Tuesday, February 21, 2012

ReVieW GHosT RiDeR : sPiRiT oF VeNGeaNce

*Pergh..nampak mengujakan tapi hakikatnya???*

Aku tengok citer Ghost Rider : Spirit of Vengeance ni malam Sabtu yang lepas kat Jusco Seremban 2. Disebabkan aku memang enjoy tengok Ghost Rider sebelum ni, dengan harapan yang sambungan ni pon akan hit la cam yang first tu. Tapi seyesly aku hampa. Terlalu membosankan tapi lebih baik dari Chronicles & Haywire la bagi aku. Sepanjang tengok Ghost Rider ni, tak terkira la berapa kali aku menguap. Orang sebelah aku siap dah bantai tidur lagi. Hahaha...

Nasib baik la pakai Maxis Movies Buy 1 Free 1. Rugi dua tiket pada harga satu tiket jela. Takde babak yang betul-betul mengujakan atau meninggalkan kesan pon bagi aku. Yang lucu sket pon bila ditanya "Kalau kencing dalam bentuk Ghost camne?". Tu jela. Babak action terlalu sket takpun terlalu ringan. Johny Cage lak nampak cam terlalu tua la untuk citer hero camni. 

Buat sape-sape yang tak tengok lagi tu, aku nasihatkan baik la korang download je daripada membazir duit layan kat wayang. Hahaha...

40 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tgk kt jusco? serius? sama la.. huhu tp aku tgk hari khamis..

Aine Ainun said...

Hu, download pun xnk...

X suka tgk cite mcmni..

nanabyte said...

ye ke xbesh. seb bek lom tgk kt wyg ag, nana mmg dr dulu xberkenan si hero tua itew.

nak donlod pn cam malas jew. baik tggu avengers lah. hahaha :D

Has said...

ingat nak tgk 3D hari tu. tp tak kena dengan masa so tak jadi, tp bila baca komen alan, yappari yameta :D

Lia Irdelia said...

yeker x best???
yeker...

nampak cam best jer..

dyabunga said...

ok2..dya akan download je citer tu.jimat duit..haha

aReLaN said...

@Zuan : bahaya kalau gi sama hari.kantoi kang.hahahaha

@Aine Ainun : tak suka??sebab ghost ke??? :p

@nanabyte : avengers tu wajib layan kat wayang.hoho

@Hasparina Sensei : kalau tengok 3D,lagi rugi berganda tau.hahaha

@Lia Irdelia : seyes tak best.tapi tak tau la kot2 Lia suke kan. hehe

nanabyte said...

kan? dalam avengers, heroes nyew sedap mata memandang. nom nom nom X3

kene tag ag, cepat2, kalo wat, dpt doodle percume taw

http://belognanabyte.blogspot.com/2012/02/segmen-saya-join-pasti-dapat-doodle-by.html

Mr.Clive said...

best ke citer ni bro?
aku dgr banyak yang kate bosan... >_<

dan mengikut review ko,bosan la tu...hehe XD

aReLaN said...

@dya : download pon rasanya kan nanti membazir masa je tengok tau.hahaha

@Mr. Clive : kalau aku kata bosan,sejujurnya memang bosan.hahaha

Mr.Clive said...

hahah camtu la baru reviewer yang btol..kalau bosan,kata bosan...keh3...nasib baik xbeli lagi tiket...sebab skrang ni g gsc scan movie mana yang mau tgk,ni aje la yg mcm best tapi pas ko ckp bosan,malas la pulak aku nak tgk...

thanks bro!

hoho

weh bile ko nak join competition aku ni?http://byclive.blogspot.com/2012/02/body-shop-products-giveaway-by-clive.html

boleh kasi kat awek ko ni...bukan ramai yang join pun,so sapa yang awal2 join ni gerenti dpt hadiah.

aku tgh bermurah hati ni...haha XD

anamizu kaito said...

ha tudia hamek kaw! sipbek ko dah ckp bosan.. aku konfem adik aku donlod kang..die mmg diehardfan cite2 gini.. yg 1st je sllunye hit..sekuel ke trikuel ke konfem x havoc dah.. mekaseh skali lg lan sbb ko dah bg taw..kehkehkeh





luv,
cik ana

kyo_9 said...

aiseh..
baru plan nk usha kt wayang balik nih..

