar berjalan.mlmnya nk g tgk wyg.ade gk terketar2 dlm wyg sbb sjuk kna air tasik time kayak kang

3) nando's la. 2 org mkn kna la RM50 lbih sket.kt msjid putra nye medan selera.

4) hr tgk MI tu bdk2 excited kot.yg sblm ni ade sbb org projek.ntah pape je.

Cik TeN10 said...

Tu r kt sni tgk mmber mkn chicken katsu mcm sodapp jer !! Haha

Uihh hero hensem !! So gua wajib tgk !! Hahahh gua akn tggu dgn pnuh ksbran utk donlod ! Keh3 nk tggu kuar cinema sini berkulat dlu la jwbnye

aReLaN said...

@Cik TeN10 : tp kt tokai dai dlu ade kedai bentou jual katsu don halal tau.pkcik kedai tu mmg bli ayam halal tp mahal sket la.hehehe

nurmujahidah said...

jlez nye, kat klate tak de cinema la arelan,, :(

KiD said...

alaaaaa... lain kali, tengok wayang alamanda.. ajak laaa aku.. hhehe

aReLaN said...

@muja : lor...ore kelate ko.hahaha..sbr jela.mmg xkn buat pn kt kelate tu.bhye sbnrnya ade cinema ni.kte nk tgk wayang, org len buat wayang lk.

aReLaN said...

@KiD : segan la nak ajak.hahaha

cinnamon.com said...

salam kenal..emm yummy..

NAZRUL AZAT said...

dh kuar dvd kang br nk layan, maleh nk masuk panggung dgn org2 yg mcm kau cakap tu, huhuuuuu

Cik TeN10 said...

wahh best la.. penah mkn tak ??.. sedap tak ?? teringin gak nk try.. huhu

kantoi la berblog time keja.. hahah btw keja kt mna skrg ??.. kilang apa?

Warna Warni Kehidupan said...

tak de plan pon nak tgk cite ni, tapi cam best pulak..ingat nak pi layan sherlock holmes dulu huhu

aReLaN said...

@cinnamon.com : salam kenal.nmpk sedap kn tp rse pedas masam.uish..

aReLaN said...

@AZAT : tulah psl.mmg tensen la ngan org tak reti jge etika msuk wayang ni.klu iktkn mmg kna belasah la sorg2.hahaha

aReLaN said...

@Warna Warni Kehidupan : sherlock holmes pn dlm must watch list tu.hehehe

aReLaN said...

@CikTen10 : mmg sedap la tp masalah mkn nasi kt jpon kat kering.xde kuah.len sket la rse.keje kt nilai.cmpny nihon,ichikoh nme diberi.wat lampu keta.

G@D!z$ said...

lpr tgk makanan tu..huhuu

aReLaN said...

@G@d!Z$ : hahaha..klu lapar gilah mkn.br lps pekena pisang goreng kantin je ni. :p

~aYu~ said...

sy citer omputih ni kena tgk kat cd sbb kalau tgk wayang kena bawak si kecik, boring lak dia..

aReLaN said...

@~aYu~ : ble dh ade anak ssh sket la nk tgk wayang.nk kna tgg anak besar sket br leh tgk.hmmm

Nurul Ashakirin said...

Tk tengok lagiiiiiiiiii :( hahahaahaha.

aReLaN said...

@asha : pe lg,ajk parents ke mmber g tgk la.huhu

ツ Bieaz ツ said...

tu r sbb utamanya saya malas nak gi wayang mcm2 ragam manusia lbh2 gi bila kena ngan yg taktau nak ckp slow2....

tgu dvd bru tgk hehe

aReLaN said...

@Bieaz : nk tgg dvd lmbt.xksh la org buat hal pn dlm wayang tu.jgn over sgt smpi hlg mood menonton dhla.heheh

say to easy=) said...

x tgk lagi nie..if free nk tgk jgk..:D

Cik TeN10 said...

before this blajar kos ape ?? kikai ? denden ?? wahh bleh masuk lam list ni.. mna tau kot2 nt i nk apply keje situ jugak kan.. hihi ;p

aReLaN said...

@say to easy=) : klu free sme org nk tgk.hahaha

aReLaN said...

@Cik TeN10 : klu ade tmpt kosong amat2 la dialukan utk apply.tp keje industri ni mmg png n letih.hmmm

Juliet_iRa~" said...

dah lama xmkn nandos..wuuuu ;p

geram juga dgn org y suka tendang2 seat ni..pnh terkena dl..grrrr je!

Cik TeN10 said...

Skrg ni sy kt kosen.. Last year dh pn.. Bln 4 next year smbung kt akita dai.. Ahaaa tu la kn.. Bljr mcm nk pecah otak last2 xgna mna pn.. Tp xpe sijil tetap laku..

Nihonggo lebih ??? Sbb berurusan ngn nihonjin ehh ?

Cik TeN10 said...

Abes tu engineer nk keje kt mne lg kl x kt kilang kn.. Huhu

!-CintaSiGadisTembam-! said...

seronok la x ajak ^^

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" : tulh yg spoil mood je tgk wyg.kdg2 rse nk tampar je sorg2.hahaha

aReLaN said...

Cik TeN10 : tulah.nsb bek la byk cmpny yg nak org mcm kte.leh ckp eigo n nihongo.

Cik TeN10 said...

Yes.. 2 年間.. もっと寒い所に行っちゃう..

Ehh smpai mcm tu skali ?? Emm nma pn nihonjin kn.. Workaholic.. Uwaaa nih yg tak sedap didengar ni.. Skrg ni pn mcm tu jugak ke ?? Balik lewat sume ?

! AYIES ZAIMA ! said...

sedapnye makanan tuuu :')
HAHA (:

aReLaN said...

@AYIES ZAIMA! : mmg sedap tapi pedas yg masam2 sket.dhla cm overcook.hahaha

anamizu kaito said...

guwa lebih teruja tengok MAKANAN tu drpd nk tgk cite nih.. lu buat guwa jeles arrrr lan!! arhh lapar T__T








luv,
cik ana

aReLaN said...

@cik ana : kre aci la tu.slme ni asyik guwa je panas tiap kli blogwalking blog mmber rmi post gmbr makanan.hahaha

♥ nitnot said...

Cerita Ghost Protocol nihh best ehh ?
Halamak rugii tak tengok tadi . Hishh -.-

aReLaN said...

@nitnot : for me best la.xtau la kot2 org len ckp bese2 je.hehehe