Monday, January 9, 2012

CeRiTeRa HuJuNg MiNggu

Setelah sekian lama, akhirnya aku dan dia jejak lagi kaki ke Midvalley tapi tetap macam dulu, naik tren jela. Lepas hantar adik dia, si Ain balik UKM, kitorang terus gi stesen komuter UKM, parking kereta, nek tren. Tak ramai lak orang cam selalu. Besenya macam tin sardin je. Sampai Midvalley, terus gi amek tiket wayang citer Jack & Jill. Lepas letih berjalan, makan tengah hari kat Noodle Station. 

*Wantan Noodle (Spicy Trio) for lunch*

Berpeluh-peluh aku dibuatnya. First time aku tak hirup kuah sampai licin. Sampai terpaksa order air kosong 70 sen lagi sebab pedas sangat. Memang takde la aku nak makan lagi yang ni. Hahaha..Tapi teh tarik dia memang best. Buih apa ntah dia letak. Lepas makan sambung jalan, tengok tarian singa dan layan Jack & Jill. Memang puas hati. Gelak je sepanjang citer. Motif dia pon jelas. Air dicincang takkan putus. Walau camne kita benci adik beradik kita, rasa dia annoying ke apa, dia tetap adik beradik kita kan.



Pastu teruskan window shopping. Aku nak cari beg tangan sebenarnya sebab beg North Face yang aku beli masa kat Jepun dulu dah rosak. Nak pesan kat member kat Jepun tolong belikan mahal la pulak. Nyusahkan diorang je nanti. Cari banyak kedai tapi sume besar je. 

*Dah kena ngap baru ingat nak amek gambar*

Sebelum balik tu, sempat la tengok persembahan gendang Cina. Tapi tak jelas gak sebab penuh sangat penonton nye. Sementara tunggu tren, pekena donut Big Apple. Nasib baik beli 2 ketul sorang. Kalau tak memang kebulur. Sampai je Nilai terus cari kedai makan. Sedih tengok Kelate kalah ngan Nogoghi. Hmmm...
p/s : Walaupun Kelate kalah, kesedihan aku terubat apabila MU menang ke atas Manchester City, Chong Wei menang ke atas Lin Dan. Hohoho

85 comments:

CekbOlat-bOlat said...

wahwahwah.. dating yeee =)

adwafarahin said...

air kosong 70sen sumpah mahal -___-"

aReLaN said...

@DekBolat : xleh ke???hahaha

aReLaN said...

@adwa : kalau tau, memang dah bli air mineral siap2 la.hehehe

Eza Boom Boom :) said...

jalan-jalan cari makan la ni kiranya? Best la awak. Eza tak tahan pedas, tapi tetap makan tom yam. Haha. Donut big apple, mmg favourite Eza laa!! :D

pinky_liscious said...

oh dat wantan mee!! lama tak pekene!! sedap wooo!!!

dyabunga said...

sedapnye wantan noodle..lapar2...hehe

NIZAM said...

wahaha, best nye dating. haha. asal lak kecewa kelate kalah? ko kan duk negeri 9. sokong la kat tempat mastautin tu ok. hehe

ツ Bieaz ツ said...

buat buih teh tarik susah gile
Bie pernah wat try kat rumah hehe
tak pernah menjadi :)

yeh MU menang..... sokong MU

Original CikTeddy said...

yg dh kena ngap pon nmpk best lorh..huhu nk skit..cett,xyah jwb,dh tau lame da hbis :D

aReLaN said...

@Eza : nak kata tahan pedas pon tkde la sgt sye ni.sye lg suka donut jco tpi ssh lak nk jmpe tmpt yg slalu gi ni.hehehe

aReLaN said...

@pinky : sedap tapi pedas sgt.hlg selera dibuatnya.wuuuuu

aReLaN said...

@dya : lapar eh???gilah order.heheh

aReLaN said...

@NIZAM : duduk je n9 tapi kelate tetap di hati.gomo kelate gomo!!!hohoho

aReLaN said...

@Bieaz : biar betul.saya selalu buat jadi je.kadang2 gelas letak atas lantai.tarik sampai paras kepala lagi.memang kaw2 la buih dia.hohoho

aReLaN said...

@Cikteddy : hahaha...baru ingat nak jawab.dah tau tkpela.

Ca Cik Duyung said...

aiyok..air tu ada sabun..hehe

adyna said...

tgk dalam paper cakap citer nie mcm tak best..tapi pelakon ni mmg kelakor :)

aReLaN said...

