Friday, January 20, 2012

NaFsu oH NaFsu

Antara azam aku untuk tahun 2012 adalah untuk dapatkan balik badan ideal aku. So, setiap hari lepas balik keje, aku balik rumah cepat-cepat, bersiap untuk gi taman sama ada untuk main basketball atau 30 minutes running. Takpon angkat besi kat rumah jela. Tapi ada satu masalah di mana bila aku dah letih giler bersukan, perut aku merayu minta aku isi. Akibatnya cam semalam, aku tibai KFC ngan baucer RM30 yang aku dapat dari buat survey kat MySurvey dan AIP Online Surveys

*Ni sume aku sorang makan*

Menu dinner semalam ; snack plate, zinger burger, cheezy wedges, ice milo. Memang masyuk. Aku memang jenis tak order air gas kalau makan luar. Zaman ragbi kat sekolah & zaman uni dulu pon memang aku kuat makan tapi aku jugak kuat exercise. Tapi skang memang tak larat mana nak exercise. Balik keje dah letih. Tapi makan lebih kurang cam zaman aktif dulu. Camne la tak naik berat tu. Ish3


48 comments:

missSenget said...

byknye ko makan..!!

aReLaN said...

@missSenget : tengok badan la.hahahaha

dyabunga said...

lama xmain basketball..haha..tu betul kelaparan tu..

missSenget said...

kt mana nk tengok badan ko..??

hahahaha..

aReLaN said...

@dya : main jugak ke???sye slalu main sorang2 je.praktis shooting & dribble jela.hahaha..mmg kebulur pon time tu.

kyo_9 said...

AAARRRRGGGGHHHHHH!!!!

meleleh sioootttttt~~~~~

CekbOlat-bOlat said...

BANYAKNYEEE ! takder org suspek tgok abg ke? hahah

dyabunga said...

tapi sekarang tak main dah basketball.. hehe.. patut lah.. penat je exercise.. haha

aReLaN said...

@missSenget :hahaha..pandai2 la cari sndri

aReLaN said...

@saido : hahahah..kasi meleleh sket kat ko.

aReLaN said...

@DekBolat : hahaha..ramai giler kot pandang ngan jelingan menggoda mse kat kfc tu.

aReLaN said...

@dya : kena lebihkan exercise lagi nampak gaya ni.hehehe

nanabyte said...

uuuuuummmm. dapnyeww. nak3! X3

dyabunga said...

tau xpe.. tp jgn lah setiap kali selepas exercise serbu kfc.. kopem berat xturun2..haha

محمد شهريل القنيطري said...

perghhh..rindu gila kfc..kat morocco ni mahal gila..

aReLaN said...

@nanabyte : nak gilah serbu skang.hehehe

@dya : takdela selalu pon.ni pon dah berapa lama tak pekena kfc.

@shahril : ok la tu leh gk makan.kt jpon dlu,tengok jela member2 jpon makan.hahaha

ZYASH said...

Wah..lapa...saje je kan tepek gambar KFC... Sok mesti carik!!!

nanabyte said...

cess, takmau banje kite lettew. X(

yad'z said...

huwarghh.. banyak nyeee.. selalu kalau makan kat kepci or mcD nak abeskan ayam kat snake plate pon susah.. selalu bawak balik.. hehehehe

aReLaN said...

@ZYASH : cari jangan tak cari.kang kempunan :p

@nanabyte : baucer dah habis nak belanja cmne.hahaha

@yad'z : hahaha..kita nye tong saiz lain.memang la

nasha sanza said...

hehe..banyaknya...nie makan ke melantak cik abang?? hehe..jng marah..gurau jer...:)

msredcheesecake said...

Masalah yg sama.... Balik keje dah tak larat nk eksesais...

Miss Hidy said...

dush!!!!confirm xkan turun malah makin naik...hahahaha...xpe2..jnji hti snang dan ad org yg syg sdah...=P

maszull said...

assalamualaikum arelan...wah selamat menjamu selera yer sedap tu...:)

S H I T E Q said...

lama dh x exercise. heeee

Masz Sidek said...

hehehee... sy pun lama dah tak exercise...
kalau makan KFC sy suka ayam original...

Cik TeN10 said...

uihh snack plate plus zinger burger lagi plus cheezy wedges lg .. perhh perut tong nih.. salu kl mkn pn snack plate dh ckup memadai.. tu pn kdg2 xabes.. huhu

aReLaN said...

@nasha sanza :hahaha..skali skala melantak pe salahnya.

@kak red : kadang2 ble balik je keje rasa nk tdo je tapi gagahkan diri gak la gi jogging ke apa.

@Miss Hidy : turun tapi lembap giler la tahap penurunan dia.ssh btul dh keje ni.dh kwen nnt tak tau la cmne jd.hahah

@maszull : waalaikumussalam.memang dah selamat pon.

aReLaN said...

@SHITEQ :tak exercise tapi control makan tkpela kan.knp la dri ini kadang2 malas sgt ek.hmmm

@Masz :hahaha...sye tak pernah order original nye kalau mkn kfc

@Cik Ten10 : memang tong pon.besenya kalau si dia tak habis,memang saya la tukang perabis sbb tak suka tengok buang makanan ni.hehhe

fiza said...

Uitt...banyaknya makan ☺☺

Dah lama tak pekena kfc, ni yg rasa nak mkn kfc balik nnt.

aReLaN said...

@fiza : balik dari mana ni???

Cik Aini Lavender's said...

Ya Allah..hahaha
tgk pun dh kenyang kalo byk tu =)

Nurul Aisyah said...

Banyaknyer!!!!!!!
kalau sy x larat nak habis tu...zinger burger pun cukuplah.....
heheheehehehe...mesti exercise!!

alya said...

diet...diet...diet...hehe

LubLy said...

br0 jd bambam nt..huuuuuiii

Mak Usu said...

Hahahhaa... xper..makan jer.. tapi exercise pun kena ada gak..seimbang..baru umpp!

aReLaN said...

@Cik Aini Lavender's :uish..kalau gtu lagi best.jimat duit.tgk je takyah makan.hahaha

@Nurul Aisyah : exercise tu bnda wajib tau.heheh

@alya : malas la nak diet.hoho

@Mak Usu : tapi masalah skang makan tu lebih dari exercise. :p

Eza Boom Boom :) said...

sedapnyaaa! lama dah tak makan kepsi.. heee.. :)

shera haifa said...

makan sorang2.. xkongsi pun voucer 30 hinggit tu..huhu

aReLaN said...

@Eza :sedap giler.tambah sedap ble lapar n lme tak makan.eheheh

@shera haifa :mkn berdua sbnrnya.hehehe

Ca Cik Duyung said...

hui..kalo ca, dua ketol tu pon semput nak habis kan..huhu

aReLaN said...

@LubLy : xnk jadi bambam.hahaha

@Ca Cik Duyung : hahaha..orang pompuan mmg tong kecik kot compare to a man like me.

nur_za said...

fulamak..ni makn ke melantak ni...aish..

dhiera said...

perghhh... terasa nak makan KFC juga dah skang ni~

DiDiE eLa said...

asal didie kelaparan jer, mesti masuk blog nim.. jadi bertambah lapar..~!! =P

anamizu kaito said...

untungla dpt mkn manyak =P











luv,
cik ana

Nurhanisah said...

KFC!!!! ;(

Juliet_iRa~" said...

lelaki mmg kuat mkn kan!heee