Monday, February 20, 2012

SEGMEN : Jom Blogwalking + Follow

Setelah blog ni sunyi sepi dari sebarang tag, tetiba ada la insan rajin sorang ni, si nanabyte tag aku. Hahahaha...Terima kasih atas tanda ingatan cik nanabyte ye. Segmen gini besenya untuk blogger baru tapi cam aku ni walaupun dah masuk 3 tahun blogging, tapi aku tetap rasa cam baru je. 




Syarat- Syarat yang simple:

1. Follow blog Sandra. 
2. Buat entry mengenai segmen ne. Letak tajuk SEGMEN: Jom Blogwalking + Follow
3. Copy banner di atas tu dan Letak di entry segmen yang kamu buat [linkkan ke blog sandra]
4. Letak Link blog kamu di ruangan komen entry ini 
5. Tag rakan-rakan blogger yang lain. Pastikan mereka tahu :)


Senang je pon kan. Takde syarat pelik-pelik pon kat segmen ni.Tapi bahagian tag orang ni yang susah, tak tag kang kata tak ingat, bila dah tag, takut nyusahkan lak. So, sesape yang berminat leh la join. Tag jelah 3 orang mangsa di bawah ni sebagai pelengkap syarat. Hoho


Yang lain pon dialu-alukan. 

69 comments:

Nurul Aisyah said...

nak join lah...tgh bosan ni..haha

nanabyte said...

hahaha. (ノ>▽<。)ノ yeahuu, jasaku dikenang sensei (cam pelik ja bunyik) keke.

mari bersegmen :P

NIZAM said...

dah lame tak join segmen. cam nak join la.

:))

Mr.Clive said...

bagus la ko bro...respect gua sama ko!hoho L:D

adwafarahin said...

thanx sgt2! ^^

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu nsb baik ko tak tag aku..huhu malas nak join klu kena tag..huhu

QasehnyaRania said...

nak join juga la...njoy :)

maszull said...

assalamualaikum arelan...selamat bersegmen yer...:)

Aine Ainun said...

Nk join,tp skrg xble...

Sampai bile ni..?

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : hehehe...hilangkanlah bosan tu ye.

@nanabyte : jom2. :)

@NIZAM : join je.tak rugi pape pon.hehehe

aReLaN said...

@Mr. Clive : support other bloggers.heheh

@adwa : sama2.harap tak nyusahkan

@Zuan : laki2 ni besenya memang malas bab tag ni.hahaha

aReLaN said...

@QasehnyaRania : join je ciksue oi.dipersilakan. :)

@maszull : waalaikumussalam. terima kasih

@Aine Ainun : tak ingat lak.try la gi blog penganjur.tapi cam lambat lagi je.

Norlida Ramli said...

ngah bosan ni..nnt leh la join..hehe..

3tahun blogging pun baru lg ke?heheheee :p

dyabunga said...

nasib baik dya tak kena tag..hehe..
slmt bersegmen..:D
dah lme blogging tau bukan baru..haha

Arra Ahmad said...

hai..menyinggah..:)

khalila ishak said...

mcm best jugak ni ^_^

:: Cik Nur :: said...

Cik Nur pun dah lame tak join..sibuk sekarang ni...hihi

Sandra said...

Hi ! Thanks sebab sudi join segmen sandra.
Ini link utk list senarai segmen.

http://sunnyxandra.blogspot.com/p/senarai-peserta-segmenjom.html

Mari b'blogwalking + follow ^ ^

L said...

hehehe,,, selamat berbw.. huu..

jom baca sekeejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

Zarul said...

fuhh tak sempat nak join...

Lia Irdelia said...

selamat menambah kenalan.. :)

aReLaN said...

@Norlida Ramli : 3 tahun pon,semenjak dua menjak ni je batu aktif.heheh

@dya : ala..biarla.nak merasa cam baru gak. :p

@Arra Ahmad : hai.time kasih menyinggah.

aReLaN said...

@khalila : memang best.hehehe

@Cik Nur : takkan la 24 jam sibuk kot???hehehe...saya balik rumah baru la sempat nak ngadap blog sume ni.wuuu

@Sandra : time kasih gak atas penganjuran.banyak manfaat dia.hehe

aReLaN said...

@L : time kasih.

@Zarul : aish...artis pon bersegmen gak ke???heheh

@Lia Irdelia : insya-ALLAH.

Yaya ★ said...

Asalamualaikum & Hai tuan blog .

Sy dri segmen yg sme ingin berblogwalking ke blog anda smbil meng-folo . Jgn lupa singgah sni yee . ^^

http://kesahhyayadengansidia.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html

zyralleeya said...

kita join gak.. jom follow..

http://lleeya.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html

aReLaN said...

@Yaya : waalaikumussalam.time kasih sudi singgah sini.dah balas ziarah cik yaya.salam perkenalan

@zyralleeya : dah follow balik.salam perkenalan

misskonspirasi said...

ape hadiahnye...:)kadang-kadang ikut GA ni pun ada bestnye.

yad'z said...

huaaa... rajennya... saye punye tag dah banyak tertunggak.. sampai dah abes tarikh dah.. uhuks... ><

Fana | Aqim said...

fuhh..jom bw sesame..aku dah lame tak bw nih..huhu

M@W@R Q@SeH said...

selamat bersegmen...lama dh x join segmen...mood sudah lariii la...huhuu

Masz Sidek said...

singgah sini.... selamat bersegmen.... ;D

dhiera said...

LOL..memang pun. nak tag nanti orang kata kenapa tak nak tag dia. bila dah tag nanti orang kata kenapa tag dia plak kan? ermmmm

Ezad Skytech said...

aq cukup lemah betul kalau ada yang tag2 ni...haha~

Selamat bersegmen ~

nadeeya diyaa said...

singgah sambil follow kamu =)

O CIKTEDDY said...

