Wednesday, January 25, 2012

HePi BDaY BuaT DiRi iNi

Tanggal 24 Januari 2012, aku berusia 25 tahun. Dah suku abad rupanya aku ni. Syukur ke hadrat ILAHI atas limpah kurnia-NYA buatku selama ini dan seterusnya membolehkan aku terus menghirup udara, bernafas, bergerak di bumi yang fana ini. Terima kasih tak terhingga juga aku tujukan pada mak ats jerih perih melahirkan aku 25 tahun yang lalu, kepada mak abah juga terima kasih sebab besarkan anak sulong yang kadang-kadang agak degil sorang ni ye.

*Lunch with nasi & ayam percik*

Tahun ni la first time aku sambut birthday sorang diri, kat Nilai tak buat pape pon sebab kilang aku tengah cuti CNY lagi. Family lak kat Perak, aku kat Nilai, si dia lak kat Kedah. Aktiviti aku sepanjang birthday aku tahun ni hanyalah mentekedarah je. Tengah hari lepas Zohor kuar rumah, cari makan tengah hari. Pastu singgah Watsons jap cari gel rambut aku. Disebabkan aku ni terlalu la bosan, aku berjaya menambah koleksi kad dalam wallet aku, welcome to my wallet wahai kad Watsons. 

*Kek birthday. Heho....*

Lepas tu gi kedai kek kat sebelah Watsons tu. Aku ngidam nak makan kek tapi disebabkan Secret Recipe kat Nilai ni tutup, terpaksa la gi kedai kek bese-bese je. Beli kek tiramisu sepotong RM5. Dah lebih kurang harga kat Secret Recipe lak aku rasa. Hahahah...Rasa takde la sedap mana pon. Malamnya lak gi dinner lewat malam kat BBN Cafe, pekena bihun sup. Mula-mula ingat nak makan kat Dataran Nilai tapi sadis lak rasa kalau makan sorang diri satu meja kat situ. Aiyaaa...Gitulah ceritera birthday aku yang ke-25 tanpa sebarang keistimewaan. Tapi wish kat fesbuk ngan SMS tu memang bertimbun la.

Terima kasih buat sume yang masih mengingati diri ini dan wish birthday tu ye. Nak balas balik sorang-sorang punya wish aku tak larat lak karang. Hahahah...Syukur sekali lagi atas nikmat umur, kesihatan dan segalanya yang dilimpahkan untuk diri ini. Moga diri ini sentiasa menjadi hamba-MU yang bersyukur dan tidak lalai. Tetapkanlah aku di jalan-MU ya ALLAH. Amin....Terpaksa la tunggu sampai start keje baru leh terima hadiah ni. Hohoho... Pe la dapat tahun ni ek.

88 comments:

nAna ezReenA said...

laaa... cny xbalik kg keee?? huhu.. rugi baaaaaahhh... aritu nampak la sign board teluk intan :p

9n0L4 said...

hepi birthday arelan!. sharing DOB same dgn my bro. tapi he is a year older than u. ;)

aReLaN said...

@nana : cuti CNY gi kenduri kat pasir mas. kakak dia kawen.hehehe

@9n0L4 : wow...wish hepi bday to him too.

Nur Lavender said...

same umo rupenye kite..hehehe..:) btw, hepy besday bro..kesian sambut sorg2 ye..xmo sedey2 k..hehe

Rey_An said...

Hepi befday..hihi..sempat lg kan ni :)

Miss Hidy said...

wah...en lan...happy belated birthday..may allah bless you and success in your life always...=)...sweet 25...=P

aReLaN said...

@Nur Lavender : time kasih.tkpe2.hujung mgg ni gi smbut ngan si dia.hohoho

@Rey_An : sankyuu~~

@Miss Hidy : amin...moga sntiasa dalam rahmat-NYA

Cik TeN10 said...

Ehh your birthday sma dgn my friend !! Happy belated birthday !! Smoga pnjg umur dan dimurahkan rezeki.. Lg satuuu smoga cepat2 kawin.. Hihi

Perghhh.. Tggu adiah dr bos !! Terbaikk !! :p

Alaaa kiter dh 3 tahun lebih Xsmbut birthday tau.. Lg sedihh tp buat don't know je la haha.. :D

dhiera said...

selamat hari tua.. macam sadis kan sambut beday sorang2.. wuwuwu

dhiera said...

eh, dah jawab tag semalam. hehehe
http://dhieranottie.blogspot.com/2012/01/keranamu-alan.html

dyabunga said...

sedihnye sambut birthday sorang2..
lan dah tua..haha..happy birthdayy

Nurul Aisyah said...

waaaahhhh!!!!! Happy Birthday!!!
Otanjoubi Omedetou! :)

Fana | Aqim said...

wah..happy belated birthday lan..semoga panjang usia dan dimurahkan rezeki..

p/s: belanja diri sendiri jelah ok :)

Nurul Aisyah said...

kesiannya....sorang jer? huuuuu~

Masz Sidek said...

happy birthday...
umo dah masuk suku abad...

