Tuesday, January 31, 2012

NaSi MiNyaK LaGi...

Hari Sabtu yang lalu, kami memenuhi jemputan ke majlis kahwin senpai masa kat kat Tokai Univ dulu, Dr. Daniel yang kitorang panggil as Den. Masalah utama ialah kenduri ni dibuat area Taman Maluri yang konfem2 la area KL. Hampir sesat gak la kitorang dibuatnya. Dahla tak pernah drive KL. Memang bergantung pada GPS S2 aku jela. Nasib baik la selamat sampai.

*Bekas warga Tokai ngan Tsunaga-san*

 *Tak sempat pekena kambing BBQ golek*

Kenduri ni memang meriah, maklum la Den Senpai ni anak dato'. Dahla dia bukan hanya sekadar senpai, dia Dr. Daniel ok, sambung sampai PhD kat Tokai Univ. Member nihonjin dia pon turut hadir termasuk la makcik Sun City (fudou-san), si Tsunaga-san. Fudousan tu lebih kurang macam company yang menguruskan hal rumah sewa la. Kat Jepun, jarang jumpa rumah sewa yang kita deal direct ngan tuan rumah. Besenya melalui fudousan ni lah.

*Pengantin ngan senpai-senpai (senior) lain*

Tema kuning, pastu ada pakai yukata lagi tapi masa sesi yukata tu aku dah balik la. Lepas kenduri aku ngan si dia menuju KLCC, lama giler tak jejak kaki kat sini. Ramai giler orang. Tapi memang kitorang gi sekadar window shopping la. Nak beli barang tak berduit. Heheheh.. Lepas solat Asar, round Suria KLCC, terus bertolak balik. Letih kaki ni berjalan tapi keesokannya kena jalan kaki lagi. Memang tough la otot kaki aku ni jadinya.


*Hisashiburi ni KLCC*

37 comments:

Eza Boom Boom said...

selamat pengantin baru untuk senpai awak :)

EyqaLuvender said...

japanese style wedding lorh...
err,kambing bbq golek tu nmpk sdp je mlm2 ni... *telan air liur

akuamir said...

waooo :O
untunglah...

CekbOlat-bOlat said...

fellamakkkk ! mmg ohsem pnye knduri baaa..

eh2.. bukn abg nk diet ke ? ni nseb baik xdpt mkn kmbing BBq.. hakhak..

Anonymous said...

wah! nanti awak pun buat pelamin mcm diorg..sgt cantik..=) (nasha sanza)

Cik TeN10 said...

perghhh smbung smpai phd tuh.. mmg gempak lah..

ohh KLCC.. last pergi last two years.. tp dulu g KLCC stakat nak tgk wayang2 lepak kinokunya ade la.. kl nk shopping mmg mmg tak la.. mahal ! haha

Mr.Clive said...

aku nak wat pengakuan: aku xnah makan nasi minyak.mmm...sedapnyer la nampak nasi tu.bilalaa member aku nak kahwin?kehkehkeh...

Cik Aini Lavender's said...

wah...best ni wedding ala2 jepun.untung senpai tu kan =)
btw org yg g majlis tu pun untung gak...untung dpt makan sedap2 =p

NIZAM said...

aritu pun aku lepak KLCC. saje g jenjalan kat kinokuniya. asek MPH je bosan gak. haha. asal tak terserempak dgn ko eh? hehe.

missSenget said...

menarik gila kenduri pakai baju cmtu.. comel gak ..kimono kan nama die..?

|cah-sahaJa said...

nice wedding!
SAYA SUKA!! :)

Nurul ain said...

owh senpai-senpai tu senior heh?? baru tahu =.= btw, slmt pengantin baru untuk pengantin :)

LubLy said...

eleh c0ver mach0 la tue..dh ngigil kan..halla halla..

Masz Sidek said...

wedding style japaness... mesti best ni...

kali pertam sy jejak KLCC tu bulan 5 thn lepas... insya-Allah kalau ada rezeki nak pergi bercuti/shopping kat KL lagi...

maszull said...

assalamualaikum arelan...wah japaness style la....selamat pengantin baru buat Den senpai yer...:)

c'axoera ヅ said...

sure panas giler kalau baju tu hehehe :D

p/s: follow you here.....follow back okay xoxo


http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/oh-welli-know-you-are-such-damn.html

KSWSK said...

lau lauk pauk dia makanan jepun sure lg aura jepun tu meresap...

dhiera said...

wedding ni sangat unik la.. pengantin yang duduk kat lantai tu ke (refer gambar beramai2)?

tema kuning??? i like!

aReLaN said...

