Thursday, January 12, 2012

DaPaT oFFeR KeJe iNcoMe RM10K

Seharian takde internet kat ofis leh membuatkan aku separuh gila. So, disebabkan dah sangap sangat takde internet, aku on jela aku nye 3G kat S2 aku ni. Buka la sume laman sosial yang aku ada. Buka Tagged tetiba ada mesej. Sebenarnya aku memang tak aktif langsung dengan Tagged aku tu. Aku baru je tukar gambar profile sebenarnya kat akaun Tagged tu.

*Profile pic lama. Satu-satunya gambar aku kepala botak yang ada*

*Profile pic baru tapi ni gambar lama gak*

Lepas je aku tukar profile picture ni beberapa hari lepas, tetiba ade orang mesej inbox aku. Dia offer keje. Income memang lumayan habis la sampai leh cecah RM10000. Kalau tak caya korang tengok gambar bawah ni. Kalau tak nampak gak, korang pakai la kanta pembesar ye. Hohoho....

*Mesej offer keje tu*

Perghhh...Memang lumayan habis la income dia tapi sama lumayan gak la ngan saham dosa aku kena tanggung kat akhirat nanti. Apa kes lak nak suruh aku jadi gigolo. Minta jauh la dari keje-keje haram camni. Biar la gaji aku ciput tapi yang penting dari sumber yang insya-ALLAH halal. Macam-macam keje ada atas muka bumi ni, keje camni gak ko nak suruh aku buat. Haktuih!!!!


127 comments:

Nurul Aisyah said...

fiuh

Nurul Aisyah said...

nasib baik awak kuat iman....bgus2

Nurul Aisyah said...

sy bace pun nak patah jantung...siape tu?
mcm tah pape je...dia nak buat, buatlah sendiri x yah nak ajak orang buat dosa ngan dia skali..gile ke apa org tu..

Nurul Aisyah said...

eh eh...sy komen dulu nampak!

Nurul Aisyah said...

ok jgn marah yer sy post byk2..
:P
tpkan sy x pernah dgr pun perkataan GIGOLO tu..erm xpe xyah bgtau mksud dia..mesti benda yg x bgus..huh..menyampahnyer dgn org mcm tu...xde maruah apa..

dyabunga said...

mmg lumayanntp tak berkat ooo..

Nurul Aisyah said...

satu lagi...kikikiki terkejut sy tgk kat dashboard sy tibe2 ada gmbr kepala botak..sbb tu sy buka cepat.
ok2..

sorry.. :(

missSenget said...

ape perasaan bila ada orang mengiktiraf kehenseman anda...?

ekekekke..

anamizu kaito said...

perhhhhhh 10K tuh lan!!!!! GIGOLO???? dasar mangkok jamban itu worang..cis~


ko jgn lan..kang buah hati ko ngamok kang..hehe





luv,
cik ana

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : hahahaha...xtau la spe orang tu.mls nak amek port.memang tak bagus pon.gigolo tu kiranya lelaki simpanan a.k.a. anak ikan la.uish..kepala botak tu mahal tau.hahahahaha

aReLaN said...

@dyabunga ; tulah masalahnya orang skang kan.pandang pada duit je.haram halal buang ke tepi.nauzubillah

aReLaN said...

@missSenget : hahahaha...tak tau nak cakap apa sebab time tu terkejut ngan offer

Nurul Aisyah said...

hehehhee

Nurul Aisyah said...

tentang gmbr ke 2..errr...hmmmm
x tau nak ckp apa....

Nurul Aisyah said...

alaaaa...jgn lah bg tau apa maksug gigolo.. > _ <

Nurul Aisyah said...

bukan maksug tp maksud..atoiyai salah taip pula

aReLaN said...

@cik ana : memang taklah nak buat keje gtu.tu cari nahas namanya.tempah tiket neraka free2 je.aiya...

