Tuesday, January 24, 2012

KeNa TaG LaGi

Kalau ikutkan memang takde mood ditambah ngan letih tapi jawab jela ye. Aku kena tag lagi kali ni oleh Saudari Dya. Sebenarnya aku dah pernah buat benda ni kat sini. Syarat dia seperti berikut.




1 . You must post this rules in your entry.
2 . Each person must post about themselves in their entry.
3 . Answer the question than tagger set for you in their post. And create eleven new questions for new people you tagged to answer.
4 . You have to choose eleven people to tag link them on the post.
5 . Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6 . NO TAG BACK !
7 . No stuff in tagging section ''YOU ARE TAGGED IF YOU READING THIS''.
8 . " YOU ARE LEGITIMATELY'' -a.k.a REALY , TRUST , WITH ALL HONEST- have tag eleven people.




11 Perkara Tentang Aku

  1. Aku lahir di Melaka, family aku sekarang menetap di Teluk Intan, Perak. Aku lak dok sorang diri di Apartment Nilai Perdana, Nilai, N9
  2. Abah aku bekas askar. So, family kitorang selalu pindah randah. Antara tempat pernah aku duduk ialah Rembau, N9 (2 tahun), Simpang Renggam, Johor (6 tahun), Besut, Terengganu (14 tahun). Lepas tu pindah balik dekat kampung abah di Teluk Intan, Perak.
  3. Aku grad dari Tokai University, Japan dalam bidang Prime Mover a.k.a Automotive Engineering.
  4. Antara panggilan aku ialah Zele, Matle, Alan, Lan, Azuran. 
  5. Suka bersukan contohnya basketball, futsal, badminton, ragbi, running etc.
  6. Suka minum Ali Cafe. Perghh....
  7. Aku selalu jadi tukang perabis makanan kalau kuar makan sebab memang aku jenis tak suka membazir makanan. Pinggan aku sentiasa licin melainkan kalau makanan tu busuk atau langsung tak sedap.
  8. Aku lagi suka jemur baju dalam rumah dan biar kering dengan angin kipas je.
  9. Aku simpan sume hadiah, kad atau pape jela orang bagi kat aku dalam kotak kasut aku yang bertimbun kat rumah ni. 
  10. Pemalas bab beli baju sebab tak reti & malas nak pilih. Aku senang ngan t-shirt brand sukan cam Nike, Adidas, Reebok serta jersi je.
  11. Keje kilang buat lampu kete kat Nilai.

Soalan dari Dya
  1.  Idola korang masa kecik dan sekarang? Selamanya Nabi Muhammad 
  2. Kalau di beri wang RM1 juta, korang nak buat apa dengan wang tu? Beli rumah, hantar mak abah gi haji, beli keta, selebihnya simpan.
  3. siapa korang 5 tahun akan datang? Still machai kat kilang
  4. apa yang korang tak suka bila bw kt blog dya? Takde kot. Sume ok je
  5. filem kegemaran korang? Latest, Real Steel kot
  6. warna kegemaran? Hitam
  7. sebab minat warna tu? Mutu, keunggulan. Hohoho
  8. handphone yang paling korang sayang? Mestilah my S II
  9. kalau di beri pilihan untuk melancong secara percuma, negara yang korang perlu pilih korea, italy, indonesia..korang pilih yang mana?  Korea
  10. sebab apa pilih negara tu? The last time pergi, tak sempat nak jalan puas2
  11. teka saiz kasut dya..haha 5 kot
11 Soalan Dari Aku Lak
  1. Berapa umur?
  2. Makanan dan minuman kegemaran?
  3. Pendapat tentang blog ini.
  4. Pendapat tentang empunya blog ini lak camne.
  5. Favorite hangout place with friends?
  6. Apa korang nak bagi untuk bday aku hari ni? Hahahah
  7. Korang tau tak sebenarnya hari ni bday aku? Yang keberapa?
  8. Drama Korea, Jepun, Melayu atau Indon?
  9. Kerjaya dulu baru pikir pasal kahwin atau tak kisah?
  10. Bila nak kahwin? 
  11. Kenapa blogging?
11 Mangsa Tag Aku

46 comments:

Zakaria's daughter said...

hamboii. haha.

dyabunga said...

byk btl nama pnggilan..haha..

Has said...

Happy birthday Mat Le. Semoga sihat & ceria sentiasa. 25 tahun...sekejap aje lagi 30 tahun hehe :P

S H I T E Q said...

ehe. birthday ek? happy birthday! cpt2 la kawennn ;PP

Cik TeN10 said...

selalu kena tag sebab kat dahi tu ade tulis cmni kot >> sila TAG aku.. kih3

ari ni balik lab awl nk hibernate lam futon.. kih3 ;p

anamizu kaito said...

fuhhh ko dok sorang2 je lan kat apartment?? cepat arrr kawen lan =P




luv,
cik ana

aReLaN said...

@Zakaria's daughter :selamat menjawab.nanti sye check jawapan.heheh

@dya : tulah pasal.kalau ikutkan banyak lagi tu tapi kang penuh lak satu page. :p

@Hasparina Sensei :arigatou gozaimasu~~30 sai mada hayai desu.

aReLaN said...

@SHITEQ : yup.today's my bday.dah tua pon.wuuuuu

@Cik Ten10 : elok sgt la tu fuyu ni wat cmtu je.hahaha

@cik ana : kalau ikutkan dari dlu lagi nak kawen tau. :p

anamizu kaito said...

la buah hati p kenduri kakak dia ke? apesal ko x folow skali je??

bday ko arini ke lan???

NIZAM said...

thanks lan, nasib baik aku tak kena tag. haha. kalo tak jenuh aku nk pk jwpn nye.

