Tuesday, February 7, 2012

LaWaK HaRi SeLaSa

Tak tau nak post apa, ditambah lak ngan ada keje sebab customer datang visit & audit minggu ini. Jadi bagi menghilangkan bosan dan tensen keje, aku buka la email lama-lama dan baca la email dari sorang bekas engineer kilang ni. Terimalah ye...

LAWAK 1

Ada sorang cikgu pompuan yg mengajar B. Inggeris utk thn 1. Dia bagi assignment kat murid-murid suruh cari 3 perkataan Inggeris dan kemukakan pada hari isnin nanti.
Ada sorang anak murid cikgu itu pun berjalan balik kerumah. Dalam perjalanan balik, dia nampak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan sedang menjerit pada satu sama lain. Dia terdengar lelaki tu menyergah "Shut up you !!". Sampai rumah dia tanya bapa dia, "'shut up you' tu bahasa Inggeris ke?" Bapa dia kata, iye. Dapat dah satu perkataan, ingat budak tu.
Lepas mandi dan makan, dia tengok tv cerita Superman. Masa Superman nak terbang dia kata "Superman !!!" dia tanya bapa dia lagi, "'superman' tu bahasa inggeris jugak ke" dan bapa dia kata "yes". Dua perkataan dah, kata budak tu. Lepas tengok tv, dia ke perpustakaan. Dia nampak ada sorang lelaki dan sorang pompuan sedang bertengkar berebut buku. Pompuan itu kata "Ladies first". Balik rumah dia tanya lagi dan bapa dia kata itupun bahasa inggeris. Ah, leganya kata budak itu. "aku dah dapat carik ke semua perkataan B..I tu!!
Hari Isnin dia ke sekolah, cikgu tanya dia tentang perkataan baru.
Cikgu: "OK boy, did you get the words?"
Budak: "Yes, teacher".
Cikgu: "Good, what is your first word?"
Budak:"Shut up you!!"
Cikgu: "What did you say? Are you mad? Who do you think you are?
Budak: "Superman !!!"
Cikgu: "Bloody fool! Get out from this class!"
Budak: "Ladies First!!"
Thank you

 LAWAK 2 

Seorang guru perempuan bertanya soalan pada muridnya yang bernama Amin. "Amin, 5 ekor burung di atas pokok dan seekor ditembak oleh pemburu, berapa ekorkah yang tinggal?". Amin menjawab "Tidak ada yang tinggal cikgu".
"Jawapan sebenarnya ialah 4, tapi saya suka cara kamu berfikir" balas guru tersebut.

Amin kemudian berkata "Boleh saya tanya cikgu pulak?". Cikgu tadi mengangguk setuju. "Tiga orang wanita makan ais kerim, wanita pertama menjilat bahagian atas aiskerim manakala wanita kedua memegang bahagian krimnya dan menjilat kon aiskerim terlebih dahulu dan wanita ketiga hanya memandang pada aiskerim tersebut. Wanita manakah yang telah berkahwin?"

Gurunya dengan teragak-agak menjawab "Wanita kedua!".

"Jawapan sebenarnya ialah wanita yang memakai cincin perkahwinan.
Tapi saya suka cara cikgu berfikir" balas Amin dengan selamba.

LAWAK 3


Seorang lelaki dengan tergesa2 telah pergi ke sebuah kedai kek untuk memesan sebiji kek sempena hari jadi isterinya.
"Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini, encik?" tanya si gadis manis yang bertugas di kaunter kepada lelaki
itu. "Mmmm, tulis saja "Sayang tidak bertambah tua" di bahagian atas, kemudian sambung dengan "Sayang cuma bertambah cantik" di bahagian bawah," kata lelaki itu.