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : yg tu gmbr mse balik dari jepun sempena cuti musim bunga.hehehe

Nurul Aisyah said...

owh kalau musim bunga kena balik ke? balik malaysia e?

Eza Boom Boom :) said...

nasib baik awak tak nak. Hurm, teruknya kerja gigolo tu. nak kaya dengan kerja tak halal memang senang.. Tapi saham kat akhirat jatuh menjunam..

Umar Kadir said...

masyaAllah..

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : takde la kena balik.sje je nak balik sebab duit lebih.hehehe..

aReLaN said...

@Eza : zaman skang ni memang pelik2.macam2 style ada.rosak2.memang umat akhir zaman.mintak jauh la dari terjebak benda2 gni....

Nurul Aisyah said...

eh dia kena pakai duit sendiri ke........nak pergi jepun sbb nak belajar pun pakai duit sendiri ke?

aReLaN said...

@Umar Kadir : masya-ALLAH. tak terkata ble mula2 dapat mesej tu.

Nurul Aisyah said...

alaaa...nyamuk dtg menyerang!!
Oyasumi Nasai!!
bye...ecok jumpa lagi ... dlm blog..
InsyaAllah..huhuhu n hati2 klau ada tawaran mcm tu lg..

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : pihak penaja juz tanggung tiket mse mula2 gi Jepun & tiket balik malaysia lepas dah tamat pengajian. kalau balik tengah2 tu sbb raya, sje2 nak blik,tu pakai duit sndri la.

Ca Cik Duyung said...

erk..muka alan ade market jadi gigolo ker? hahaha

tagged ca da xaktif pon dan xpenah aktif..banyak lucah kat situ..gambar2 semua ca da buang..dahsyat la tagged tu

QasehnyaRania said...

Woo.mengucap pjg ler kalau dpt offer cmtu kan

Aiya Hassan said...

amboi
haha
hotstuff tuh ;)))

NIZAM said...

kan ke tagged mmg utk bnda2 cam gitu ke lan? aku tgk tagged leh tahan dowh.

nini said...

muka cam familiar je...
upsss ada plak offer cam tuh...kin takut ...haha

khalila ishak said...

huiiii... dasat dasat.... haihh... baikla jadi tukang sapu dripada keje gigolo....

aReLaN said...

@Ca Cik Duyung : entahla.bagi dia ada kot.hahaha..sje je bukak tagged sebab yg tu je leh bukak kt ofis dalam byk2 social website

aReLaN said...

@QasehnyaRania: astaghfirullah....

aReLaN said...

@NIZAM : tak tau pon ak sbnrnya.sje buka sbb kat ofis fb ngan twitter tkleh bukak.hoho

aReLaN said...

@nini : familiar???biar btul.hahaha...mmg chuak la mle2 bce mesej tu

aReLaN said...

@khalila ishak : tau tkpe.lagi rela keje camtu dri jadi gigolo.

nitnot said...

gigolo bhai , HAHA . gaji mantap , dosa lagi lah mantop .

eh mesti bangga ada org puji kehenseman anda , ye dak ? ;p

Juliet_iRa~" said...

ahaha..sbb anda telah expose gambar hensem yang telah menggugat keimanan gigolo berkenaan..;p..

nasib baik kuat iman..ekekeke

psss : tagged mmg byk org yang kurang senonoh!huuu..dah delete da akaun tu..

aReLaN said...

@nitnot : tak sempat nak bangga pon.chuak yg lebih.hahaha

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" ; hensem pekebendanya.adoi la.payah gak sbnrnya ni.dlu gay pon pernah usha dri ini.seyes geli geleman.arghhh

CekbOlat-bOlat said...

abg botakkk !kehkehkeh..
nsem2.. gigolo? jdi bonzer bolat boleh? kehkehkeh..

psstt: ingt bngla mne tdi.. kehkehkeh..ape pon tengs abg sudi komen tnpa jemu ngn adk bolat.. syg abg =)

aReLaN said...

