Tuesday, February 28, 2012

TeRuS BeRLaRi

Hari ini, aku dengan gatal tangannya telah mendaftarkan diri sebagai peserta Standard Chartered KL Marathon 2012 yang bakal berlangsung pada 24 Jun 2012 di Dataran Merdeka. Kali ni masuk half-marathon (21.1 km). Lama gak la aku fikir sebelum daftar secara rasmi tengah hari tadi. Ni adalah running event kedua aku daftar selepas Energizer Night Race 2012 di SIC bulan April nanti. 


Memang kena training lebih kaw-kaw la pasni. Sekarang ni nak jogging kat taman lepas balik kerja pun susah sebab selalu hujan je. Mula-mula memang berat la rasa hati nak join sebab event ni kat KL, pukul 6 pagi dah start lari. Aku usha kat internet, waktu Subuh masa event ni nanti lak 5.45 pagi. Tu yang malas sket. Tak yakin camne nak solat Subuh pe sume. Tapi ada sorang blogger cakap, besenya orang berenti solat Subuh masa lari tu. Khemah untuk solat pon disediakan. Sempat je kot solat Subuh dulu sebelum lari. Lagipun dah tau awal-awal lagi memang aku takkan menang punya la.

Kepada sesiapa yang rasa nak cabar diri sendiri tu leh la turut serta skali ngan aku untuk event ni. Sekarang ni kalau daftar untuk half-marathon kena bayar RM55 la. Baik daftar awal sebelum yuran pendaftaran tu naik ye. Hehehe...Nak masuk full-marathon, konfem la aku jalan kaki je jawabnya sampai ke penghujung. 

64 comments:

Zakaria's daughter said...

ehhehh.
semangat sungguh abang macho nampaknya.

apa apa pung teruskan lah berlari.
semoga dapat tempat pertama sekaligus dinobatkan sebagai pelarian terpantas.

errr pelarian?
apakah?

zzzz

Cik Nur said...

aik..belum ape2 lagi dah ngaku kalah ni..

cm ne nak menang..! kena bsemangat...mana tahu rezeki.. kan..?

esok kena start traning la ye... :)

Fahz said...

semangat la arelan.go3 chaiyokk.semoga berjaya menghabiskan half marathon..semangat nie yg kita nak.cewahhh.hehehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

aku sangat malas nak join lari lari macam ni..haha sebab lari 100m je dah pancit..

aReLaN said...

@Zakaria's daughter : memang takde la nak menang especially kalau ramai foreigner masuk.hahaha

@Cik Nur : esok pon cam balik keje lambat je.waaa

@Fahz : hait2.ganbarimasu~~

@Zuan : hahaha..aku dari skolah rendah memang budak sukan.tu yang rajin bab2 gini

NAL said...

all the best..jgnla mengalah sebelum bertanding..lari...lari...lari
NAL dulu 100m, lontar peluru, rejam lembing - nie ja yg mampu masuk ^^

Rapunzel Cikilolo said...

all the best. aku bab lari ni... aieh, kem salam je :)

Cik Aini Lavender's said...

haishhh...dgr pun kecut perut =p
apa pun gud luck ye..practise siap2 awal2,yakin bleh!hehe

aReLaN said...

@NAL : hohoho...time kasih

@Rapunzel Cikilolo : hait.ganbarimasu!!

@Cik Aini Lavender's : hehehe..praktis tu wajib tapi tupon kalau larat & ada masa.

syira rahim said...

waah wahh wahhh :D macam best je hihi.

dyabunga said...

best nye..chaiyok!!!
kalau dya maraton, separuh jln je, pastu pancit dh..tak larat..haha

Mr.Clive said...

hahaha setailo laaa bro! :D

caiyok caiyok!jgn mengalah selagi blom berlaku!kehkehkehh

Sha said...

gud luck mana tahu boleh jd juara..haha

Cikgu Ma said...

ku berlari, mengejar mimpi ^_^
gud luck

QasehnyaRania said...

jgn no 1 dibelakang sudah yer ..hehe

good luck ..:)

mornink arelan ;)

Eza Boom Boom said...

alaa, heee, kalau rezeki awak hari tu. boleh je menang. InsyaAllah. :)

All the best tau... ^_^

missSenget said...

aku yakin ko bole menang...


ko yakin x dengan keyakinan aku nih..?

hahaha..