Nisa Greennnpanda said...

Tanjoubi omedeto, arelan-kun~!!! ^_^
Sweet 25 ye, hehe.. XP

siannye smbut sorg2.. lain kli dtg s/alam aa, ngehehehhe... XP

la~..kite beza setahun je eh.. (ari tue arelan-kun ckp arelan-kun dh tua, hehe..XP)

Nisa Greennnpanda said...

lupe lka, xnk pgl arelan-kun dh, nk pgl alan-kun je.. >_<

nurfauzi said...

HAri lahir dari sisi pandangan lain:

Rupanya dah makin dekat dengan mati kita ni...

hehehe

Kancil 8349 said...

Selamat hari lahir

Mr.Clive said...

selamat ari jadi bro.bila nak kahwin?hahaha

anyway, ko patut warning awal2 kat title ko tu ade letak gambar makanan skali...adess...lapar pulak ni

aReLaN said...

@Cik Ten10 : sankyuu~~AMIN...purezento choudai!!!hehehe

@dhiera : memang sadis pon semalam.tapi nak wat cmne.layan kan aje.

@dya : hahaha...tulah pasal.dh 25 rupanya.tak lama lagi nak kena jd laki n bapak orang lak. :p

@Nurul Aisyah : arigatou ne~~

aReLaN said...

@Fana : amin...yelah.nk tunggu org len blnje ble la agaknya kan.hehehe

@masz : bila sebut suku abad tu trase tua giler dah.hahaha

@Nisa Greennnpanda : setahun tu besar beza dia. :p

aReLaN said...

@fauzi : betul tu.moga diri ini tidak lupa..

@Kancil : time kasih banyak kancil

@Mr. Clive : kawen tu tunggu la jap lg.hehehe..aku sndri bile tengok balik pon terliur.hahaha

maszull said...

asslamualaikum arelan....hepi beleted day yer sori mama lambat wish...:)

http://maszull.blogspot.com/2012/01/hepi-belated-day-arelan.html

ieyza afieyna said...

happy belated birthday bro.. ;)

Ckin Kembaq said...

selamat hari lahir naa.. ^_^

aReLaN said...

@mama maszull ; waalaikumussalam.wow..terharunya ada orang buat entri for me.time kasih mama

@ieyza afieyna : time kasih!!!

@Ckin Kembaq : sankyuu~~arigatou~~

nurmujahidah said...

laa,, sorry lambat,, happy bfday arelan,, kih3,,, :D

Nurul Aisyah said...

Douitashimashite! :)

~aYu~ said...

happy birthday! 25 rupanya.. dah bole kawin dah.. ;)

fiza nurani said...

happy birthday :)

nasha sanza said...

alaaa...cainnya..lain kali panggil saya je..nanti saya teman awak ye..hehe..happy birthday..saya dah jawab soalan awak tu..datang la..blog saya nak tengok jawapannya...oh ya! happy birthday to you....=) hehe..silap teka umur..hhaha..

CekbOlat-bOlat said...

"si dia" org Kedah? bolat ke? haha *perasan

sadis giler abg ni.. mkn sorg2,jln sorg..

smoga cepat khwin!!!! nnt berteman =)

LAici KAng Ais said...

SHL bro

Cikgu Ma said...

epy birthday...25?? muda lagi...cmna jumpa bakal mertua?hehe

sebenarnya anda kena tag jugak..tp tengok dh ada entry tagging tu..tapi tak pe la...harap sudi singgah..hehe

http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/01/game-tag-versi-2012-siap-la-sapa-yang.html

NIZAM said...

HEPI BESDAY LAN :))

Anak sulung biasa seorang abang yang baik hati dan tau buat keje umah. tau masak sume. jaga adik2. aku ank lelaki bongsu, so aku mmg manja terlebih2. haha.

lan, bila nk update cite g pasir mas tu, nak gak tau.

Nurul ain said...

HB... eyh2, design blog ni ada persamaan dgn blog abg phat la.. :p

aReLaN said...

