Saturday, February 18, 2012

CeK YaNg KuTuNGGu-TuNGGu

Memang benar penantian itu satu penyeksaan. Aku request cashout dari Nuffnang pada 29 Disember 2011. Setelah menunggu sekian lama, tanggal 15 Februari 2012, cek yang kunantikan akhirnya tiba. Walaupun takdelah banyak mana compare ngan orang lain, dapat la juga kan daripada takde pape. Jumlah yang aku dapat adalah 15k dow tapi bukan RM15k la. Hahaha...Dapat la RM 155.15. Nilah first time aku cashout dari Nuffnang tau setelah 3 tahun berdaftar. 

*Dengan laptop office ni*

Awal-awal dulu langsung tak tau pape. Aku letak iklan kat sidebar je mula-mula sebab salah faham. Aku ingatkan leh letak 1 je. Hampeh betul. Tahun lepas baru aku letak tiga-tiga iklan, sidebar, header & between contents tu. Lepas dari tulah baru naik earnings. Start tahun lepas gak la makin banyak BE masuk, makin ramai follow & baca blog cikai ni, makin ramai member blogger dan macam-macam lagi.

Papepon harap-harap lepas ni leh dapat lagi ramai member blogger, lagi banyak BE masuk dan lagi banyak earnings dapat. Cukup la untuk topup tabung kahwin sket-sket kan. Hohoho..Ima made arigatou Nuffnang, kore kara saki mo yoroshiku ne Nuffnang

72 comments:

:: Cik Nur :: said...

Alhamdulillah..moga di murahkan rezeki lagi pasni.. :)

saya pun xtahu nak guna nuffnang ni...entah betul tah tidak yg ade di blog tu..

main bubuh je..

Masz Sidek said...

alhamdulillah... murah rezeki... iklan nuffnang kat blog sy tu... sekadar hiasan jer... heheheh...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nice nice~ murah rezeki :)

aku pn bru cashout skali, skarng tgk kumpul lagi..

aReLaN said...

@Cik Nur : alhamdulillah. betul la tu kot kalau ada.hehehe

@Masz : syukur sangat-sangat.eh,mana tau kot2 tengok kat nuffnang dah ribu-ribu ke earnings. :)

@Zuan : syukur alhamdulillah.kumpul banyak2 yok

NIZAM said...

Alan kaya. alan kaya. jom2 g rompak die. hehe. *ok, gurau*

best gak dpt cash. rezeki tu. :))

Nath said...

bestnya, dapat 15k sen LOL BTW Congratulations and keep up the good work ;)

Cikgu Ma said...

saya pasang suka2 jer..hehe..pa pe pun tahniah arelan.. =)

pssst: nak masukkan dlm bloglist =)

CekbOlat-bOlat said...

pokcik kayo!! yeyyy.. heheh..
blnje bolat.. cepat!..

belum smpai seru bolat nak tempek iklan ni kt blog.. OH..

Ezad Skytech said...

hee...walaupun tak byk..ok la tu kan...drpd takde langsung...:D

#aq tak pernah cashout lagi...tunggu setahun dulu kot baru cashout..bulan 4 ni la..nak kumpul dulu...hee~

aReLaN said...

@NIZAM : hahaha..kalau la ko mampu rompak dari orang cam aku ni.syukur atas rezeki kurniaan-NYA..

@Nath : thanks.15k juga tu even only 15k cent.hehehe

@Cikgu Ma : time kasih.really appreciate it.

@DekBolat : kalau dekbolat letak,rasanya lagi gempak dari abg kot.maklumla follower ramai.

@Ezad Skytech : ko cashout mesti lagi banyak kan.

Nurul Aisyah said...

tp nape saya asyik rm0.50 jer... = =

3 tahun baru dpt duit tu..lamanya..

shera haifa said...

bnyk gak tu lbh seratus.. kita punya xsmpai seratus pun.. tp alhamdullilah org nk kasi kan..

Eza Boom Boom said...

duit nuffnang Eza steady je 8 hinggit 50 sen. sadiss tak?

Hee, apa2 pun Eza tumpang gembira untuk awak. Rezeki tu.. Saving2 :) Kate nak kawen kan???

Nisa Greennnpanda said...

wah..dh lame rupeny alan-kun blogging eh, hehe.. XD

eh, eh, bkn kat tmpat keje xleh nk bkak blog ke? kantoi!!! >_<

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : blogging dah 3 tahun tapi ngan nuffnang awal tahun 2010 kalau tak silap.hehehe..ok la tu.ingt sng2 orang nak bg duit

@shera haifa : betul tu.syukur la dapat gak sket

@Eza : tulah.memang trus masuk bank.takleh usik duit tabung kawen ni

@Nisa : kena pandai la nak hdup kan.hehehe..dia tak block pon tapi keje byk.tak smpat nak bkk

Aine Ainun said...