@Aiya Hassan : hotstuff la sgt.hahaha

aReLaN said...

@DekBolat : amboi2.sukati je panggil bangla eh.memang sje je cari pasal ni.hahahah

|cah-sahaJa said...

Hye abg botak.. hehe. :P
Gigolo.? WOW! *terbeliak...
haha..

Dunia dah akhir zaman kan.. semua aneh2..

yup2.. mintak2 jauhkan la kan.

aReLaN said...

@Icah-sahaJa : memang sme pelik2 je skang ni.hmmm...amboi2.sukati je nk pggl gtu eh.hahaha

apix said...

alamak .. gigolo dia bagi kat kau ,, nasib baik di tolak .. kalau d-approve nyer tuh ... hilang lar ke henseman ... he3 ..

aReLaN said...

@apix :memang tkdela aku nak terima keje gtu.hahaha...giler2.

shera haifa said...

mak oii.. GIgoLO..

Laila Maisara said...

hahaha adoyai lawak je lah mamat yang mesej tu.

aReLaN said...

@shera haifa : dalam byk2 keje,keje tu gak dia nk offer.aduhai manusia

aReLaN said...

@Laila Maisara : masa mula2 dapat tu rse nak je lempang mamat tu.hahaha

nanabyte said...

Nauzubillah-min-zalik~ isk3. ingatkan keje ape la smpai offer rm10K.

minta dijauhkan daripada benda2 yang boleh merosakkan akhlak dan juga iman

jaga hati ye bhai~ :P

amir aizat said...

perghhh

Original CikTeddy said...

huarhh..jd hensem pon susah..kah3...sbar ajela

Miss Hidy said...

aduh....en lan...ada rupa gigolo ke ni? ni dah kes bahaya da ni...hahahaha...ingt td dapt offer kerja jadi AM ke ap ke...hehe

aReLaN said...

@nanabyte : tulah kan.skang ni apa2 leh jd.macam2 keje ade.nauzubillah

aReLaN said...

@amir aizat : memang perghh tak terkata

aReLaN said...

@Original CikTeddy : hensem la sangat.hahaha

aReLaN said...

@Miss Hidy : tak tau pe kriteria gigolo yg dia nmpk ada pada diri ini.hahaha..

cik ika said...

kuatkan iman didada okep..

Cik Bunny said...

adeh, apesal profile pic lagi ensem eh? jeles aku *bukan jeles tapi tertarik sampai terminum teh tarik ~lol

nurmujahidah said...

wah,, ttp la awak leh bangga laki cakap awk hensem,, kih3

nurfauzi said...

wah...orang dapat kesan bakat tu...hahahaha

aReLaN said...

@cik ika : ye cik ika.insya-ALLAH.mga sntiasa dalam lindungan-NYA

aReLaN said...

@Cik Bunny:hahaha...hensem la sgt.tkde makna nak jeles pon

Cik TeN10 said...

lohhh.. ingatkan dpt keje ape la td smpai 10k tu.. punya la excited nk tahu.. tgk2 gigolo ??? apakah..
takpe.. gaji ciput pun kalau rezeki yg halal, sikit mcm mna pn mesti ckup kan.. :)

aReLaN said...

@muja : seyes time bce tu,langsung tak timbul rse bangga sbb chuak terlebih.hahaha

aReLaN said...

@fauzi : berbakat la sangat.hahaha

aReLaN said...

@Cik Ten10 :btul2.kalau sket tapi berkat n halal,itu dah lebih dari cukup.gaji besar mne pon tapi takde keberkatan, mmg smpi ble2 pon rse tak cukup.

masz said...

Income memang lah byk... dosa pun byk... takut tak tertanggung jer... dosa kt yg sedia ada pun dah tak tertanggung... ni dia ajak buat dosa lain...

