Thursday, February 23, 2012

oMiYaGe DaRi JePuN

Setiap kali ada staff gi Jepun, mesti akan ada omiyage @ souvenir yang biasanya berupa makanan. Kami budak grad Jepun la yang kena jadi JAKIM untuk memastikan barang tu halal. Bagi Japanese yang tak bese ngan apa Muslim leh makan, memang selalu je terbeli benda kami takleh makan. Kali ni, omiyage dari Matsuda GM a.k.a. Cik Mat. Dia gi Jepun atas nama training apa ntah dan kat bawah nilah omiyage dia bagi. Amaran : Gambar makanan menanti

*Ni bahagi satu ofis R&D*

Yang kanan atas tu coklat pahit kat luar, coklat perisa strawberi kat dalam. Yang kiri tu lak cream chocolate. Yang dua kotak bawah lak Kit Kat perisa strawberry cheese cake. Memang sedap sume coklat ni tapi tak manis cam coklat Malaysia la. 

*Packing bentuk Gunung Fuji*

Yang dalam kotak bentuk Gunung Fuji tu lak Kit Kat perasa blueberry cheese cake. Sume coklat ni adalah winter special edition. Kat Jepun, bila masuk musim baru, makanan pon tukar ikut musim gak la. Flavour coklat ke makanan pape pon tukar. Kat Malaysia memang tak jumpa la Kit Kat pelik-pelik ni. Packing pon lawa. Kalau ikutkan nak je aku simpan kotak tu tapi kang menyemak lak kat rumah. Buang jela. Hehehehe...

Nak merasa ke? Kalau aku baik hati, aku gi Jepun nanti aku belikan la ye. Hehehe

75 comments:

Cikgu Ma said...

jangan lupa ole2 tuk akak....wajib!! hehe

Umi Anaan said...

kreatif betul org jepun promosi barang. packing selalu comel2...

tetibe teringin nak makan kit kat pulak ni.

dyabunga said...

sedapnye.. jgn lupe utk dya sekali..hehe

Aine Ainun said...

Pelawaan ke tawarantu??

Nak nak nak...eheheee

acheeqa farhana said...

amboi2..sedapnyee...nanti kalau pegi jgn lupa belikan ok..hehe

Nath said...

I want them all!!!

reply from: http://www.blogger.com/comment.g?blogID=6859526527093020033&postID=6460488156990998725&isPopup=true

aReLaN said...

@Cikgu Ma : tak tau la muat ke tak beg nak letak ole2 untuk sume.hehehe

@Umi Anaan : hehehe..saya teringin nak makan kit kat perisa cafe au lait kat jepun dulu.

@dya : insya-ALLAH.hehehe

aReLaN said...

@Aine Ainun : hehehe..dua2 skali

@acheeqa farhana : memang sedap tapi time gi sana nanti macam dah takde je ni sebab dh start musim bunga bulan depan. :)

@Nath : already eaten all.heheh..sorry

ZYASH said...

Nyam2...mcm cedap jer semua tu... Zai kan hantu cekelat gak.... Bagi semua tu lah...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

yang gunung fuji tu cantik packaging dia :D

aku tak brapa minat sgt mkn cokelat

msredcheesecake said...

Oh cokelat.... I love u....

aimaniman said...

kit kat kegemaran anak2 akak, tp x pernah tengok pun kit kat spesial nieh,... untungnya adik dapat p sana...

Zakaria's daughter said...

abanngg machooo!!!!!!!!!!!!!!!!
nakk nakk nakk pelissssssss!!!
nakk coklattt.
hewheww.

anamizu kaito said...

perhhh best guwa tgk.. best lagi kalo dapat merasa.. ko jgn lupe guwa lan.. nanges karang aaaaaa~









luv,
cik ana

Cik tikah said...

nampak sgt sedaplah! nak sikit. boleh? hehe

ieyza afieyna said...

wah.. nak3... sedap nye.. hee

aReLaN said...

@ZYASH : masalahnya kan sume dah selamat.hahah

@Zuan : aku pon tak suka sangat tapi kalau orang bagi,aku bedal je. :)

@kak red : hahaha..dah habis la.sori la ye

@aimaniman : rezeki tuhan bagi.banyak benda leh belajar kat negara orang kan.hehe

aReLaN said...

@Zakaria's daughter : alahai...dah habis la adik sweet oi.sori la ye.hehehe

@cik ana : kalau la aku sempat nak beli ole2 bila gi sana.bila gi atas urusan keje ni,susah nak jalan2 tau.