Wah....nak jugak...eheheeee...

Selama 3 tahun rm150..
Rezki kan..

Cer share, cane nk dpt BE? Hihiksss

adyna said...

wah banyak nyer..akak rm20 jer heeh tu pun jenuh nak dapt

aReLaN said...

@Aine Ainun : 1st year tu lagi la.RM20 pon tak cecah sbb memang tak tau pape.men letak je nuffnang tu. byk dah orang share pasal BE tapi nuffnang msti jawab terpulang pada pengiklan nak pilih blog mne.

@adyna : takdelah sebanyak blogger lain tapi boleh la.hihi

Ahmad Hati said...

Alhamdulillah untunglah dapat RM15K haha.

Dapatkan Voucher RM20 Jusco Percuma

Tiramisu Fatiema said...

Alhamdulilah..best tengok..memang berbaloi ek..ok gak kalau letak iklan semua sudut ek..hehe..

Miss Hidy said...

en lan!!! nak gak...hidy x dpt lg ni...huhu

dela said...

alhamdulillah.... tahniah dik.... banyak tu... :)

Nurul Aisyah said...

yelah...Alhamdulillah..bersyukur sgt2...tp still xleh nak cashout,..hahaha xkan nak cashout 50sen kot..hahahah........tercabut pankreas ketawa...hahahahahah

Cik TeN10 said...

ahaa.. mcm blog sy skrg la.. letak kt sidebar je seketul.. malas nak godek2 actually.. update blog pn tenggelam timbul je..haha

aReLaN said...

@Ahmad Hati : alhamdulillah walaupun hanya 15k sen.hahaha

@Tiramisu Fatiema : letak je sume yang ada.bukan kena bayar pape pon. :p

@Miss Hidy : insya-ALLAH nanti dapat la tu.sabar2

aReLaN said...

@dela : alhamdulillah.banyak ni pon jadi lah kan

@Nurul Aisyah : mana leh lagi.kena tunggu paling kurang RM50 baru leh cashout dik oi.hehehe

@Cik Ten10 : hahaha...mse mula2 pasang nuffnang tu,sye kat nihon lagi.memang malas la nak letak2 pe sume tu.

Noorieda said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Aisyah said...

tau lah...sbb tu sy ketawa...lambat lagi..uhuk2...sedih tul...

Noorieda said...

Sedikit atau banyak itu rezeki..cepat atau lambat pun jika ada rezeki, tetap ada..^^

and..ghost rider tak tengok lagi..(tunggu main kat tv je..hehe..)

nur adilah said...

ceettt~tayang cek :)
share lah sikit :D

izzana said...

waaaaaaaaaaaaaaaa.... untunglah arelan bleyh la blnja una choki2.. hehe

Arina Shamsul said...

alhamdulillah..wah banyak tu,saya tak penah sekalipun cash out..huhu.mana taknya saya main letak je,tak pernah serius nak study ttg nufnang..haha

Mr.Clive said...

ok laaa tu bro...leh ko belanja aku makan mcd!hahahah XD

aku tunggu ko kat mcd bangsar...wakakakaak!

Zakaria's daughter said...

dah dapat cek tamoh share ? :D

mende nufnang neh?
ngehh.

(kuno , sile pam )

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : sabar2.jang sedih2.nanti ade la tu.

@Noorieda : betul tu.sume tetap rezeki.hehehe

@nur adilah : mne leh share.ni masuk tabung kawen maa...heheh

@izzana : hahahah...choki2 eh.berapa sen la sgt

KiD said...

terbaik lah bro!! sikit2 lama2 jadi bukit kan..? :)

aReLaN said...

@Arina Shamsul : nanti dah nak cash out mesti banyak nye kan.sabar la menunggu ye.heheh

@Mr. Clive : bangsar??hahaha..aku fail area kl ni.

@Zakaria's daughter : share??hahaha..nuffnang tu advertising company utk blog.

aimaniman said...

Tahniah... Akak punya br 86.81 x mo cashout lg sikit btool..dah tu be 2012 x menjelma pon...sedey la

Anonymous said...

=)wah! rezeki murah..haha..arelan jahat tau2 je saya stalker...=P tahniah! simpan buat kahwin!hehe..
->nasha sanza

aReLaN said...

@KiD : betul tu.sabar menanti sampai jadi bukit.hoho

@aimaniman : time kasih.ala,nanti ada la tu.skali datang sampai 10 ke kan.hehehe

~aYu~ said...

dapat duit lagi.. bestnya.. bile la turn sy nak merasa duit nuffnang ni..

aReLaN said...