@muja : better late than never.hehehe..time kasih banyak

@~aYu~ : dah tak lama pon insya-ALLAH. hehehe

@fiza nurani : arigatou~~~

@nasha sanza : hahahah...kalau panggil cik nasha ni kang jd cter len lak.bahaya2.

Mak Usu said...

Happy befday arelan.. Semoga hari2 arelan bertambah baik selamanya..

aReLaN said...

@DekBolat : hahahah..bukan la.abg ipar dia orang kedah,bakal biras la kiranya.tulah pasal.smpi bila la nk sorg kan.hmmm

@LAici KAng Ais : thanks a lot bro!!

@Cikgu Ma : hahahah..nanti saya singgah ye kak.time kasih.uish..25 dah tua tau bagi diri ini

aReLaN said...

@NIZAM : hahaha..memang betul.ak bab2 keje rumah,jge budak kecik mmg tip top tapi bab masak tu malas sket.kat jpon dlu rajin la gak masak.citer kat pasir mas tu tunggu la.rsenya wiken ni baru aku leh citer kot.

@Nurul ain : time kasih makcik.uish..nanti sye singgah blog abg phat tu ye.

@Mak Usu : time kasih banyak ye.insya-ALLAH

nurmujahidah said...

ala2 churp2 la jugak,, tapi harga die lagi mahal,, ads dye sikit je,, :D

Saddila said...

happy birthday. semoga bahagia selalu :))

aReLaN said...

@muja : oooo...thanks for the info

@Saddila : arigatou gozaimasu~~amin.moga kte sme sntiasa ceria

eLLa n aLia said...

happy bday.. wah, bahagianya dapat makan kek tu...

aReLaN said...

@eLLa n aLia : bahagia???nasib baek tak nangis makan sorang2 tau.hahaha..btw,time kasih

KiD said...

happy besday!!! aku pernah alami apa yang kau alami ini di waktu hari jadi.. hehehehe.. cool beb!

aReLaN said...

@KiD : cool???hahaha...nasib baik aku tak nangis je ngadap makanan.adoi la.biarla ni yang pertama dan terakhir smbut sorang2

agak masalah said...

cuba buat segmen "jom barbeque bersama arelan". memang x kan makan kek sorang2 punya la hehe

Eza Boom Boom :) said...

sedihnyaaa! wuawua.. nangis sekali boleh?? :P hihik..

Selamat hari tua, incik arelann..
Semoga sentiasa mendapat yang terbaik untuk hidup awak. Hihi.:D

MsDila said...

happy belated besday. dah tua dah ye; 25 thn. heheheh
kat blog ni pun dah bepuluh2 org wish..
fuhh..betapa untungnya mr.arelan kita ni sebab ramai yang celebrate besday anda walaupun dari kejauhan. bermakna, anda tidak keseorangan. tak gitu? =)

Lia Irdelia said...

moga bertambah3 ler rejeki nyer yer,, ;)

[z@ck] said...

happy belated birthday arelan! have a blast! bila nak kahwin? hehehe

nur_za said...

arelan..sori la lmt wish..hapi birtday..hee...alo..sian ye..meh dtg taiping..blnje kek secret resepi..nak kek apa..tiramisu..suma boleh..mintk je..tapi dia la byr kan..nur blnje je

yad'z said...

hepi belated bufdayyy... ^^

msredcheesecake said...

Happy bday bro..... May all ur wishes come true... Dah tua dah yea....

shera haifa said...

uk aloh sedihnya smbut bufday sorang2..

aReLaN said...

@agak masalah : tapi masa tu kan cuti CNY.mesti orang lain syok bersama family.hehehe

@eza : arigatou ne eza-chan.

@MsDila : memang untung.bukan senang nak dapat member ramai yang wish camni kan.tapi kalau tak post pasal bday sndri ni,msti sume syp je.hahaha

@Lia Irdelia : insya-ALLAH.moga kita sume murah rezeki.amin...

|cah-sahaJa said...

sms nan pesbook je?
blog? hehe

HAPpy BesDayyyyy!!! TUa! :DDDD

aReLaN said...

@[z@ck] : hahaha..soalan cepumas tu datang gak.tunggu jela masanya akan tiba.

@nur_za : jauh tu nak gi taiping.hahaha..takpe.better late than never.thanks

@yad'z ; arigatou ne~~

@kak red : sankyuu~~mne ade tua. :p

@shera haifa : tau tkpe.sabar jela.moga tak jadi lagi pasni.hehehe

Juliet_iRa~" said...

happy birthdayyyyyyyyyy!

bru 25thn..hee

smoga sentiasa gembira, dipanjang umur n diberikan kesihatan y baik..cpt2 ke jinjang pelamin...hee :)

Shaznina Sofia said...

sorry lmbt wish happy belated birthday... :)

cik izars said...

sedap tgk kek..
happy belated birthday:)

G@D!z$ said...

aminn..epy belated besday...moga sntiasa di bawah lindunganNya...

de engineur said...