@Cik tikah : nak sket??plastik dia pon dah takde. :P

@ieyza afieyna : memang sedap tapi kureng minat sebab cheese.hehe

nur_za said...

waduh.bak sikit..kempunan ni

sha my heart said...

wah, menyelerakan.. dah kecur liur. hehe~

kotak tu pos je kat Msia. hehe~

menjemput blogger join
segment kenangan persahabatan masa sekolah rendah.


mesti korang ada kenangannya kan?
jemput join segment ini ya

Ezad Skytech said...

kalau packing lawa2 mcm tu..rasa mcm sayang pulak nak buka kan..haha~

Masya said...

wahhhh kit kat tu specialnya.. mmg x pernah makan...

lynda salim said...

auwwwww .. stresssssss cek melihat kelibat cekelet !

Masz Sidek said...

sy pun nak jugak.... jgn lupa poskan ke kuching gak.. hehehe... :)

LubLy said...

make sure vanilla plus with c0klat ya satuuuuuu..haha

NAL said...

sedapnya..teringin lak kit kat tu..hurmm

[sutera kasih] said...

nak merasa la..post kt saya satu hehe

anamizu kaito said...

owhhh ko pegi atas urusan kje ea?? xpelah,dpt gak ko jejak kaki kat sane.. aku ni tah bile tah nak merase p jepun tuh.. adehh ni yg tacing nih =P







luv,
cik ana

アヌムちゃん said...

yg kitkat tu x penah makan pun.haha.kitkat biasa penah la makn.heheh

profmie said...

peh..mcm sedp jea..nti g Jepun blikn tUk ak jg bro..hihi...pastu bleq malaysia poskn mknn tuk ke umh..kihkih..

.ajriya amran. said...

meh la aku nak kirim jugak. macam sodap je. hehehe :D

Ca Cik Duyung said...

coklat sana mmg xmanis sgt yer? tu yg best kot.. ^^

M@W@R Q@SeH said...

hehee baru ni tgk entri mknan yg xde jd terliur tgk...sbbnya akak x suka sgt mkn coklat2 ni..

alya said...

bila nk gi jepun tu? jgn lupe beli kt alia jugak...hehehe :)

Tiramisu Fatiema said...

terbakar jugak tengok coklat2 tuh..haha..dpt tgk je..

Syahierah Ishak said...

sedapnya.
singgah sini.
semoga hari ini hari yg Indah :)

CekbOlat-bOlat said...

ehm..ehm.. sdapnyee.. nk jugk! ;(

dhiera said...

musim winter orang suka makan cheese ke ape? mostly ada cheese ni. sedap ye? errrr...rasa coklat ke rasa cheese?

Nurul Aisyah said...

ei!!!! nak rasa jugak!!! nak juga!!! x pernah tgk pun kitkat yg tu....kat sini ada yg merah tu jer.!!! Nak gak!! nak...nak.........

Nurul Aisyah said...

NAK!!! > . <

syira rahim said...

SILALAH BELIKAN UNTUK SAYA JUGA ! muehehehe :D

Anonymous said...

post kat sini satu..huhu....->nasha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

arelan, gimmi ur fb or twitter.. sok g naik train gak kan?

boleh contact.. senang sikit

Cik Nur said...

best nya..nak jugak..hihihih

Mr.Clive said...

hoho setailo la bro...kongsi sket bleh?kahkahkahhh3

Inas Syuhaidah said...

nampak sgt sedaplah! nak sikit. boleh? hehe

QasehnyaRania said...

ala kirim mai la cikit kat org johor ni...

ps: esokkan g karok ngn bro zarol?
hehehe ..kim salam yer kat madammondoq,eriqazz n abg ensem..tak lupa bro zarul..hihi

nur chahaya abadiey said...

salam..hakikatnye coklat memg sedap... :P

dela said...

nak jugak....!! :)

EyqaLuvender said...

coklat!yummy!
abg long,nak!jgn kedekut...

! NABIHAH ZAIMA Si Panglipur Lara ! said...

kirim kat sini jugak ye :):) haha

lisa said...

sedapnya tengok..haa nanti belikan la ye kalau pergi Jepun tu. ;p

Nur Syazana Mohammed Sani said...

erk . zana nak kitkat . love it ! :D

entry baru --> http://syazanasani.com/lagi-ciplak-menciplak/

yad'z said...

nak nak nak sikitttttttt...><

Warna Warni Kehidupan said...

kirim2 la sikit kat kitorang nih huhu

Juliet_iRa~" said...

nakkkkkkkkkkkkkkk!heee

nak minta ngan cikten10 la..

ahaha ;p

aReLaN said...

@nur_za : waduh2.udah habis.hehe

@sha my heart : kalau tak busy saya join ye.time kasih invite.

@Ezad Skytech : dah bukak pon bentuk dia sama je.tak rosak pon.

