Sunday, February 26, 2012

LaGi-LaGi NaSi MiNyaK

Semalam seawal pukul 10.30 pagi dah bergerak dari Nilai menuju UIA Gombak bagi memenuhi undangan majlis perkahwinan kohai, Aiman Halil & Sakinah. Aiman sama batch ngan si dia, batch bawah aku manakala Sakinah lak batch bawah Aiman setahun. Diorang dah nikah lama tapi kenduri baru semalam berlangsung kat Dewan Zabedah, UIA. Punya la jauh rasa ditambah ngan jalan penuh kereta. 

*Ni je sempat snap*

Sampai dewan lebih kurang pukul 1 tengah hari la jugak. Ramai kohai (junior) yang datang. Batch aku takde sorang pon selain aku. Dapat jumpa sensei tachi cam Ishimatsu Sensei, Mizuno Sensei, Noguchi Sensei dan ramai lagi la. Ishimatsu dah nak balik Jepun minggu depan katanya. Ke aku yang salah dengar. Hahaha...

Papepon tahniah buat kedua mempelai. Moga diberkati dan dirahmati, berkekalan hinggah hujung usia. AMIN....Lepas kenduri tu gerak gi Sunway lak. Follow je signboard. Memang gamble habis la. Sementara menunggu event karok pukul 8 ronda habis la satu Sunway tu. Ada lak pameran Ford kat situ. Dari dulu nak angkat Ford Fiesta tapi simpan la angan-angan tu dulu. Kahwin dulu baru aku beli kereta kot. Skang ni, jadi cam Adnan Sempit jela, rempit pon dah cukup buat masa ni. Hehehe...

65 comments:

Nurul Aisyah said...

jap nak baca..

Nurul Aisyah said...

hahhaa...jgn merempit ha...
wah tahniah untuk dorang..

byknye sensei kat situ..dorang dtg m'sia just nak gi kenduri ni eh...champion..hoho

hari ni Zoro sensei saya nikah! hehe....tp kendurinya lambat gak..
= =

nurfauzi said...

meh angkat honda la wak.
ke dah busan nengok honda kat jepang dulu

Nurul Aisyah said...

bulan 4 baru kenduri..tu belah dia lah(yg lelaki)..
yg perempuan kendurinya bulan 3..

Nurul Aisyah said...

mesti penat kan...mcm2 event..

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : tu sume sensei kitorang masa persediaan kat Malaysia ni.skang pon still ngajar kat Malaysia kat kohai2.ada sensei nihonggo & ada sensei subjek engineering.

@nurfauzi : tetiba berkenan kat fiesta. best car of 2010 tu kat europe.menang world rally tu.hahah

Masz Sidek said...

heheheh... bahaya merempit... suka tengok gambar org kawin... tp bila ditanya bila nak kawin... senyum jer mampu... hehehe...

Nurul Aisyah said...

Kohai2 tu nama tempat eh? :P

ooo..habistu, yg sensei lai sorang tu asal nak balik da??

dyabunga said...

arelan bila nak kawin?? asyik mkn nasi minyak je..hehe..

aReLaN said...

@Masz : dah selalu sangat kena tanya tapi sama la,mampu senyum je.hehehe

@Nurul Aisyah : kohai tu maksud dia junior.senpai tu senior.sensei tu nak balik sambung belajar.dah 7 tahun dia kat malaysia.leh cakap BM tu. :)

@dya : hahahaha...hanya mampu tersenyum

Eza Boom Boom said...

Sorry awakk.. Lama Eza tak singgah sini.. really sorry.. Huhu..

Btw, tak pe g kenduri kendara dulu. hee.. insyaAllah, akan dipertemukan jodoh secepatnya.. :)

Fahz said...

bestnye mam nasi minyak.fahz ahad nie baru nak merasa nasi minyak kazen.ehh awk duk nilai gak ka?fahz kat nilai jugak.kuaters nilai :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe aku patut aku join ko mkn kenduri skali..hehe

O CIKTEDDY said...

wah..syuke la tngok org kawen..Barakallahu lakuma wa baraka ‘alaikuma wa jama’a bainakuma fil khair~

Zakaria's daughter said...

aisehh.
kawenn lagikk.
abang macho bile ?
doakan adek sweet plak kawen pah neh.
wkaakak

! NZ Si Panglipur Lara ! said...

tuan yang snap gambar wedding atas tu bile pulak ? haha. peace V

Cikgu Ma said...

mak akak pun asyik riso jerr anak dara dia ni x kawen2 lagi...