Hanamiko Sakura said...

memang suka berlari... lari jangan tak lari... ganbatte arelan-san ^^

Saya Disini said...

wah..semoga sihat2 selalu

Mr.Clive said...

selamat pagi bro! :D

Tiramisu Fatiema said...

selamat bermarathon..kuat tul..

HeNRieTTa JoSe said...

wow...selamat berlari...rietta xminat lari2 nie...sukan pown men ping pong jew...

fiza said...

Good luck & selamat ber marathon

Patrick Star said...

Bgus2. Ape2pun solat jgn lupa...

Jemput join...Jom Exchange Bloglist Dengan BLOG RILEK-RILEK
--> http://rilekrilek.blogspot.com/2012/02/jom-exchange-bloglist-dengan-blog-rilek.html

Ca Cik Duyung said...

semangat alan nk berlari..hehe..ke sbb nk target turunkn berat bdn ni..hihi

Masz Sidek said...

good luck...
insya-Allah mana tahu ada rezeki boleh menang....

acheeqa farhana said...

smgat2! awak boleh pnyee...all de best..

kalau sy,lari setapak pon da pncit..hehehe :p

M@W@R Q@SeH said...

alhamdulillah...dlm apa keadaan igt ttg solat...semoga berjaya

nanabyte said...

ehhh, belom berlari lagi ke? pegang baton kemas-kemas ye (eh, pakai ke?) nyeh3 >________<

[sutera kasih] said...

kmu satu2nya rakan blogger yg sy kenal suka jogging marathon, sbb tu senang nk ingt awk hehe :)

hotbabes said...

wow,bestnye.. nak join.. haha

fadh leyanie said...

tak larat nak lari boleh berjalan sambil mnghirup udara segar..

madammondoq said...

amboii.. jangan jalan.. larik ok!! jangan ngelat!!

Hanim Irsyad said...

gud lux. pnaskan bdn sebelum berlari. naty pengsan plak tgh jalan :)

Nurul Aisyah said...

suke betul abg kite sorang ni berlari....hehehe...xnak lah join!! :P
gud luck.. :)

Nurul Aisyah said...

bukak ni

http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/02/6-blog-review-blog-korang-ada-ker.html

Cik TeN10 said...

alahaii mcm la xbiasa solat kt padang, tepi jalan, tangga etc.. tengah2 lari tu rsa penat stop solat jap tepi jalan pastu smbung balik la belari.. hihi =p

cik ika said...

ta larat nk marathon2 ni..huu~~
last pun mase sekolah.

O CIKTEDDY said...

er..cik paling mls bab lari2 ni..haha
neway,moga2 bang lan dpt tamatkan smpai habis ye!

Anonymous said...

good luck arelan..huhu..lps nie slim la..kalah saya..huhu..saya nak jad stalker kat sinilah..hehehe..peace!!
^__^->nasha

EyqaLuvender said...

abg long,kalo tak turun ag berat tu kte tataw nak ckp ape da...huhu

NIZAM said...

bertambah tough la ye nnt Lan. hehe. selamat berlari :))

Juliet_iRa~" said...

huyooo..hee..

bagus2 bersemangat!all the best k!smoga berjaya...:)

Juliet_iRa~" said...

huyooo..hee..

bagus2 bersemangat!all the best k!smoga berjaya...:)

ida said...

hehe..
aktifnya masuk marathon...
gud luck ye alan :)

yad'z said...

wahhh.. rajinnye.. gud luck yea marathon><

dela said...

amboi... semangat sungguh... bagus2... jga kesihatan ye.... agak2 letih tu rehat2 la dulu dik...:)

eva said...