3 tahun?lamenya abg lan..wah ^___^

RYRY said...

singgah & folo

http://belogadeqputry.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html

Tiramisu Fatiema said...

rajin beno bersegmen..hehe.selamat bersegmen...

Lady Aira said...

same segment..
follow u..
http://airaamir.blogspot.com/2012/02/segmenjom-blogwalking-follow.html

Nisa Greennnpanda said...

sy pun jd mangsa tag nana-chan, hoho.. XD

~ieda~ said...

singgah n follow cn...jom singgah blog ida ^_^

http://beloggieda.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html

aReLaN said...

@misskonspirasi : mana ada hadiah.ni bukan GA.juz segmen bese je.leh tambah kenalan blogger.hehehe

@yad'z : saya pon banyak je yang tertunggak & tak sempat buat sebenarnya. :)

@Fana Aqim : aku nak BW pon tak sempat.ramai sangat lak rasa nak kena jenguk.hahah

@M@W@R Q@SeH : pe lagi,kejar balik mood tu.hehehe

aReLaN said...

@Masz : time kasih masz

@dhiera : tulah kan.kadang-kadang serba salah dibuatnya.hehehe

@Ezad Skytech : kalau tengah takde idea nak post apa, memang membantu la. :)

@O CIKTEDDY : lama ke??start sejak zaman study kat jepun lagi.hehe

Juliet_iRa~" said...

rajin btol!;)

good luck..hee..ira xleh nak join sbb nak bw ni pon curi2 ms..wuuu

aReLaN said...

@RYRY : time kasih.nanti saya balas k.bahaya kat ofis ni.

@Tiramisu Fatiema : juz being supportive to other bloggers.hehe

@Lady Aira : arigatou!!nanti saya follow balik ye

@Nisa Greennnpanda : kita memang mangsa sejati.hahah

@~ieda~ : nanti saya singgah balik ye.time kasih.

madammondoq said...

yes.. blogwalking tu dah menjadi rutin harian i dah tu..

Noraim said...

dah lama kot xjoin segmen apa2. rasa mls nak buat hee.

sy blogger tak berapa nk baru dah. hihi.

Noraim said...

dah lama kot xjoin segmen apa2. rasa mls nak buat hee.

sy blogger tak berapa nk baru dah. hihi.

EyqaLuvender said...

hehe...rejen eh join segmen2 ni...
kte kdg2 rase mls gak wpon kena tag...haha

Cik tikah said...

join jgn x join. hehe

anamizu kaito said...

time kaseh sbb tag guwa lan.. errr tp TERbz la plak nak join..hehe





luv,
cik ana

Zakaria's daughter said...

alaa. untunglahh kan kan boadbnd lajuuu bole men belog belog walkinggg

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" : skali skala kan.hehehe

@madam : rutin gak bagi saya tapi masa terhad.susah nak curi2 BW wktu keje.malam je sempat.hmmm

@Noraim : kalau kira saya pon tak de la baru tapi tetap nak rasa cam baru. :)

@Eyqa : tengok timing la.kalau time malas,memang tak buat la.eh,tak jumpa pon kat pasar malam tadi.hmmm

aReLaN said...

@Cik tikah : silalah join kalau rajin ye.hehehe

@cik ana : takpe2.tiada paksaan pon.no hal.peace no war

@Zakaria's daughter : laju awal2 bulan je.bila dah sampai limit,memang lembap giler la.hahaha

nadeeya diyaa said...

singgah dan follow kmu blik.. slmt bknln.. =)

Ain Zuhairi said...

Ain dah follow awak balik :)
Mari join GA saya http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/02/1st-giveaway-by-ain.html

sweety_nur said...

salam perkenalan...sy dh follow awk...jom terjah blog saya pulak...

http://secebisnurkilan.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html

Cik Awin said...

saya tag awk...leh join andai berkelapangan ye...
http://sepisorangperindu.blogspot.com/2012/02/contest-happy-faces-by-captkeon-alhan.html

Fahz said...

salam perkenalan dari segmen yg sama.happy blogging dear :)

aReLaN said...

@nadeeya diyaa : time kasih.salam perkenalan kembali

@Ain Zuhairi : hehehe...nanti ada masa saya join k.time kasih invite

@sweety_nur : salam perkenalan.dah terjah.hehehe

@Cik Awin : time kasih tag.nanti fee saya buat la ye.

@Fahz : hepi blogging to u too :)

teko_milo said...

hye dear.selamat bersegmen.salam perkenalan dari TM

eeiyss said...

eeiyss datang folo dari segmen yang sama
................................
salam ukhwah
................................

Haryati::Faizal said...

salam perkenalan sahabatku.

bella YOYO said...

salam, hai salam perkenalan! saya pun join segmen ni jugak :D

http://kejudankopi-ayienbella.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-and-follow.html

*NurSyahieraDahhari* said...

335 here :)
salam kenal arelan dr segmen same :)

http://ieraassyiera.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html

Saya Disini said...

jal2n cni..bnyknye kwn dia

! NZ Si Panglipur Lara ! said...

follow
hit back ok

http://bintuzainal14.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html

IZZATI MUSTAFA said...

salam perkenalan,jauh merantau ni,dah follow awk,follow saya semula tau,,, :)

http://iezamin92.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html

Leeza said...

Hai..Lezza singgah sini and follow skali. Datang dari segmen yang sama=)

id: azilron_success

jom terjah blog Lezza pulak and feel free to follow mine too =)

http://misslyzeer.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html