Esoknya, lelaki itu datang mengambil kek yang ditempahnya itu dan terus membawa pulang ke rumah untuk persembahkan kepada isterinya yang tersayang di hadapan tetamu-tetamu yang lain. Dan ketika kek itu dibuka di depan isteri dan tetamu undangan yang lain, lelaki itu setengah pengsan ketika membaca tulisan yang tertera! di kek itu:


"SAYANG TIDAK BERTAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH."
Hahahahaha…

47 comments:

dyabunga said...

haha..cikgu kena blik..haha..
sengal punye budak..tulis blik apa yg laki tu cakap..haha.

Mr.Clive said...

HAHAHAAH
sakit perut seh aku gelak baca bende ni.XD

LOLOLOLOOOLLL

tapi suka yang first tu. memang King of comeback betol la budak tu...>_<

Masz Sidek said...

lawak 1 tu... budak tu cuma cari perkataan b.i jer tp tak tahu maksud... ;P

lawak 2 pulak... betul lah org yg dah kawin jer pakai cincin kawin... ;P

yg lawak 3 pulak... petugas kaunter tu ikut jer apa yg dikata... ;P

Hahahahahahaha...

O CIKTEDDY said...

ahaha..lawk prtame tu kurang ajar la..mmg bengang cg die =)

aReLaN said...

@dya : budak2 terima je pe dia dengar kat.so innocent.hehehe

@Mr. Clive : yang cikgu tupon satu.melenting je tak tentu pasal.kan dah kena.hahah

@Masz : tulah pasal.lenkali nak buat pape biar terang n jelas sket. :p

Mr.Clive said...

Hahaha...kat sekolah,wajiblah ade sorang cikgu yg mcm tu..XD
aku banyak kali kene ngan cikgu sbb "tunjuk pandai".wakakaka..
tapi bile tgk dier melenting,lagi suke!LOL

weh,aku kerap hapdet aku nyer blog melayu aku satu lagi.

http://palirsm.blogspot.com

yang blog inggeris tu dalam 3 kali seminggu. LOL


hoho

S H I T E Q said...

lawak 1 dh besa dgr. lawak no 2 & 3 yg x boleh thn tu.

KAHKAHKAH sengal!

Mak Usu said...

hahahaha...xblh tahan.. sakit perut gelak..hihi

! AYIES ZAIMA ! said...

lwak no 2 tak paham sgt..
lawak no 3 mcm mintak lempang . hahaaa

kyo_9 said...

tabik spring kt lawak no 2 tu..
haha~~

Cik TeN10 said...

1. panas cikgu tu ! hahaha
2. kah3.. cikgu tu terkena balik.. eksyen sgt last2 dia kena balik ngn ank murid.. :D
3. yg ni mmg pengsann !!! kah3.. mendalam bebenar mksdnya tu !! ape la bendul sgt org yg tulis tu haii.. kih3 ;p

Aini Azman said...

no.2 tu tak paham,.
tpi no.1 n 2 tu mmg sengal,.hahaha

nanabyte said...

ades, sian cekgu2 tuh. tersentap suma. hahaha XD

aReLaN said...

@O CIKTEDDY : bukan salah budak tu gak sebab dia pon suci lagi tak tau.heheh

@Mr. Clive : hahaha...sme la.aku pon kadang2 suka usik cikgu.memang kita kategori budak nakal la kiranya :p

@SHITEQ : hehehe

aReLaN said...

@Mak Usu : ish3.bahaya ni kalau sampai sakit perut. :p

@!AYIES ZAIMA! : mula2 tak paham gak tapi memang kena pemahaman tinggi sket la.ni mcam biru sket je tahap lawak dia.heheh

@saido : ko memang biru.hahahah

aReLaN said...

@Cik Ten10 : hahahah...kalau pengsan, boku ga sekinin toranai yo. :p

@Aini Azman : lama2 paham la tu.heheh

@nanabyte : tulah pasal.nasib ckgu la dapat student camtu kan.hoho

Cik Aini Lavender's said...

tukang tulis kat kedai kek tu pun sama sengal lah =)

QasehnyaRania said...

hahaha...hilang sakit kepala saya tau =)lawak2

aReLaN said...