Cik Nur said...

kalau musim cuti sekolah, lagi byk knduri..pastu soalan2 bila turn pun akan muncul..huhuhu

NAL said...

wah..besar tanggungjawab bila dah kahwin..apa2 pun tahniah utk dorang & semoga berkekalan hingga akhir hayat :)

profmie said...

wah..mkn nasi minyk jela ko ek..hihi..
muge kekal abadilah tuk dorg..hihi..so,bile pula turn kO..kihkih..

EyqaLuvender said...

nak makan nasi minyak abg long...hik3

aReLaN said...

@Eza : eh,takpela.ok je.masing2 ada hal masing2 kan.heheh

@Fahz : hahaha..lor,tak tau lak.nanti2 leh la jumpa kat tesco ke apa kan. :p

@Zuan : rasanya ko bantai tido la dalam keta tu masa gi kenduri.jalan sesak.hahaha..aku drive pon nak tertido rasa

@O CIKTEDDY : saya pon suka tapi saya jeles.nak kawen gak.wuuuu

aReLaN said...

@Zakaria's daughter : tunggu~~~amboi, adek sweet tak sabar nak kawen ke?hahah

@NZ Si Panglipur Lara : gulp..sabo ye.hehe

@Cikgu Ma : hahaha..mak saya pon sama dok tunggu je anak sulong dia ni.

@Cik Nur : bila masuk bab soalan tu lah yang malas sket :p

aReLaN said...

@NAL : memang besar kan.sebab tu takleh nak main2.kawen ni bukan hanya utk lepas nafsu je.banyak lagi kena pikir.hmmm

@profmie : hahaha..sabar dulu.tak lama lagi ada la ni

@Eyqa : sanggup ke gi sampai kelantan atau teluk intan??heheh

cik ika said...

da lme ta mkn nsik minyak..

si kiut lavender said...

woowoot...

indahnya kawen..

t kawen jgn dok lupa kg blogger na...:D

ZYASH said...

Tak teringin ke nak duduk atas mcm tu plak...huhuhu

aReLaN said...

@cik ika : aish..takde member2 atau sedara mara kawen ke recently??

@si kiut lavender : insya-ALLAH sume dijemput.hoho

@ZYASH : sapa tak teringin oi.dari dulu lagi rasa nak jadi camtu tapi tak tercapai lagi.wuuu

ieyza afieyna said...

tengak org kwin rasa nak kwin pulak.. hee..

muda2 gi.hee..

Mr.Clive said...

hohoho nasi minyakkkk!setailo!
jeles sehhh! XD

R A B B I T_A S S said...
This comment has been removed by the author.
MaryaYusof said...

Salam Arelan,

Bestnye dpt mkn nasi minyak... Lg2 sambil tgk pengantin :)

Dulu lama ke tinggal di Jepun?

maszull said...

assalamualaikum arelan...tahniah buat mempelai yer...:)

p/s turn arelan bila lg...:)

~aYu~ said...

UIA gombak dah dkt la dgn umah akak. best pegi umah org kawin ni. mcm² leh tgk pastu leh wat kat majlis awak lak.. hehe.. bila la tu?

Cik tikah said...

ala... bila nak kawen ni. haha

HeNRieTTa JoSe said...

Tahniah kepada pengantin....selamat menjadi suami, isteri....

Nurul Aisyah said...

lah...tu ke maksudnya?

kohai=junior
senpai=senior..

ok..arigatou :)

wah!!! terer sensei tu...dia nak smbung bljar? dia tu dah brapa tahun eh????

