Sunday, February 12, 2012

GGMU & GKG

Malam tadi memang cukup puas hati. Merah vs Putih. Kelantan (Red Warriors) vs Terengganu. Manchester United (Red Devils) vs Liverpool. Dua pasukan pilihan aku menang ngan jaringan 2-1. Memang happy tak terhingga. Walaupun hanya sempat layan perlawanan MU vs Liverpool je akibat perlawanan diadakan serentak, aku cukup teruja. 

*Sabar ye Penyu. Cuba lagi di lain kali*

Memang menarik la match malam tadi. Puas hati aku ngan kemenangan MU ke atas Liverpool walaupun kecewa ngan perangai dua orang budak tak berapa matang, si Evra & Suarez tu. Nak salam pon susah. Takyah la emo sangat Suarez sampai sepak bola kat arah orang bila habis 1st half tu. Yang si Evra pon satu. Dah menang pon takyah la terkinja-kinja macam monyet & provoke Suarez. Bukan ko sorang je menang. Satu team MU menang bro. Aiyoo

*Terserlah perangai budak-budak tak baligh lagi. Aiyaa*

Seyes aku tak faham apa la masalah dua orang tu. Kalah budak umur 2 tahun pada aku. Hukuman dah kena. Terima la kenyataan. Berdamailah bro. Come on man. Sampai bila la korang nak jadi camtu. Bukan tahun ni je jumpa. Kalau bertuah, musim depan jumpa gak lagi. Takkan la sampai ke tua pon nak jadi gitu. Hampeh betul. Mencemar kancah bola sepak jela. 

Yang penting MU menang ngan 2 jaringan dari Wayne Rooney, Kelantan menang ngan jaringan dari Mat Yo & Badrul Radzi. Lama lak rasa tak tengok match live kat stadium. Last skali pon masa Final Piala Malaysia yang Kelantan menang tu jela. Buat penyokong Terengganu & Liverpool, jangan sedih-sedih ye. Kalah menang adat permainan. Takkan sebab bola korang nak gaduh ngan member kan. Glory Glory Man United!!!Gomo Kelate Gomo!!!

23 comments:

NIZAM said...

asal ko sokong kelantan ni. ko kan dari besut. muahaha. cbuk je nk sokong kijang. :P

aReLaN said...

hahaha..besut asalnya kan kelantan.ala..kalau ikutkan aku ni nomad.so,memang ikut sukati je aku nk pilih mane2.

nur adilah said...

yeah :) MU menang :D

Mr.Clive said...

yahahaahahahah!
MU menang! padan muka Liverpool..wakakaakak
semalam tgk kat kg baru,match blm start,penyokong liverpool kecoh giler ngan dorang punya team...hek eleh...
nah ambik korang!wakakakak

aReLaN said...

@nur adilah : yezza.glory glory man united!!!

@Mr. Clive : hahaha..lain kali sebelum match jangan la wat poyo bajet bagus sangat kan.

eva said...

tak suka MU.. sy chelsea.. musuh ketat! hahaha

aReLaN said...

@eva : MU ngan chelsea musuh ketat takpe tapi jangan kita la bermusuh.heheh

Zakaria's daughter said...

apa abang machoo nehh?
mcm gegurl lahh main skong skong MU.
adik sweet tak sangke!!!!


lalalalala. haha

Ezad Skytech said...

masalah betul suarez & evra tu...haha~

aReLaN said...

@Zakaria's daughter : hahaha..biar la.dari zaman bechkam lagi abg macho sokong MU.

@Ezad Skytech : ntah pape.rosak je match bola jadinya.aiyoo

Ezad Skytech said...

tahu takpe...macam bebudak2 je mereka tu..haha~

Zarul said...

walaupun clash ngan Kelantan nyer game..aku tetap tgk MU nyer game..yess dan berbaloi2

aReLaN said...

@Ezad Skytech : budak2 pon tak macam tu.

@Zarul : hahaha..betul tu.sape suruh wat serentak kan.

~aYu~ said...

hohoho.. MU..MU..
sy sokong MU sbb hubby sokong MU..
takleh derhaka.. huahuahua..
walaupun xdpt tgk sbb ada meeting la..

aReLaN said...

@~aYu~ : hahaha...kalau sokong team lain2 lagi best.baru fun tengok bola. :p

Noraim said...

erkk, org kelantan ke?

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

liverpool shoild win! huhu x sokong liverpool pun, saja je :P

CekbOlat-bOlat said...

haihh.. lelaki dan bola..

aReLaN said...

@Noraim : bukan jugak.lahir melaka,family kat perak,skang dok sorang kat nilai,n9.tapi membesar di besut terengganu lama la.hehehe

@Zuan ; hahaha..konfem la tak.MU conquer match tu k.

@DekBolat : ni barulah namanya lelaki. :p

huda jamil said...

saya sokong the reds walau ape pon. ynwa. heh? tetibe kan. haha

aReLaN said...

@huda jamil : hahaha...sokong jela.tak marah pon.time match kita musuh,dah habis match,kita kawan balik

Nisa Greennnpanda said...

errrrrrrrr....
xminat dh tgk bola, hehe.. XP
tgk J-dorama/movie yg ade Naga-kun je minat.. XD

aReLaN said...

@Nisa Greennnpanda : hahaha...dah lama tak layan drama n movie japan sejak balik malaysia ni tau.nak sedut ngan member,member tak layan.nak layan streaming atau download sndri,lembap lak.waaaaa