@Cik Aini Lavender's : dia ikut pe pelanggan cakap tu.hehehe

@QasehnyaRania : glad to hear dat.jangan2 sakit2 kepala lagi ye

Ct R Miena said...

:)

Lia Irdelia said...

adoyai,,
hehhee,,,

Anak Munsyi said...

hahah, kelakau lah :DD

Atototo, nak link blog anda dlm bloglist fyqa ? Jum join segmen fyqa . Peace :P

NIZAM said...

Lan, arini keje ke? kn ke Thaipusam ke?

HAHAHA. sengal la lawak ni. suke2 :))

Anonymous said...

hehehe..terhibur bila baca..^_^(nasha sanza)

Cik Bunny said...

cantik di bahagian bawah? lain macam je bunyi tu =_=*

Juliet_iRa~" said...

hahaha..lawak la..lawak..y plg lawak kedua n ketiga..huhuhu

mcm2 hal..ngeeee..

aReLaN said...

@Ct R Miena : :-)

@Lia Irdelia : hehehe

@Anak Munsyi : insya-ALLAH saya join.tunguuuu~~~

@NIZAM : kilang aku keje dari isnin sampai jumaat minggu ni.takde cuti pon.hahaha

aReLaN said...

@nasha : hehehe..glad to make u terhibur.

@Cik Bunny : hehehe..lawak ini agak kebiruan sket.

@Juliet_iRa~" : hehehe..cikgu ira ni pernah tak kena ngan student camtu???

Zakaria's daughter said...

lol.
haha. saya suka cara anda post this entry ;p

EyqaLuvender said...

lawak no 2 iru sgt tidak boleh blah...kesian cikgu tu terkena ngn anak murid...

Juliet_iRa~" said...

pernah ms praktikum..ahahaa..benci btol!rs nak cubit je bdk tu..lelaki bdknya..grrrrrrr :)

pss : kuning dah over budget la awak..ahaha..ira nak amik 1.3 premium je..ok x?

aReLaN said...

@Zakaria's daughter : hehehe..time kasih.

@Eyqa : kalau ada murid camtu depan mata,memang saya hempuk la.hahahah

@Juliet_iRa~" : nama pon budak laki.mesti nakal ngan cikgu pompuan terutamanya.hehehe

dela said...

lawak ada.. geram pun ada...

Juliet_iRa~" said...

ahaha tau xpe..mmg geram kot..sba je la..:)

okee..thankss 4 the vote..purpleee idaman hati..ngeee ;p

KiD said...

sayang.. cantik atas dan bawah,, hahahaaa

shera haifa said...

haha lawak doh.. sengal pun ada.. enjoy

aReLaN said...

@dela : hahaha...jangan geram kat sini ye

@Juliet_iRa~" : sabar ye cikgu.nama pon cikgu.budak2 skang macam2 pesen ada.hoho

@KiD : hahahaha

@shera haifa : my pleasure

nur_za said...

hamboi2 lawak dia..ngee

akuamir said...

hahahha,, gua suka lawak ke 2,, memang cerdik punya budak!! LOLOLOL

LubLy said...

cikgu yg meng0ng melayan..l0l..

YOUsoF said...

Lawak 1 - Cool!

Lawak2 - Bijak budak tu, cara cikgu tu berfikir memang bagus. hahah

Lawak 3 - Sengal.. ;DD

aReLaN said...

@nur_za : heheheh

@akuamir : budak skang memang pandai.hahah

@LubLy : nama pon cikgu.kena la layan gak perangai budak2. :p

@YOUsoF : kan kan kan

dhiera said...

aiyak!

Nisa Greennnpanda said...

haha.. LOL..
lawak3.. XD

WuMing said...

Yang pertama tuu.. kasar tuu...kih..kih..kih..

Ca Cik Duyung said...

erk..soalan yg buat kita menyimpang lain nk fikir jawapan..pastu xpasal2 salah faham..hehe

Adylia Qarissa said...

hahahaaaa..memang lawak :)