Rapunzel Cikilolo said...

are lan pun nak kawen jugak :) hehe

Rapunzel Cikilolo said...

are lan pun nak kawen jugak :) hehe

Tiramisu Fatiema said...

tahniah wat pengantin..layan je makan nasi minyak org dulu..haha..merata gak berjalan ek..huhu

aimaniman said...

tahniah buat pengantin,.. asyik makan nasi minyak orang jer bila plak nak jamu nasi minyak tok akak???

Ezad Skytech said...

bila la dapat merasa nasi minyak tuan blog ni agaknya...heee~

Nurul Aisyah said...

kena tag

http://tiniersakura.blogspot.com/2012/02/segmen-limited-review-by-nabila.html

Nurul Aisyah said...

kena tag! kena tag!!! :)
:P












From,
Aisyah-chan

aReLaN said...

@ieyza afieyna : tau takpe.jeles tengok orang kawen.wuuu

@Mr. Clive : meh la jemput makan.hahaha

@Marya Yusof : salam. dok sana 2 tahun je.twinning program.hehe

@maszull : waalaikumussalam. insya-ALLAH. doakan cepat2 sket ye

aReLaN said...

@~aYu~ : ala..tak cakap awal2.heheh..sabar ye.nanti sampai waktu sume tau nye lah.

@Cik tikah : sabar ye.bagi peluang orang tua ni dulu :p

@HeNRieTTa JoSe : congrats buat mereka!!!

@Nurul Aisyah : umur dia dah 30 lbih gak la tapi tak kawen2 gak lagi.hmmm

nur adilah said...

dah lama tak pergi rumah orang kawen=='

teko_milo said...

amboi2 mam nasi free tak ajaq cheq na.nak itottt!!!

aReLaN said...

@Rapunzel Cikilolo : dari dulu lagi nak kawen.hehehe

@Tiramisu Fatiema : tahniah buat diorang.hujung minggu la katakan. :)

@aimaniman : hohoho...sabar ye.dah tak lama lagi pon insya-ALLAH

@Ezad Skytech : hahaha..tunggu~~

@Nurul Aisyah : ok.nanti buat ye.

madammondoq said...

bila nak terbau nasi minyak arelan pulak ni? ahaksss...

aReLaN said...

@nur adilah : lor..takde sedara mara atau member2 kawen ke??heheh

@teko_milo : tak cakap awal2 nak itott.hahaha

aReLaN said...

@madam : sabo ye.dalam proses la ni.hehehe

Shaznina Sofia said...

wahh tahniah utk mereka2.. best laa mkn nasi minyak. :)

Shaznina Sofia said...

wahh tahniah utk mereka2.. best laa mkn nasi minyak. :)

QasehnyaRania said...

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT MEREKA

ARELAN: 6TI BILA DAH BUAT ENTRY KAROK INFORM YER ;)

CekbOlat-bOlat said...

abg merempit ? aiyoooo..
bangleeee.. hihihihi

lisa said...

cantik la tema sanding dia :)

[sutera kasih] said...

wahhh high back chair tu huhu..tgk org kawen ni, tetiba rs nk kawen jgk haha

Cik Nurul said...

Cantik pakaian pengantin.. ;)

eva said...

makan free!!! heheheh

adwafarahin said...

minggu lps n minggu nie dipenuhi utk g kenduri kawen sajo :)

aReLaN said...

@Shaznina Sofia : memang best. awak nye kenduri nasi minyak bila lak?hehe

@QasehnyaRania : insya-ALLAH. tak tau la bila nak update pasal karok tu

@DekBolat : abang ni geng adnan sempit tau.hahaha

@lisa : memang cantik.bila la nak sampai turn diri sendiri

aReLaN said...

@[sutera kasih] : kan?memang camtu la rasa tiap kali gi kenduri kawen.hehe

@Cik Nurul : Nurul nye pakaian pengantin nanti camne ek agak2?hehe

@eva : hahaha..pantang makan free kan

@adwafarahin : pasni hampir tiap2 minggu ada je member2 kawen tau.aiyoo

Anonymous said...

bila awak punya?? saya tak sabar nak gi kenduri awak nie..huhu..>__ nasha

Juliet_iRa~" said...

tahniah utk psgn mempelai..eh dr nilai naik motor??huyooo rempit la ni..

xpee utamakan y penting dl..:)