@Eza : tima kasih bagi pihak senpai.hehe

@Eyqa : takdela japanese style tapi kimono tu antara persalinan yg ada. :)

@akuamir : pe yg untung??? :p

@DekBolat : diet sket2 je.hehehe

aReLaN said...

@nasha : mana mampu.dia spe,saya spe.heheh

@Cik Ten10 : mmg dia superb.sme la kita.klu g klcc mmg cuci mata je.nk beli barang mmg tak berduit la.

@Mr. Clive : uish...rugi tu.sruh la mmber2 ko kawen cpt2.leh gak merasa nasi minyak.

@Cik Aini Lavender's : tapi nak sampai ke makan sedap tu memang seksa ngan tak tau jlan.men redah je.

aReLaN said...

@NIZAM : terserempak kot tapi tak cam.hehehe...ak memang tak masuk la kinokuniya tu.

@missSenget : kimono lagi cantik.ni yukata.simple sket.

@Icah-sahaja : saya pon suka.heheh

@Nurl ain : senpai itu senior,kouhai itu junior.terima kasih bagi pihak pengantin.

aReLaN said...

@LubLy : mana ada cover macho.cool je.

@Masz : saya kalau g kl memang tak shopping.jalan2 window shppg je tau.heheh

@maszull : waalaikumussalam.terima kasih bg pihak yg diraikan

@c'axoera : memang panas gler.sbb tu ktorg tak pakai.heheh

aReLaN said...

@KSWSK : kalau buat sushi,mesti takde orang nak makan.orang melayu mana suka makan ikan mentah.hehehe

@dhiera : pengantin yg dok tu lah.gambar ngan baju kuning tu takde la plk.hihihi

msredcheesecake said...

pergi wedding memang best, makan free n sedap.... dapat melaram n jumpa kengkawan...

Zakaria's daughter said...

incik arelan ble lagiii?? keke

M@W@R Q@SeH said...

lamanya x mkn nasi minyak knduri kawin...

Nisa Greennnpanda said...

waa... pki yukata~!! ^_^ kawaii la diorg, hehe.. XD

uih~.. br je ari tue sy gi lepak2 kat KLCC...tmpat fave tue..>_<

Nurul Aisyah said...

tu apa?
wedding stail japanese eh?
huhuh..hebat2...

si dia tu pun ikut eh pi majlis tu... :)

aReLaN said...

@kak red : takdenya nak melaram pon kalau gi skali ngan si dia.hahaha

@Zakaria's daughter : sabar ye.tunggu la berita gembira tu nanti.

@M@W@R Q@SeH : hehehe...nipon setelah sekian lama tak makan

@Nisa : nak gi KLCC tu jauh sangat.letih naik tren je jawabnya

@Nurul Aisyah : ada persalinan japanese.mula2 pakai baju kahwin melayu cam bese la.mesti la si dia ikut.hoho

dyabunga said...

first tgk wedding japenesse style..hehe..wow..dh dekat ngn kolej dya..

~aYu~ said...

japanese style la.. ada kambing bbq lagi..

aReLaN said...

@dya : kolej dya katne???macam ada lalu satu kolej kat stu tapi tak ingat nama apa.hehehe

@~aYu~ : ada tapi tak sempat merasa.waaaaa

AzwanRamli said...

wow...japanese style...

Cik Syue said...

sdpnye bbq golek.. nyum3 . huu

anamizu kaito said...

tros guwa teringat NANBA SENPAI+NAKATSU+SANO SAMA..perhh!! giler ensem arrrr!! =P



Dr.Daniel tuh! anak dato pulak lagi?? perhhhh!! sempoi arrrr kgkawan hang lan!


konfem otot2 kaki hang jadi taff =P









luv,
cik ana

aReLaN said...

@AzwanRamli : kalau buat japanese style betul2 memang bosan.hahaha

@Cik Syue : kalau la sempat merasa kambing golek bbq tu memang nikmat tak terhingga la.perghhh

@cik ana : kawan2 je manthap2.diri ini tetap machai.hahaha

Juliet_iRa~" said...

wahh unik lain dr y lain..hee..yukata tu..:)