kene betul2 fit ni nak lari jauh.. kalau tak pancet hehe.. gudluck!

teringin jugak tp takut pandai singgah pulak nak shopping bahahh

Lia Irdelia said...

phew...
21.1 km?

phew.. pengsaan..
hehe

Shaznina Sofia said...

cik arelan.. ohh cik arelan.. saya pon engt nk masok merathon nyh..

huda jamil said...

gud luck gud luck :)

mane tau bole jd juara kan. so pasni asal ade mase terluang je gi traing sane. hehe

si kiut lavender said...

menang ke tdak..janji sampy ke penhjungnya....jgn berhenti tgh2 jalan plak..:D

aReLaN said...

@syira rahim : best kot.hehehe

@dya : hait!!aja aja fighting!!

Mr. Clive : agi idup agi ngelaban!!

@Sha : juara??hahaha

@Cikgu Ma : waktu lari tu,orang lain tengah syok mimpi lagi tu.

@QasehnyaRania : tu teruk sangat.hahaha

@Eza : insya-ALLAH.yang penting tamatkan larian je.

aReLaN said...

@missSenget : hahaha..ko jela yakin.aku memang tak la. :p

@Hanamiko Sakura : hait!!ganbarimasu~

@Saya Disini : insya-ALLAH

@Mr. Clive : selamat tengah malam

@RieTTa : aku layan sume sukan

@fiza : time kasih!!

@Patrick Star : solat tu tiang agama maa

aReLaN said...

@Ca Cik Duyung : hahaha..memang tahun ni nye azam kan nak masuk banyak2 event camni

@Masz : time kasih

@acheeqa farhana : insya-ALLAH.nak habiskan tu boleh je.dapat hadiah tu takdela.hehehe

@M@W@R Q@SeH : solat itu wajib kan

@nanabyte : hahaha..ada lari ganti2 tapi pakai riben kot.

@[sutera kasih] : hahaha..camtu pon boleh eh

@hotbabes : join la.hehehe

aReLaN said...

@fadh leyanie : pagi di KL segar ke ek udara???hehehe

@madam : ala..lari jap,dah letih jalan la jawabnya.hehe

@Hanim Irsyad : hait.kalau pengsan, ambulans kan ada.hehehe

@Nurul Aisyah : xpaksa pon.wekkk..ahaha

@Cik Ten10 : memang la bese tapi time lari takut wuduk pon takde.angin kuar banyak. :p

aReLaN said...

@cik ika : full marathon saya memang surrender la.hehehe

@O CIKTEDDY : insya-ALLAH.doakan la ye

@nasah : uish...tak nak la slim.tak smart langsung.haha

@Eyqa : hahaha...ada je orang besar masuk lari2 ni

@NIZAM : takde maknanya.haha

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" : hait.all the best.

@ida : ni akibat bosan terlampau.hahaha

@dela : baiklah kak

@eva : tu yang kena praktis selalu. kalau tak, memang pancit

@Lia Irdelia : hahaha..jalan jela kalau tak larat.

@Shaznina Sofia : jom.nanti lari sama2.hehe

@huda jamil : time kasih. hari2 hujan.camne nak training ni.waaa

@si kiut lavender : betul tu.heheh

Ezad Skytech said...

kena yakin la kan..semangat2..:D

[sutera kasih] said...

yup..camtu pun boleh hehe

aReLaN said...

@Ezad Skytech : memang kena yakin la walaupun hakikatnya hanya diri sendri je tau peritnya.heheh

@[sutera kasih] : tapi lagi suka masuk sukan lain tapi sukan lain mana ada wat event camni selalu kan.hmmm

Norlida Ramli said...

kuatnya dia berlari..hehe :p

half marathon pun xpela..jnj msuk..ada gak pngalaman kn..hehe

Pendaftaran CPNS 2014 said...

tahun 2014 ini diadakan lagi tidak ya :)

Pendaftaran CPNS 2014 said...

tahun 2014 ini diadakan lagi tidak ya :)