@Masya : kat malaysia ni ada satu tu je kit kat nye flavour pon.hmmm

@lynda salim : eh2.jangan stress.kang cepat tua. :P

aReLaN said...

@Masz : hahaha..insya-ALLAH kalau ingat & sempat beli.

@LubLy : tu biasa sangat kat jepun :P

@NAL : memang sedap tapi kuat lak rasa cheese dia.huhu

@[sutera kasih] : ala..sume dah habis.

@cik ana : mana tau kot2 nanti ada rezeki gi sana.hehe

aReLaN said...

@anum-chan : aish..banyak je kat kedai.leh makan lak tu.huhu

@profmie : masuk ni dah berapa orang minta pos.hahaha...

@.ajriya amran. : memang sedap. :)

@Ca Cik Duyung : kurang manis tapi lagi sedap.hehe

@M@W@R Q@SeH : ala..asal tak minat.bukan pompuan memang suka coklat ke.

@alya : hahaha..bulan depan insya-ALLAH gi jepun jap.ada keje

aReLaN said...

@Tiramisu Fatiema : tapi jangan bakar saya dahla ye.hehehe

@Syahierah Ishak : time kasih sudi singgah sini

@DekBolat : tak cakap awal2.sume dah licin ni. :(

@dhiera : ntah la.jepun ikut suka je nak letak apa janji tukar musim,ada la flavor pelik2.tapi rasa cheese kuat la.

@Nurul Aisyah : dah habis la dik oi.sori la ye

@syira rahim : hahahah..ramai nye mintak tolong beli.

aReLaN said...

@nasha sanza : sini tu mana?? :p

@Zuan : nampak gaya kita cam naik tren je.hahaha

@Cik Nur : sori la ye.dah takde stok

@Mr. Clive : kalau ada lagi,leh gak nak kongsi.hahaha

@Inas Syuhaidah : sket pon takde ni.sori k

aReLaN said...

@QasehnyaRania : ala ciksue.awal2 dapat dah bedal habis.sori la ye

@nur chahaya abadiey : salam.memang sedap tapi takleh selalu.kang gemuk.hehe

@dela : saya pon nak lagi!!!hehehe

@Eyqa : mana ada kedekut.dah habis pon masalahnya. :p

@!NABIHAH ZAIMA Si Panglipur Lara! : takde stok nak kirim.hehehe

aReLaN said...

@lisa : insya-ALLAH kalau teringat ye.hehehe

@Nur Syazana Mohammed Sani : kit kat ni special.memang takde kat malaysia. :)

@yad'z : sket??habuk pon tarak ni.hahaha

@Warna Warni Kehidupan : ramai benor kitorang tu. :)

@Juliet_iRa~" : bagus cadangan tu.hahaha

~aYu~ said...

kit kat blueberry? sure sedap ni..

misskonspirasi said...

anta kat inbox misskonspirasi sket omiyagi tue. huhu syoknya klu dapat jejalan gi jepun

Noraim said...

sy nak sy nak! jgn lupa beli utk sy. hihi. *muka tak tahu malu*

yad'z said...

alaaaaa.. cam tu nak kirim jugak larrr.. nak ole ole.. hehehehe =P

eva said...

oke beli borong yer nanti ahahahah.. sedap giler makan coklat.. mcm heaven jer makan. hehehe.. tp xblh makan byk takut migrain.. huhu

Cik TeN10 said...

Yg perisa strawberry and blueberry cheesecake tu mmg meruntun jiwa sungguh !!! Nampak sodap !! Tp xpenah jmpa pulak kt sendai ni.. Haaa packaging omiyage yg comel lotey kt jepun tu la yg buatkan fatin terpengaruh nak beli !!

Nurul Aisyah said...

>.<
alaaaaa...

(dah klik nuff)
klik nuff kak Nisa yer :)

lynda salim said...

luar je tua.. jiwa still muda . lol .

Mr.Clive said...

selamat hari ahad bro! :D

9n0L4 said...

nak jugak cekelatttttttt.

aReLaN said...

@~aYu~ : memang sedap.huhu

@misskonspirasi : leh ke hantar kat inbox?? :p

@Noraim : hahaha...camne la nak post kat sume orang ek.hmmm

@yad'z : susah2 buat GA je nanti.hoho

@eva : coklat leh wat migrain ke??tak tau lak.

aReLaN said...

@Cik TeN10 : hoho..yang ni yokohama edition la.

@Nurul Aisyah : hait.time kasih ye.hehe

@lynda salim : jiwa kena sentiasa muda la. :p

@Mr. Clive : selamat hari ahad juga~

@9n0L4 : baru je habis semalam bagi kat si dia.hehehe