@Ca Cik Duyung : hahaha..mula2 pon pikir cmtu gak.aigo

aReLaN said...

@adyna : atas orang gak kot.hehehe

MsDila said...

knp tak letak gambar si dia gak? ni gambar donut dan noodle je yang ada. baru la best cerita, bila ada gambar cik Laling. hehehe

Cikgu Ma said...

macam mi kari jaa...

tolong jawab soalan kat bawah entry ku!!

aReLaN said...

@MsDila : saja tak nak expose.biar suprise sket.hahaha

aReLaN said...

@Cikgu Ma : kuah dia tu macam maggi tomyam nye kuah tapi lagi pedas.perghhh

Cik tikah said...

wah, kemai lagi. jap.. beli handbag? awak ni laki ke perempuan? confuse jap =.=' sedapnya big apple!

Fana | Aqim said...

amboi..meriah ko ye..berdating
letew..huhu

dhiera said...

perghhh...noodle station. dah lama tak makan sane sebab tunang tak gemar. huhuhu. paling suka i miss u lemonade. sedap ye...

eh, ayah saya tgk bola dekat stadium sabtu ritu. tak tahu dia sokong sape. hehehe

masz said...

mee tu nampak sedap...
tp sy tak tahan makan pedas...
huhuhu...

KSWSK said...

giler ah..air xde kaler 70sen...

Kancil 8349 said...

macam korang

desir2sakura said...

aaah sedapnyaaa mi wantan!

Mr. Sepet said...

dating nuhh ..

G@D!z$ said...

suke part ayat ni "Walau camne kita benci adik beradik kita, rasa dia annoying ke apa, dia tetap adik beradik kita kan".

mak akak slalu pesan ape2 hal pn susah sng kita adk beradik juga yg akn tlg...so x perlu la nk gado2 ke ape ngan adk badik kan arelan kn :)

Norlida Ramli said...

wah..syoknya dating..kekekekeee

memang nmpk sedap teh tarik tu ek.hehehee

aReLaN said...

@Cik tikah : bukan handbag yg macam pompuan tu lah.hahaha

aReLaN said...

@Fana : jeles letew.huhu

Mya said...

mya suka mkn kt noodle station ni! paling suka noodle with soy sauce yg ada bbq ciken. and ice teh tarik tu mg mavelessss! =D

QasehnyaRania said...

hai arelan..tolong tinggal kan nama,alamat no phone ke lobaksusue@gmail.com

ada saguhati untuk teka nama tempe tuh..hehehe

thanks

wahida said...

noodle station tu ada mee dia yg tak sedap...ada yg sedap..tapi portion dia kecik sgt la...selalu mkn kat situ mesti tak kenyang...hahaha....

~aYu~ said...

dating.. mana gambar si dia tu? ni gambar makanan lak.. tak penah makan kat noodle station tu. tak rasa nak singgah makan pun. xtau la nape.

nur adilah said...

hoho>.< best lah dia kan:))

Juliet_iRa~" said...

heee..sll tren ktm nk g mid msti mcm ikan sardin...tension je..;p..sll gak park keta then naik ktm g sn..elakkan jammed kan..;p

wah nmpk sedap mee tu..

psss : rajin eh mak awk buat pizza, tart..hee..suka la dgn mak awk!heeee

aReLaN said...

@dhiera : si dia la yg mula2 perkenalkan.nsb bek la jnis tak kisah bab makan ni.hehehe

aReLaN said...

@masz : sye pon tkdela tahan sngat.menitik peluh time makan tu.hahaha

aReLaN said...

@KSWSK : tulah pasal tapi time tu lantak la.dh pedih bibir n lidah ni.hahaha

aReLaN said...

@Kancil : macam korang???

aReLaN said...

@Mr Sepet : nk join ke???hahaha

aReLaN said...

@G@D!z$ : tapi time kecik2 dlu memang slalu gaduh.meriah je family 7 beradik.hahaha

aReLaN said...

@Norlida : skali skala dating kan.hehehe

aReLaN said...

@Mya : hari tu tak tau la knp nk test bnda tu padahal tau ade yg sedap. :p

aReLaN said...

@QasehnyaRania :wow...time kasih.nnt arelan emel k

Nurul Aisyah said...

dia tu siapa ek???
mesti makwe kan.. :)
hohoho

aReLaN said...

@wahida : tengok tempat kot.kat sni selalu kenyang je. hehehe

Nurul Aisyah said...

oh jack and jill tu adik beradik kembar e??