Kalau nak buat jahat tu... janganlah ajak org lain turut serta... hisss

aReLaN said...

@masz : kan3.ntah pe la dia pikir.pastu siap ajak join.hmmm

Rahmah Ram Ram said...

hahhaha...ada jugak orang hantar pesanan dekat message macam tu ye..agak-agak kalau orang desperate nak duit banyak dia accept tak?

Hish @aReLan mintak dijauhkan dari semua itu..biarlah gaji kita kecil dan jangan himpun beribu dan berjuta dosa yang kita sendiri tak tau samaada ianya diampunkan nnt ke tidak.

Biar miskin duit jangan kaya dosa.. :)

aMaryLLiXe said...

ape lagik..amik r!! =P

acheeqa farhana said...

ishh..garangny muka yang first tu..hehehe

9n0L4 said...

rasenye kan gmbr² di atas tu sesuai utk contest gmbr aku menarik & awesome. hee.

kyo_9 said...

pergh..
tawaran ko lagi ok kot dari yang ak dapat dulu waktu kt JAD.. siap suruh ak layan lelaki ngan pompuan skali..

puihhh!!

Nisa Greennnpanda said...

fuh... dahsyat2.. haha.. XP

Nurrul said...

Ouuhh ! terperanjat gak ada 10k gaji dapat.. tengok-tengo gigolo,..

p/s : nasib baik kuat iman :) ,

Nurrul said...

aihs . bahayanya !

DiDiE eLa said...

perghhhhhhhhhhhhhh hahahahaha kalah gaji engineer yg fresh tue...haha

selamber badak jer suruh jadi gigolo...

biar miskin, janji hidup xpenuh dengan dosa2.. yg sekarang pown kita xtawu berapa byk dosa yg kita dah tanggung kan.. haiyooo macam2..

aimaniman said...

betullah, hidup kat dunia pun bukannya lama pun, gaji yg ada x habis2 pun,.. x pa le biar sedikit asalkan halal...

aReLaN said...

@Rahmah Ram Ram : mintak jauh la dari benda2 gitu lagi.muka ni nk disuruhnya jd gigolo.adoi la

aReLaN said...

@alia : kalau amek tu, memang aku kaya raya la tapi bapak geli nk melayan datin2 kang.hahaha

aReLaN said...

@acheeqa farhana : hahahah...dri sndri pon takut ble tengok

Nurul Aisyah said...

ok..kalau macam tu xpe lah...huh...bru lega...byknyer duit guna sendiri punya tu...

aReLaN said...

@9noL4 : menarik & awesome la sgt.scary ade la. :p

aReLaN said...

@saido : ko pak arab.sebab tu kot.hahahaha

aReLaN said...

@Nisa Grennnpanda :tu lah pasal.terkesima jap ble bce mesej tu.hahah

Ca Cik Duyung said...

haha..adekh bos alan aktif tagged sampai dia x block tagged? hahaha

Nurul Aisyah said...

> . <

aReLaN said...

@Nurrul : bahaya kan.nak kte sye ni baik sgt pon tkde la tapi memang tak sampai la tahap jd gigolo kn.hmmm

maszull said...

assalamualaikum arelan...pergh tawaran kerja yg betul2 mencabar keimanan harap dpt fikir2kn yer.... hehehehehehe....:)

nanabyte said...

aaaa, tahu xpe.

u r tagged/ visit aww :P

http://belognanabyte.blogspot.com/2012/01/segmen-mr-eraz-fadli-tingkatkan.html

Nurul Aisyah said...

sy pun tag nama..err..nak panggil apa..hmmm..ok2 lantaklah...yg penting sy dah tag awak...

http://tiniersakura.blogspot.com/2012/01/contest-im-super-cutest-blog-by-faz-and.html

akuamir said...

haish,, susa betul la jadi orang hensem nie kan?? ahahahaaa... ;D

aReLaN said...

