Saturday, February 11, 2012

ReVieW HaYWiRe

Semalam gi layan citer Haywire kat Alamanda. Besenya kitorang tengok movie pukul 9.15 malam tapi sempat je makan walaupun rushing la mentekedarah. Besenya tak sampai setengah jam pon dari Nilai tapi ntah camne semalam aku bawak slow & steady je. Wayang start 9.45 tapi 9.20 sampai Alamanda. Tak sempat nak makan. RASA tutup sebab renovate, bulan 5 baru bukak balik. Gi la usha Rasamas tapi hampir sume menu habis kesan dari penutupan RASA, kedai lain laku giler-giler la. Tengok Chicken Rice Shop penuh. Last-last, beli je hotdog 1901 makan dalam wayang tu.



Bagi aku memang ngantuk la citer Haywire ni. Jalan citer terlalu mendatar walaupun penuh aksi bertumbuk. Maklum la watak utama citer ni,Mallory Kane yang dilakonkan oleh Gina Carano sebenarnya MMA fighter pro. Patutlah cam natural je dia belasah orang dalam citer tu. Memang power la fighting scene tapi background music fail. Dengar bunyi sepak terajang je. Nasib baik la aku tak tertidur. Dahla ending aku pon tak paham. Tetiba dia gi tempat Antonio Banderas yang tak pernah muncul pon sebelum tu sepanjang tayangan.

Barisan pelakon lelaki boleh kata tip top la. Tapi tak tau la kenapa cam tak memberi impak pon dalam plot citer Haywire tu. Sabo jela. Lambat lak  nak kuar citer yang meletup yang aku tungu-tungu cam Avengers, Ghost Riders, Transformers pe sume tu. Bosan la kebelakangan ni tengok citer ntah pape. Nasib baik la untuk citer Haywire ni aku habis RM10 je untuk 2 tiket thru Buy 1 Free 1 Maxis Movies. Huhu

24 comments:

NAL said...

mcm best jek.
aku jrg la nk pegi pawagam2 ni.
hahaha, last pegi minggu lepas cita Journey To The Mysteriuos Island 3D kowt..betul ke tajuk film tu?haha

profmie said...

best ke x ni..mcm kurg je...

Ezad Skytech said...

jarang tengok wayang sekarang ni..

ok ke cerita ni..? mcm kureng je..

aReLaN said...

@NAL : journey 2 memang best la.gelak je keje.hahaha

@profmie : memang kureng la.

@Ezad Skytech : ak hampir setiap minggu tengok sejak leh beli tiket murah ni.tapi memang Haywire bagi aku kureng la

Ezad Skytech said...

tu la kan..sekarang ni banyak cerita kat wayang takde yang best...sbb tu jarang tgk wayang...ni nak tunggu cerita Ghost Riders je ni..3D pulak tu...

EyqaLuvender said...

ala tak best ke?
baru plan nk g tengok...

nur adilah said...

nasib baik bagi tahu :) tak jadi terus :P

Mr.Clive said...

pe yg maxis 1 free 1 maxis movies?xnah dgr pun...nakkk jugak! XD

Lady Shana Sweet said...

La.. yeke bro? erm.. baru jer plan nak pi tengok.. tp rasanya, last year.. citer Real Steel sangat ohsem!! HUHUHU

CekbOlat-bOlat said...

byknyee org review psal citer ni (-_-)

lynda salim said...

mungkin cerita ni ada peminat dia yang tersendiri :D

Cik TeN10 said...

barisan pelakon yg mantap tak menjamin cerita yg meletopp !! kl dh jalan cerita mendatar mmg lingkup lah.. nasib baik murah je tiket.. kl tak mesti nyesal..

akuamir said...

tak best eh?? erm,, tengah tunggu citer hangat nanti lah.. mmg kaki wayang aku nie.. :)

btw,, tanx arelan!

GEMUKituMENARIK said...

dah malas rase nk tgk wyg sbb bole download . mungkin sound effect dgn screen besar tkde lah . huhu ..

NIZAM said...

huwaa.. jelez2. lama tak tgk wyg la. dr awl tahun ag kot. blk kg lagila taktgk. kelantan takde pawagam. huhu.

Zakaria's daughter said...

hemsem ke tak pelakon tuh ?

kalau hemsem bole le adik sweet p. tak best tape, janji hemsem. lalala

Zakaria's daughter said...

hemsem ke tak pelakon tuh ?

kalau hemsem bole le adik sweet p. tak best tape, janji hemsem. lalala

syafiqakarim said...

ramai kata best.hr tu kite g tgk
3D underworld awakening.pon best

aReLaN said...

@Ezad Skytech : kat malaysia memang aku tak layan la 3D.mahal sangat rasanya.hahaha

@Eyqa : atas orang kot.tapi bagi kitorang memang tak best la. :(

@nur adilah : download lagi berbaloi kot kalau citer ni. :)

@Mr. Clive : kat maxis movies ada option buy 1 free 1.tapi kena ada paypal atau m-wallet la.heheh..jimat giler

aReLaN said...

@Lady Syana Sweet : tu memang tak dapat dinafikan la.tengok banyak kali pon tak rugi.heheh

@DekBolat : tak tengok lagi ke??gilah try. :)

@lynda salim : ada je rasanya tapi not us.heheh

@Cik Ten10 : tulah pasal. nasib baik la RM10 je. hahaha

aReLaN said...

@akuamir : aku pon jadi kaki wayang sejak leh beli tiket murah ni.hahaha

@GEMUKituMENARIK : beli la sistem home teater.baru puas hati. :P

@NIZAM : dari awal tahun baru sebulan stgh je.tak cukup lama lagi tu.hahaha

@adik sweet : hahahah..ni tengok citer ke cuci mata??aigoo

@syafiqakarim : nak tengok awakening tapi sbb awakening dah lme kuar.tu yg layan haywire.

Zarul said...

baru ingat nak g tengok..tak jadi lah

[sutera kasih] said...

nk tgk gak la nnti hehe

aReLaN said...

@Zarul : suruh KiD downloadkan n tengok kat rumah je cukup.hehehe

@[sutera kasih] : tgk la ye.len orang lain feeling dia.