LubLy said...

br0..d0k diam² kt rmh..
layan fb ke bl0g ke lg bgs kan kan..

Tiramisu Fatiema said...

nasib baik tak minat tgk..haha..

c'axoera ヅ said...

lom tgk lagikkk!!!!!!

Masz Sidek said...

baru merancang nak tengok movie ni sabtu ni...
nampak gaya nye tengok cerita lain jer la...

dhiera said...

rajin betul tengok wayang ni~ hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Lorm tgk lagik citer nieh....hehehe...

Nurul ain said...

alaaa... cerita apa ni??? tak pernah tgk cerita mcm ni.. robot2 bagai kan... ahaaaa :p

Noraim said...

ok, tq ats peringatan. ramai dah blogger buat entry ckp cerita ni xbest. huhu.

aReLaN said...

@cik ana : sama2.bukan aku sorang je.ramai kot cakap bosan.hahah

@saido : takyah la.membazir 1300 yen ko je nanti dow.

@LubLy : nak dok diam kat rumah pon bosan gak.hehehe

@Tiramisu Fatiema : nasib baik :)

@c'axoera : try la tengok.mana tau kot2 tak bosan for u.hehehe

aReLaN said...

@Masz : tengok citer melayu lagi untung kot.heheh

@dhiera : dah tak tau nak watpe.tgk wayang jela.nak shopping takde duit. :P

@HeNRieTTa JoSe : try la tengok.hahaha

@Nurul ain : mana ada robot.hantu je sume ni.lama makcik menghilang.busy beno nampak gaya

@Noraim : hehehe..rugi tak baca kat blog org lain dlu before booking.aiyaa

Ezad Skytech said...

haha...byk kata ghost rider kali ni tak best...download je la...takde rugi...haha..

cik ika said...

da lme ta tgk wayang...download je..hehehe

[sutera kasih] said...

geli woo tgk tengkorak tu..tak selera nk tgk huhu

Mya said...

ala yeke... mya baru plan nk g tgk. xjadilah cemtu. huu

M@W@R Q@SeH said...

lama dh x masuk panggung wayang...

S H I T E Q said...

nak tengokkkk!

Ley Rashid said...

cadang astro first bubuh cerita ni

Hanamiko Sakura said...

oh! nasib baik dah cakap awal... GR sebelum ni best... ish2...

EyqaLuvender said...

nak tengok adnan sempit,tanak tgk GR...hehe

EyqaLuvender said...

nak tengok adnan sempit,tanak tgk GR...hehe

aReLaN said...

@Ezad Skytech : betul tu.download je.tapi rugi gak.rugi masa tengok.hahaha

@cik ika : bek download je citer ni. :p

@[sutera kasih] : hahaha..ala,bukan betul2 pon

aReLaN said...

@Mya : leh je tengok tapi tak disarankan la habis duit tengok kat wayang. :p

@M@W@R Q@SeH : lor..kenapa lak??

@SHITEQ : gilah tengok!!!ehehe

aReLaN said...

@Ley Rashid : hahaha..nanti mesti ada la kat ASTRO.

@Hanamiko Sakura : tulah pasal.yang ni fail terus.arghhh

@Eyqa : adnan sempit jauh lagi berbaloi rasanya.hahaha

Marina said...

tu la...yg satu punye lagi best...ade part2 yg bosan time kuar gambar2 komik tu...

aReLaN said...

@Marina : memang bosan la part tu.tak tau pe motif.aigoo

Inas Syuhaidah said...

tahniah ............ :)

QasehnyaRania said...

hye arelan..tak entri ke?
tak sabar nk tgk picca karok hari tu ..:)

cepat la upload yer ...hehe