Nurul Aisyah said...

saya tau..aRelan mesti tengah online kan..kot

Nurul Aisyah said...

eh tapi...errr x apa2 la

aReLaN said...

@~aYu~ : dlu pon memang tak pernah sbb bukan mnat sgt ngan mi pe sme tapi dh si dia perkenalkan.terus lekat.hahaha

aReLaN said...

@nur adilah : memang best.tapi klu slalu sgt,memang pokai la

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" : sye pon suka mak sye.hehehe..tapi kadang2 kesian tengok dia.tiap kli blik msti dia buat sumthing.

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : mestilah makwe.hihihi...a'ah.yg adik beradik kmbar tula

Nurul Aisyah said...

eceh...dating uuu...

Nurul Aisyah said...

eh tapikan knp x letak gmbr dia..nak tgk gak...hihihihihihihi ok2 gurau jer..eh kalau nak letak pun boleh juga..

محمد رازيق said...

bestnyer bro. hantarle kat aku sikit.. hehe.. xpun blnjalah... murah rezeki.. hehe.. free2 bro, jmput singgah blog, jmput bc entri HUKUM MANDATORI ?

ZYASH said...

Wah...bestnyer...movie...shoopping, mkn2....jalan2....terapi minda.... tapi kaki lenguh...hehehehe

Nurul Aisyah said...

oklah...sy nak kena offline dahh.
Tuisyen is coming....first day ni..hoho
oh ye mesti aRelan penat juga kan lepas dating....

n lagi satu..x bestlah panggil arelan...xde nama lain boleh sy panggil ke?

ZYASH said...

Kebaikan VCO http://zyash.blogspot.com/2012/01/kebaikan-vco-virgin-coconut-oil.html

nasha sanza said...

hehe..have fun yek! Saya pun naik tren jugak kalo gi mid..senang and jimat! hihi..

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : sje tak nak letak kat sini.hehehe

aReLaN said...

@Raziq : kalau leh hantar kat sme org,mmg dah lama la hntar.hahaha

aReLaN said...

@ZYASH : bagus2.nanti sye bce.tp memang letih la seharian berjalan.hmmm

aReLaN said...

@nasha sanza : mle2 nk nek keta tapi pikir pnye pikir,baek la nek tren je.hehehe

S H I T E Q said...

dating tuuu. haha. mcm sodappppp noodle tuu. rasa nak nyam2 je. sy suka makan pedas. biar smpai kluar air mata darah skali pon. hahaha

aReLaN said...

@SHITEQ : hahahah...suka gak makan pedas tapi kalau dh tak tahan sgt,mmg tensen.tetap habiskan walau dh kuyup berpeluh2

Nurul Aisyah said...

hehehe malu la tu. mesti cantik orangnya kan..tolong kirim salam yer dekat akak yang cantik jelita tu smpai ada orang nama aRelan terpikat...heheheheheheheheheheh :P

DiDiE eLa said...

woooo mu ore klate ko? hehehehe mu menang yeayyy~! :D

p/s : lama xjenguk

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : mestilah hot.hahaha..insya-ALLAH

aReLaN said...

@DiDiE eLa : xjgk.duduk kat Besut lama,dalam 13 tahun la jgk sblm pindak kampung abah kat teluk intan.skang ni dok nilai sorang2 je.hehehe

DiDiE eLa said...

haa lupa plak.. ari2 kan ada cite sal skolah kat ganu.. sensorang skrg xpe..nnt lpas makan nasi minyak dpt la duk berdua..kan2x.. ada bau nasi minyak nieh... =P

aReLaN said...

@DiDiE eLa : ntah ble la agaknya tu.doakan cepat2 ye.hehehe

MERAN QAMAR said...

amin....

[z@ck] said...

jack n jill best! lawak gila

aReLaN said...

@MERAN QAMAR : amin....

anamizu kaito said...

aku x penah p mid seumur hidop..
mahalnye air kosong smpai 7 posen eh kat sane?? huh~






luv,
cik ana

aReLaN said...

@cik ana :tkdela sbb dia air kosong tapi sebab dia air kosong kat kedai tulah yg jadi 70 sen.kalau pegi seyes tensen especially jenis tak tahan tempat crowded.

Cik TeN10 said...

salah satu sebab tak suka gi mid valley ialah malas nak naik ktm.. seriusly tak suka.. nak2 time rush hour.. kena tolak tu yg xbest tuh.. dgn bau yg krg selesa pening kepala..

ehh lelaki tp pakai handbag ???