Happy Birthday, bro!

Semoga dimurahkan rezeki ya

Cik Syue said...

happy belated birthday bro.. may Allah bless u always.. :)

محمد شهريل القنيطري said...

haha jadi kerja jgk sorang-sorang..happy birthday!!

aReLaN said...

@Icah-sahaja : blog tu sebab ada post ni yg ramai wish.mana ada tua.muda remaja lagi. :p

@Juliet_iRa~" :arigatou~~amin.moga tercapai sume

@Shaznina Sofia : time kasih.tkpe lambat pon.janji ada

@cik izars : nampak je sedap tapi rasa bese2 je.time kasih

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Salam Azuran,

Selamat Menyambut Hari Lahir, semoga sipanjangkan Umur & dimurahkan rezeki. Amin.. Ikhlas dari kami Zul & Azizi Boarding Pets

Kami singgah & follow blog Azuran, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye.. :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com

aReLaN said...

@G@Diz$ :amin..mga tercapai sume.terima kasih

@de engineur : time kasih banyak.amin...

@Cik Syue : arigatou~~may we all be under HIS blessings.

@Shahril : syukran2

aReLaN said...

@Zul n Azizi Boarding Pets : salam.terima kasih.nanti saya singgah n follow balik k.

nanabyte said...

tadaima!!

wah3. arelan. besday ehh/ sowie, br nak wish. happy belated besday :)

btw, jom join segmen. (anda ditag) keh4

http://belognanabyte.blogspot.com/2012/01/segmen-jom-sertai-senarai-blog-terhebat.html

Original CikTeddy said...

sodapnye kek beday..hee..x lewat lg kan nk wish?epi beday bang lan =)

Juliet_iRa~" said...

psss : sedapp..hee..belakang istana negara..heee..fames gak rsnya kat situ..tp sy pon br 1st time mkn..ekeke ;p

pinky_liscious said...

erk..la bufday ke??sory sgt sbb bru baca ur story nie.. so happy belated bufday bro!! happy awez and smoga dimurahkan rezeki and dilancarkan segalanya.. :)

pinky_liscious said...

erk..la bufday ke??sory sgt sbb bru baca ur story nie.. so happy belated bufday bro!! happy awez and smoga dimurahkan rezeki and dilancarkan segalanya.. :)

HeNRieTTa JoSe said...

Happy belated bday....tp...hjg mggu nieh sidia ada kan...xperlu sedey sedey....

Mishter Izwän said...

happy belated besday, sedap kek, ade lagi tak. meh sikit . hahahaha

aReLaN said...

@nanabyte : terima kasih.nanti saya buat ye.hehehe

@Original Cik Teddy : arigatou~~nampak cam sedap kan tapi bese2 je.tak padan ngan harga.heheh

@pinky :sankyuu~~amin.moga dipermudahkan segalanya

aReLaN said...

@HeNRieTTa JoSe : hohoho...memang tak sedih tapi ade kenduri kawen lak utk dihadiri.ntah bila la leh celebrate

@Mishter Izwan : time kasih bro.kat kedai ada lagi la kek tu.

nurmujahidah said...

lan,, sorry muja tak buat yang tag tu,, hehe,, memg tak pernah buat pun,, jangan mara tau,, kih3

aReLaN said...

@muja : tkpela.mana ada marah.bukan paksa pon kan.kalau free n rasa nak buat memang dialu-alukan.tapi kalau membebankan tkpela.hehehe

nasha sanza said...

hai,en are lan...gembira kenal awak ye..err ada fb tak? kalo ada,sila add saya ye..thanks sebb sudi jadi kawan...tweet pun boleh..semoga awak berjaya dengan apa yg awak buat...oh ye! saya memang serius nak stop blog...insyallah kita berjumpa..=)

Nurul Aisyah said...

oooo.....

anamizu kaito said...

woahhhh! kira kewl lettew lan! celebrate srg2 pastu mkn sedap2 gitu! perhhhhh!!! hehe




hepy belated bday lan ;)






luv,
cik ana

S H I T E Q said...

laaa. happy belated birthday yerr abg arelan. ngeh3. cpt2la kawenn. nnt ada laa teman nak celebrate birthday ;))

QasehnyaRania said...

Hapy bufday arelan

QasehnyaRania said...

Hapy bufday arelan