@nasha : time kasih.mesti la tau.mne ada ano lain dah yang komen baik punye.hehehe

@~aYu~ : nanti ada lah rezeki tu.sabar ye.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

akak pun lum penah cash out lagi..caman nak cashut kalau BE baru 8 je?? hehe

Salina said...

Tahniah akak ucapkan..daripada takder apa2 baik ada yerdak?

bagus tu bg tabung kawin penuh...

* TQ selalu jenguk www.kasihsalina.com

Ca Cik Duyung said...

ca xpndai la benda2 ni..huhu..BE tu semua xtau..erk

lynda salim said...

hey, rezeki datang please says, alhamdulillah.. semoga semakin bertambah..aminnnn :D

Hanamiko Sakura said...

dulu... tak tau pun nuffnang ni apa... tengok blog orang lain.... banyak betul iklan diaorang.... lepas tu... nak tempek jugak...^^

pertama kali terjah sini dan follow^^

Nurul Aisyah said...

> . <
3 tahun..lamanya...

aRelan!!! Ikan saya mati!!! uhuk2... :(

☃♥Fatisya Pinky♥☃ said...

bestnya lah..untung ler org 2

missSenget said...

roti canai kosong satu..!!

cik ika said...

bestnye..ika ta de pown nuffnang..

aReLaN said...

@BABY(MAMA AMANA & ARIEF) : baru 8 je???perghhh

@Salina : betul tu.at least leh tambah duit sket2.hehe

@Ca Cik Duyung : hahaha..tak pandai skang leh blajar.

aReLaN said...

@lynda salim : alhamdulillah.moga semakin bertambah insya-ALLAH

@Hanamiko Sakura : tak rugi pon tempek nuffnang tu.hehehe

@Nurul Aisyah : uish..camne leh mati?sabar ye

aReLaN said...

@Fatisya Pinky : untung2.syukur sangat.

@miss Senget : roti canai siap!!!

@cik ika : ala..kalau takde leh letak.hehehe..bukan susah pon.

Faztee Danisha said...

tahniah..rezeki masing2..

NAL said...

alhamdulillah rezeki namanya tu..bila nk share2..haha

aReLaN said...

@Faztee Danisha : time kasih.hehehe..syukur alhamdulillah atas kurniaan rezeki

@NAL : syukur2.share??hahah..kalau puluh2 ribu memang best la nak share.ni berapa la sgt dapat.

QasehnyaRania said...

Tahniah..bak mai sikit arelan ;)...hehe

dyabunga said...

blh lh blnje dya..haha

aReLaN said...

@QasehnyaRania : hahaha..time kasih.sket tu banyak mne ek??? :p

@dya : meh nilai la kalau nak. hehe

anamizu kaito said...

ehem~ belanje..belanje!!!



aku nkturun nilai!
arrrr x kire!!!!! hahaha






luv,
cik ana

Norlida Ramli said...

syokla dpt cash out nuff...
sy pun x penah dpt lg..haha...
tahniah2 :)

lepas ni bole la blanja kepci 1 set :)

madammondoq said...

wah.. tahniah!! sikit2 lama2 jd bukuit!! ehe.. i pun tak pernah cash out lagi.. huhu..

ieyza afieyna said...

untung lar... tahniah.. hee..

profmie said...

Alhamdulillah,rezeki tu..Omedetou,..aku xpnh dpt lg.hihi..lgpun bru dftr nuff buln ni..hahaa

nur_za said...

eh..yeke..siyes tak tahu
patut la earning xpernah naik pun..haha
thanks bgi thu

Juliet_iRa~" said...

bestnya...lepas la duit minyak stgh bulan yea?ahaha ;p..ke sbulan?hee

! NABIHAH ZAIMA Si Panglipur Lara ! said...

NZ letak iklan ni , rewards tak penah naik2 pun . knpe ye ? errr. kdng2 rasa dia menyemak je page uhuhu

9n0L4 said...

ape rahsieeeeeeee?

aReLaN said...

@cik ana : hahaha..mehla sini kalau nak.wekkk

@Norlida : perghh..kepci tu.hahah

@madam : ala,madam takpe.saya ni sesak orangnya. :(

aReLaN said...

@ieyza afieyna : time kasih~~

@profmie : syukur alhamdulillah. takpe la.nanti mana tau bertambah2 kan.hoho

@nur_za : sama-sama

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" : saya naik moto je.leh cover berbulan2 tu duit minyak.hehehe

@NZ : dia nye earnings tu update lambat sket.yang penting sabar.hehe

@9n0L4 : takde rahsia pon.huhu