Thursday, December 8, 2011

SoRi...

Kalau aku tak dapat singgah blog korang atau tinggalkan komen ke pape, mintak maaf banyak2 ye. Dengan kelembapan berukband hujung kitaran ni, dicampur lak ngan keje bertimbun, memang takde masa. Kadang-kadang terpaksa curi waktu keje untuk BW. 

Payah betul keje ngan Jepun ni lah. Sume benda nak ikut Jepun. Drastik lak tu. Ini Malaysia dow, leh je nak ikut tapi step by step la. Ni maen pulun sume skali. Kitorang gak yang menanggung derita. Dapat lampu kecik je setakat Map Lamp tapi keje dah macam dapat headlamp la apa. Adoiyai... Padahal mass pro tahun 2013 tu. 

Aku pon tak paham la ngan para Jepun kat kilang aku ni. Letih2. Terangkan pon bukan reti nak paham. Sabar jela jadi machai makan gaji ni. 

26 comments:

say to easy=) said...

sabar k..jepun mmg kuat kerja

aReLaN said...

@say to easy=) : tulah psl tp smpi bla la mampu bertahan n bersabar....

CekbOlat-bOlat said...

alolo.. cian abg alan bolat =(
saba la yer.. keje halal mmg mcm tuh.. hhe yg pnting berkat =))

Fathin || Bamir said...

tringat abg fathin time keje dgn kilang jepun. dorang mmg disiplin kuat. friendly, astu tiap2 pagi wajib bersenam dgn lagu jepun dorang

Miss Hidy said...

en lan..sabar...biasalah kalau kerja makan gaji ni..alih2 x tahan..usha keje tmpat lain plak..atau dah kna ikat kat klang jpun tu?..

wanie wonek said...

patot menyepi je

Mia Meymi said...

banyak2kn bsabar ye..

aReLaN said...

@CekBolat : mmg keberkatan tu pnting tp kdg2 letih yg teramat rsenya.hmmm

aReLaN said...

@Fathin : disiplin kuat tp kt sni nye jpon kedekut ilmu sket.ada gk yg jnis syp je.sbr jela

aReLaN said...

@Miss Hidy : nilah nasib mkn gaji.nk kna layan kerenah org atasan lg.org sme level n bawahan pn satu hal.ble la nk jd boss besar ek.hmm

aReLaN said...

@wanie wonek : sori la ye.dh keje ni tkde byk mse cm zaman student dlu nk update je sme bnda.jd student gk best.

aReLaN said...

@Mia Meymi : hait2.akan terus bersabar slagi terdaya.tp kalau dah smpi limit tak tau la pe jd.hahaha

dhiera said...

sabar la yo arelan oii~
kat rumah saya pun si beruk lembab sungguh!

~aYu~ said...

keje dgn syarikat jepun yer.. susah gak tu. penah keje dgn boss cina pun dah payah, ni lak kalau boss jepun.

Miss Hidy said...

nak jadi bos besar dalam mimpi pun bleh...hahaha

Eza Boom Boom :) said...

alololo..cian die..Hihi..Eza pun baru balik dari sabah..

Norlida Ramli said...

hehe..sabar tau alan :)
keje dgn ikhlas..insyaAllah akan dipermudahkan :)

aReLaN said...

@dhiera : asal la beruk ni ada limit kn.aiyaa...

@~ayu~ :bdk grad jpon mmg besenya keje ngan jpon dlu.dh tak tahan sgt mle la gtl nk kuar.hahaha

aReLaN said...

@Miss Hidy :xprnh mmpi jd boss.dlm mmpi pn jd machai je tau.hahah

@Eza : ginilah nasib keje mkn gaji...

@Norlida :cbe bersabar selagi terdaya.insya-ALLAH

Juliet_iRa~" said...

hee..xpe nt bila jdi bosan pon beringat keluhan pekerja2 ni ;p

sabar ea..:)

nini said...

selagi boleh bersabar, teruskan sabar....ni pengalaman yang paling bernilai....-D

aReLaN said...

@Julier_iRa~" : hahaha..ble bosan eh???skang ni pn mcm mkin bsn je ngadap keje dpn kom.hmmm

@nini : hait2.ganbarimasu

kepunyaan kuh ;]] said...

untng la ada keja dh..

aReLaN said...

@kepunyaan kuh ;]] :zaman student dlu lg untung tau.dhla dpt scholar 2kli ganda gaji engineer fresh,tmbh lg gaji part time.g sne blaja je.xyah pening2 atau tensen2 sgt.arghhhh

anamizu said...

lan..sabar byk2 ye.. guwa yg kje dgn company cina ni terasa gak la tensen nye.. deme tau nak keje setle je tp bab gaji,lmbt plak..cicckek betol la! kalo la bapak guwa kaya,mmg guwa buat bisnes sndiri je nih...hehe






luv,
cik ana

aReLaN said...

@cik ana : tau tkpe.nilah hakikat hdup mkn gaji.nk jd boss duit tkde nk bkk cmpny.ahaha