@DiDiE eLa ; memang kalah.scholar kat jpon pn kalah.hahaha

aReLaN said...

@aimaniman : btul tu.xgne gak kaya dunia tapi papa kedana akhirat kelak.hmmm

aReLaN said...

@Nurul Aisyah & nanabyte: baiklah kamu berdua.nanti ade mse sye tunaikan tag tu ye.hehehe

aReLaN said...

@Ca Cik Duyung : yang block ni HR pnye keje.dia xtau kot apa itu Tagged.hoho

aReLaN said...

@mama maszull : memang mencabar.klu tak tahan,memang dh lme la sambar kn.hmmm

aReLaN said...

@akuamir : ahahaha...byk la pnye hensem.tang mne dia nmpk hensem ak pon tak tau

Nurul Aisyah said...

ouh...xde apa sgt pun..sy join satu contest n tu syaratnye..so ikut jelah

Juliet_iRa~" said...

sbb buat rambut cacak2 + ala2 stylo milo gtu..ahahaha..;p..alolo malu la tu org puji dia..keee ;p

fuyooo hensem + mcho la tu kalo gay siap usha..ngeeee..

jgn lyn!ahaha..kesian ehem2..heee

Amirah said...

Teruknya orang tu...

Alieza Dayasari said...

profile pic lama tu.. mmg lama... hihihi

ツ Bieaz ツ said...

tetibe dpt mesej mcmtuh kalo keje elok xgak apa nie masyaALLAH tak berkat langsung.
bahaya..bahaya..

#kuatkan iman :)
hehe

nur chahaya said...

masyaAllah..keje mcm nie pon ade kan..aduiii.bia lah sikit tp bekt..dr byk tp haram...

Nurul Aisyah said...

hahahah Amirah tu kawan saya tau ARELAN...

follow la dia cian rasanya..

msredcheesecake said...

Gigolo gaji 10k? Requirenment muka hensem je. Tak yag ade degree bagai... Tanak? Hheee....

S H I T E Q said...

gigolo? OMG~ ish3. dunia2

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" ; geli yang teramat la ngan gay dan seangkatan dgnnya.euwww

aReLaN said...

@Amirah : kan kan kan

aReLaN said...

@Alieza Dayasari : memang lama pon. dalam 7 tahun lepas la jugak rasanya tu.hehehe

aReLaN said...

@Bieaz : insya-ALLAH.doakan la selalu moga kita sume ditetapkan iman.

aReLaN said...

@nur chahaya : betul tu.yg penting berkat,bukan nilai

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : oooo..dh follow pon.hehehe

aReLaN said...

@kak red : baek la wat keje engineer yang gaji tak seberapa ni bndg ngan keje haram cmtu.hoho

aReLaN said...

@SHITEQ : tulah pasal.manusia skang terlalu alpa ngan dunia.hmmmm

Nafisah Ruslan said...

hahaha.. not bad jugak keje tu.

tapi better jadi gigolo untuk isteri sendiri je nanti. dapat pahala :)

aReLaN said...

@Nafisah : tu semestinya.hehehe..

Nurul ain said...

amboiii!! kelas kau... mcm ni pun ada jugak heh...

aReLaN said...

@Nurul ain : hahaha..skang ni memang macam2 ada

nasha sanza said...

hehe..botak tu kan seksi? ok la tu kalo nak kaya? hihi...tak delah..i'm kidding ok?! Lain kali jangan bubuh gambar macam tu! bukan semua berhati baik!

aReLaN said...

@nasha sanza : sje je nk tukar sbb dah lme tak berusik tagged tu.tak sangka lk jd gtu kn.hehehe

Mishter Izwän said...

bro, muke kau mmg hensem dowh!!tak sangka arelan ni hensem!!!

Untung seyh gaji 10K, tuh baru income, belum duit tepi lagi, mne tahu nk bagi aprtment ke!!!hahahaha, tp gigolo la plak, simpang!!!`