Eza Boom Boom :) said...

rajin lagi main bende ni.. hihi. rajinnn :).

kalau awak befday hari ni, epi befday laa ehh.. :P

Kalau bukan, simpan je wish ni untuk hari yang bakal tiba :), ngeehh3..

Cik TeN10 said...

nikmat berhibernasi time sejuk tu mcm nikmat mkn abc waktu panas.. sedapp sgguh la.. haha

bersyukur sgt2 sbb tak kena tag ! hahahh :p

aReLaN said...

@cik ana : sbelah pompuan kat pasir mas aku g.sblh lelaki kat kedah hari ni tak gi.tak muat kete.blik jela terus nilai ni smlm.eheheh

@NIZAM : ni tme kasih betul ke kiasan???hahaha..kadang2 pikir gak,tag salah,tak tag pon salah.hmmm

aReLaN said...

@Eza : hari ni la bday nye.hehehe..nak adiah leh???

@Cik Ten10 : ni lagi sorg.bersyukur btul2 ke kiasan je tu???hahaha..nak tag takut bebankan,tak tag takur terkilan lak.hmmm

Nurul Aisyah said...

wahahhaaa....kena tag laaa...ok2...sy buat..huhu

Lia Irdelia said...

Haiyooo...
segmen yg sangat panjang..
hehehhe

tahniah kerana di tag.. :)

agak masalah said...

mana post kisah pertemuan menantu dan bakal mertua ni bro haha

Nurul Aisyah said...

okey sy dah jawab soalan awk...

Mr.Clive said...

hahah pedasnya soalan ko tu bro.
bila nak kawen??
hahaha

deardearyhaty.blogspot.com said...

hepi bufday ya..:)

Cik Aini Lavender's said...

wah..hepi besday ye Alan.hepi2 sokmo n cepat2 kawin =)

dhiera said...

banyak ye kena jawab! dush~

CekbOlat-bOlat said...

tengs tag.. nk jwb ape ye?
haha.. susah smcm je.. =P

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : nanti cikgu check jawapan ye.hehehe

@Lia Irdelia : memang panjang.seksa gak la dibuatnya.sori la ye tak dapat tag lia.nak tag sme kang penuh satu post ni kang.heheh

@agak masalah : tu kena la tunggu.gambar takde tak best nak citer. :p

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : nanti cikgu check jawapan ye.hehehe

@Lia Irdelia : memang panjang.seksa gak la dibuatnya.sori la ye tak dapat tag lia.nak tag sme kang penuh satu post ni kang.heheh

@agak masalah : tu kena la tunggu.gambar takde tak best nak citer. :p

Original CikTeddy said...

oh..pernah duk ganu ek..cik org ganu.hehe

aReLaN said...

@Mr. Clive : hahaha..mostly yg baca blog ni rsenya student je.lantak la.ni orang panggil as planning the future.hehehe

@ila :terima kasih!!!sankyuu!!arigats!

@Cik Aini Lavender's :terima kasih.insya-ALLAH.mga sntiasa dalam barakah.

aReLaN said...

@dhiera : selamat menjawab la ye.hehehe

@DekBolat : ala,kacang je ni compare ngan soalan SPM.hahaha

@CikTeddy : org ganung beloh mane gop??walaupun dok ganu dlu tapi maybe loghat kita berbeza.hehehe

Nurul Aisyah said...

wahahahah...jadi cikgu ke?

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : xleh eh nak jadi cikgu jap???hahaha

Nurul Aisyah said...

waahahha....buleh jer...

dyabunga said...

memang banyk lh tu kalau tak cukup satu page..hehe

happy birthday.. cpt2 lah kawin..haha

shera haifa said...

owhh bufday ari nie.. masih belum terlambat tuk wish hapy bufday..:)

eLLa n aLia said...

bday? line mana ko cakap ko bday? btw, hpy bday gak lah..

aReLaN said...

@dya : nama panggilan tak banyak pon.tapi gelaran tu memang banyak la.heheh

@shera haifa : hehehe..terima kasih banyak

@eLLa n aLia :arigatou~~

Niena Sofea said...

Wah , gud luck ya .. =)

Nurul ain said...

HB & thanks cos tag ain ye pakcik... :)

nasha sanza said...

kenapa saya ditagged? saya sekarang tengah malas..demi en.arelan,ce! wah! saya jawab yek! hehe..tunggu....

MsDila said...

amboi, ramai betoi orang yang dok tag kat dia ye.. femes dah skrg ni. hehehehe

CekbOlat-bOlat said...

dh siap =)

Nisa Greennnpanda said...

owh~.... xpe la, sy nk pgl awk alan-kun la.. kawaii sket, ngehehehe.. XP

untung la penah study kat Nihon..jealous sgt2.. >_<

nsb baik sy xkne tag, hihi~... ^_^

aReLaN said...

@Niena Sofia: time kasih.hoho

@Nurul ain :time kasih dan sama2.sukati je nak panggil pakcik.aiyaa

@nasha sanza : sudikanlah diri anda ye.hehehe

aReLaN said...

@MsDila : mana ada femes.lambat lagi nak sampai tahap tu.

@DekBolat : time kasih banyak ye.hehehe

@Nisa Greennnpanda : hahaha..tp nihonjin pnggil azuran.ni nasib baik tak kena tag btul ke beralas tu??? :p

nur_za said...

selamat tak kena tag..hehehe

Juliet_iRa~" said...

alaa kena tag!menciiiiii..heee

nt ira buat.;p

Sue Unnie.. said...

oh. tag ni la yg dhiera kene tu.

slm ziarah..~